- وضعیت تکمیل شده
- زمان 2 ساعت
- تعداد درس 12
- پشتیبانی ندارد
- سطح مقدماتی
- نوع ویدئو
- پیشنیاز ندارد
تحلیل تکنیکال، یکی از مهمترین ابزار ها برای تشخیص روند بازار های مالی است. پلتفرم های زیادی وجود دارند که داده های قیمتی لازم را برای استفاده از تحلیل تکنیکال و آنالیز رفتار های قیمت در اختیار کاربران در سرتاسر دنیا قرار می دهند. یکی از معروف ترین و پرکاربرد ترین پلتفرم ها، تریدینگ ویو هست. به جرئت میتوانیم بگوییم که اکثر معامله گر ها از وب سایت Tradingview برای ارائه تحلیل و بررسی روند قیمت استفاده میکنند. در بسته آموزش تریدینگ ویو شما را بطور کامل با این وب سایت و نحوه استفاده از بصورت آموزش ویدئویی آشنا خواهیم کرد.
تحلیل تکنیکال، یکی از مهمترین ابزار ها برای تشخیص روند بازار های مالی است. پلتفرم های زیادی وجود دارن که داده های قیمتی لازم رو برای استفاده از تحلیل تکنیکال و آنالیز رفتار های قیمت در اختیارتون میذارن؛ که معروفترین و پرکاربرد ترین پلتفرم، تریدینگ ویو هستش. به جرئت میتونیم بگیم که اکثریت معامله گر ها از وب سایت Tradingview برای ارائه تحلیل و بررسی روند قیمت استفاده میکنن. این بستر اطلاعات بازار های مالی بین المللی رو به طور کاملا لحظه ای در اختیار معامله گر ها قرار میده؛ فرقی نداره که تو چه بازاری فعالیت دارین (فارکس، کریپتوکارنسی یا. . .)، در هر صورت تریدینگ ویو بهترین پلتفرم برای بررسی قیمت و آنالیز اون هستش. البته این پلتفرم قابلیت های بسیار زیادی رو داره که به احتمال زیاد ازشون بی خبر هستین. امروز قصد داریم به طور کامل آموزش Tradingview، قسمت های مختلف، قابلیت ها ، امکانات و. . . رو تو یه مطلب کاملا تخصصی، بهتون ارائه بدیم.
همچنین باید اشاره کنم که آکادمی ارز سنج به همراه این توضیحات، یک دوره تصویری کامل آموزش استفاده از Tradingview رو برای یادگیری کامل این سایت ارائه داده که بتونین بهترین نتیجه رو از این دوره آموزشی ببرید. در کنار این توضیحات حتما از بسته آموزش تریدینگ ویو استفاده کنید.
آشنایی با تریدینگ ویو
همونطور که تو مقدمه مقاله بهتون گفتیم، تریدینگ ویو یکی از کاربردی ترین پلتفرم ها برای تحلیل تکنیکال است. استفاده از این پلتفرم کاملا رایگانه ولی اگه بخواین به امکانات بیشتری دسترسی داشته باشین، میتونین یکی از پلن Pro، Pro+ و Premium که همون اکانت های حرفه ای و بدون محدودیت این سایت هستن رو، خریداری کنین. برای استفاده از امکانات اولیه ی Tradingview، حتی نیازی به ثبت نام تو این سایت نیست. اما برای اینکه بتونین تحلیل هاتون رو تو این سایت با کاربرهای دیگه به اشتراک بذارین، یا از تحلیل هایی که سایر معامله گر ها منتشر کردن، استفاده کنین، به یک اکانت کاربری در این سایت احتیاج دارین. در ادامه در مورد نحوه ساخت حساب کاربری در تریدینگ ویو بهتون توضیح میدیم. لازم به ذکره که این سایت یه اپلیکیشن موبایل هم داره که بهتون اجازه میده روی گوشی به تحلیل هاتون دسترسی داشته باشین.
یکی از قدیمی ترین رقبای تریدینگ ویو که بیشتر، معامله گر های فارکس ازش استفاده میکنن، متاتریدر هستش. متا تریدر تو دو نسخه ی 4 و 5 برای سیستم عامل های ویندوز، اندروید و IOS منتشر شده. نتیجه بررسی و مقایسه تخصصی این پلتفرم ها اینه که، تریدینگ ویو از نظر امکانات بسیار بهتر و پیشرفته تر از متاتریدره؛ مخصوصا در حوزه ارزهای دیجیتال پیشنهاد ما استفاده از پلتفرم Tradingview هستش. یکی از مزیت های بسیار مهمی که Tradingview داره این هستش که، اندیکاتور ها و ابزار های متعدد بسیار زیادی رو تو خودش جای داده. همچنین افرادی هستن که اندیکاتور های اختصاصی خودشون رو ساختن و تو این پلتفرم به اشتراک گذاشتن. با توجه به اهمیتی که استفاده از اندیکاتور ها در نوسان گیری دارن، این مزیت خیلی به دردتون میخوره.
تو بسته آموزشی تریدینگ ویو، صفر تا صد استفاده از تردینگ ویو رو بهتون یاد میدیم،؛ اما قبل از اینکه به سراغ آموزش Tradingview بریم، باید بگم که این سایت در عین سادگی بسیار پیچیده هستش. به همین خاطر ازتون میخوایم این آموزش ها رو مرحله به مرحله دنبال کنین تا مشکلی براتون پیش نیاد. همچنین پیشنهاد میکنیم که حتما یک اکانت کاربری برای خودتون تو این وب سایت بسازین تا امکان استفاده از امکانات بی شمار این پلتفرم فراهم بشه. اگه تو استفاده از این سایت مشکلی داشتین، از قسمت نظرات با ما درمیون بذارین تا شما رو راهنمایی کنیم.
آموزش تریدینگ ویو
اولین قدم برای استفاده از امکانات این سایت، ساخت حساب کاربری در تریدینگ ویو است. برای اینکار به وب سایت تریدینگ ویو به آدرس tradingview.com مراجعه کنین.
آموزش ساخت اکانت در تریدینگ ویو
بعد از اینکه وارد سایت تریدینگ ویو شدین، روی گزینه حساب کاربری بزنین. همونطور که مشاهده میکنین، تو این قسمت گزینه های مختلفی بهتون نمایش داده میشه. گزینه اول همون Sign in برای ورود یا ساخت یه حساب کاربری جدید مورد استفاده قرار میگیره. گزینه دوم Help Center نام داره که اطلاعات جامعی رو در مورد این سایت در اختیارتون میذاره. همچنین جواب سوالات متداول هم تو این قسمت قرار گرفته. علاوه بر اون، قسمتی برای معرفی شورت کات های کاربردی این سایت وجود داره که برای کاربرای این سایت بسیار کاربردیه. قسمت بعدی What’s new هستش که معمولا اطلاع رسانی هایی در مورد آخرین بروزرسانی ها، اطلاعیه های مهم و تغییرات جدیدی که تو سایت بوجود اومده، به کاربرها انجام میشه. