پادکست صوتی "رپد بیت کوین Wrapped bitcoin چیست؟ (معرفی توکن WBTC) به همراه ویدیو"
Wrapped bitcoin در اصل راهی برای اتصال نسل اول و دوم بلاکچین یعنی بیت کوین و اتریوم هست. این ویدئو شما را بطور کامل با این مفهوم که رپد بیت کوین چیست؟ آشنا خواهد کرد و کاربرد های ان را در این ویدئو یاد خواهید گرفت. مطالب مرتبط با ویدئو را هم برای افزایش اطلاعات شما در این حوزه درپایین آورده ایم.
ارزهای دیجیتال برای اولین بار با رمز ارز بیت کوین که توسط شخصی ناشناس بنام ساتوشی ناکاموتو بوجود اومد، وارد دنیای ما شدن و امروزه به بخش جدایی ناپذیر از زندگی ما تبدیل شده اند. همونطور که میدونیم بیت کوین اونقدری تافته جدا بافته ارز های دیجیتال هستش که کل دنیای رمز ارز ها رو به بیت کوین و غیر بیت کوین (آلت کوین ها) تقسیم بندی می کنن. بر همین اساس هم بخاطر بالا بودن مارکت کپ بیت کوین، توسعه دهندگان پروژه های مرتبط با آلت کوین ها همواره به دنبال راهی بودن تا پول های سرمایه گذاری شده روی بیت کوین رو به نحوی به سمت خودشون بکشونن. توکن رپد بیت کوین Wrapped bitcoin در همین جهت ایجاد شد و موضوع صحبت این مقاله هستش. در این مقاله قصد داریم به این بپردازیم که Wrapped bitcoin چیست و برای چه هدفی ایجاد شده. ویدئوی آموزشی بالا بطور کامل به معرفی این مقوله پرداخته و با مشاهده اون بطور کامل با این بحث آشنا بشین. همچنین مطالب مرتبط با این بحث رو هم در ادامه برای شما آوردیم.
پیشنهاد ما برای مطالعه بیشتر: بیت کوین چیست و چگونه استخراج می شود؟
رپد بیت کوین چیست ؟
رپد بیت کوین Wrapped bitcoin که با نماد WBTC در دنیای رمز ارزها شناخته میشه در اصل یک توکن ERC – 20 هستش که بر بستر اتریوم راه اندازی شده و برای افزایش نقد شوندگی در حوزه دیفای (Defi) ارائه شده است. با ایده رپد بیت کوین میشه بیت کوین رو به بلاکچین و شبکه اتریوم متصل کرد. قیمت این توکن همواره در یک نسبت یک به یک در برابر بیت کوین قرار داره و به عبارتی ارزشش همان ارزش بیت کوین هستش. در بیانی دیگر، رپد بیت کوین تقریبا همان بیت کوین هستش و پشتوانه بیت کوینی داره با این تفاوت که روی شبکه و بلاکچین اتریوم کار می کنه. رپد بیت کوین در ژانویه سال 2019 توسط چند موسسه از جمله کایبر نتورک (Kyber Network) ، بیتگو (Bitgo) و رن (Ren) راه اندازی شد و در حال حاضر اداره پروژه بر عهده یک سازمان غیر متمرکز خود مختار با نام WBTC DAO هستش.
اهداف رپد بیت کوین
وقتی که حجم معاملات بازار ارز های دیجیتال رو بررسی می کنیم، می بینیم که حجم معاملات بیت کوین بسیار بیشتر از اتریوم هستش. از طرفی هم شاهدیم که به کار گیری توکن های اتریوم به عنوان وثیقه در سیستم دیفای، هیچ گونه محدودیتی نداره و به راحتی قابل به کار گیری هستش. از همین رو رو دنیای رمز ارز ها نیاز به وجود سیستمی برای مرتبط کردن بیت کوین و سیستم دیفای احساس شد. توسعه دهندگان رپد بیت کوین دقیقا با همین نگرش، این پروژه رو آغاز کردن و در نهایت توکن WBTC رو ارائه دادن. به عبارتی توکن رپد بیت کوین پلی میان بیت کوین و شبکه اتریوم هستش جهت ادغام کردن پتانسیل های هر دو پلتفرم.
مفهوم دیفای (Defi)
جا داره در مبحث Wrapped bitcoin چیست؟ در مورد DeFi هم توضیحاتی بدیم و شما رو بیشتر با این قضیه آشنا کنیم. دیفای به معنی امور مالی غیر متمرکز هستش (Decentralized Finance). در اصل دیفای یک پروژه نیستش و مجموعه ای از برنامه های کاربردی هستش که همشون خدمات مالی غیرمتمرکز ارائه میدن. امروزه بیشترین کاربرد دیفای در زمینه وام دهی هستش، به این شکل که دارندگان رمز ارز می تونن با وثیقه گذاشتن وام بگیرن. جا داره این نکته رو هم بدونین که امروزه اکثر برنامه های دیفای در بستر اتریوم راه اندازی شدن و کاربران در دیفای می تونن با وام دادن پول خودشون به درآمد برسن. اگه بخوایم بیشتر این قضیه رو توضیح بدیم باید بگیم که از خیلی وقت پیش داریم امور مرتبط با دیفای رو از طریق بانک ها انجام میدیم که سیستم های متمرکزی هستن و برای وام گرفتن و امور شبیه این بهشون اعتماد کردیم. ولی تجربه نشون داده که این سازمان ها کاملا درست و به دور از خطا نیستن. بنابراین برای حذف این واسطه ها و امور مالی متمرکز همسو با بلاکچین دیفای بوجود اومد و امروزه با محبوبیت خاصی هم در بین کاربران در سرتاسر دنیا پیدا کرده است.
کاربرد و مزایای استفاده از توکن Wrapped bitcoin
اصلی ترین مزیت و کاربرد رپد بیت کوین اینه که امکان استفاده از ارز دیجیتال بیت کوین رو برای اجرای برنامه های مالی غیر متمرکز دیفای فراهم می کنه. همونطور که می دونید شبکه و بلاکچین اتریوم، مهم ترین و معروف ترین بستر برنامه های ِDapps و دیفای هستش. رپد بیت کوین با پلی که بین بیت کوین و شبکه اتریوم زده، این امکان رو فراهم کرده. علیرغم اینکه رپد بیت کوین مزایای زیادی برای حوزه دیفای داره، یک عیب هم باهاش هست و اونم مربوط میشه به بحث امنیت و اعتماد. این دو مقوله یعنی اعتماد و امنیت در رپد بیت کوین به مراتب کمتر از خود بیت کوین هستش. دلیل هم اینه که این توکن نیازمند حمایت و پشتیبانی کاربران و موسسات هستش در صورتی که بیت کوین از کد های خاص خودش استفاده می کنه که هیچ فردی قابلیت تغییر اونا رو نداره.
توکن WBTC به چه شکلی کار می کند ؟
علیرغم این که قرارداد هوشمند WBTC امنیت و شفافیت شبکه بیت کوین رو نداره، اما مکانیزمی براش در نظر گرفته شده تا بیشترین شفافیت ممکنه رو داشته باشه تا بتونه قابلیت اعتماد بالا تری رو تامین کنه. به همین جهت همه تراکنش های درون شبکه رپد بیت کوین به صورت عمومی منتشر میشن تا همه از کم و کیف تراکنش ها اطلاع پیدا کنن. تعداد توکن رپد بیت کوین منتشر شده کاملا به مقدار بیت کوین ورودی به شبکه بستگی داره. زمانی که ۱ واحد بیت کوین به عنوان دارایی ورودی وارد این قرارداد هوشمند میشه، قرار داد هوشمند WBTC به شکل خودکار ۱ واحد از توکن رپد بیت کوین تولید و منتشر میکنه. هر زمانی هم که دارنده بیت کوین تصمیم بگیره ۱ واحد بیت کوین خودش رو دریافت کنه، ۱ واحد بیت کوین توسط قرارداد هوشمند به اون شخص بازگردانی میشه و قرارداد هوشمند در ازای اون یک واحد توکن رپد بیت کوین رو میسوزونه. برای آشنایی بیشتر با نحوه کار توکن رپد بیت کوین بهتره با دو مفهوم در این شبکه آشنا بشیم. مرچنت (Merchant) و کاستودین (Custodian). مرچنت به فرد یا سیستمی گفته میشه که عمل خرید و فروش این توکن رو انجام میده. کاستودین هم به متولیان و مدیران اصلی یک شبکه گفته میشه. خرید و فروش در نهایت توسط این بخش انجام می گیره. فردی که قصد خرید توکن رپد بیت کوین رو داره ابتدا باید درخواست خودش رو به مرچنت ارسال کنه. در این قسمت فرآیند احراز هویت کاربران انجام میشه و در صورتی که هویت کاربر و دارایی واقعی بیت کوین اون توسط مرچنت تایید بشه، بیت کوین ها از کاربر دریافت میشن و معادل اون، توکن رپد بیت کوین به کاربر مورد نظر انتقال داده میشه.
خرید رپد بیت کوین WBTC
اگه قصد خریداری رپد بیت کوین رو داشته باشین، برای خریدش مشکل خاصی نمی خورین و می تونین اون رو از اکثر صرافی های معتبر جهانی خریداری نمایید. از مهمترین صرافی هایی که می تونین از طریق اون خرید رپد بیت کوین رو انجام بدین، میشه به صرافی های بایننس Binance، یونی سواپ UniSwap و اوکی اکسچنج OkEx اشاره کرد.
کیف پول رپد بیت کوین
یکی از مباحث دیگه ای که در مقاله رپد بیت کوین چیست؟ می خوایم در موردش صحبت کنیم در مورد کیف پول رپد بیت کوین هستش. اگه قصد دارین بدونین بعد اینکه رپد بیت کوین رو خریداری کردین، کجا اون رو می تونین نگهداری کنین؛ باید بهتون بگیم که تقریبا اکثر کیف پول هایی که از خود بیت کوین پشتیبانی می کنن از رپد بیت کوین هم پشتیبانی می کنن. از مهمترین کیف پول هایی که از رپد بیت کوین پشتیبانی میکنن میشه به تراست ولت Trust Wallet، متامسک MetaMask و لجر Ledger اشاره کرد. برای اطلاعات بیشتر می تونید ویدئوی آموزش نصب تراست ولت رو تماشا کنین.
سخن پایانی
در این مبحث سعی کردیم بحث رپد بیت کوین چیست؟ رو توضیح داده و شما رو باهاش آشنا کنیم. فعالان حوزه دیفای همیشه به فکر این بودن که از ظرفیت ها و سرمایه های انباشه در بیت کوین به نفع پلتفرم های دیفای استفاده کنن. از اونجایی که عمده پلتفرم های دیفای بر بستر اتریوم فعالیت دارن، نیاز به پلی میان شبکه اتریوم و بیت کوین وجود داشت. رپد بیت کوین به عنوان این پل ظاهر شد و در حال حاضر تونسته که تو شبکه بیت کوین و اتریوم رو با ساز و کار مخصوص خودش ادغام کنه. با توکن رپد بیت کوین، کاربران بیت کوین هم می تونن در پروژه های وام دهی دیفای شرکت کنن و به درآمدش برسن.
-
تعداد دروس : 1
-
پشتیبانی : دارد
-
مدت : 10 ساعت
-
سطح : پیشرفته
-
نوع : ویدئو
-
پیشنیاز : ندارد
سخن مدرس
6 سال پیش که وارد بازار ارزهای دیجیتال شدم منبع فارسی کاملی برای آموزش ارزهای دیجیتال وجود نداشت. در منابع خارجی نیز منابع جامع کم بود. با مشقت فراوان و با تجاربی که گاه رایگان هم نبود، دانش اندکی اندوخته ام که در این سایت به اشتراک گذاشته ام. امیدوارم با مشاهده مطالب و آموزش های ارزسنج بتوانید در بازار ارزهای دیجیتال فعالیت نمایید.
نظرات کاربران در مورد رپد بیت کوین Wrapped bitcoin چیست؟ (معرفی توکن WBTC) به همراه ویدیو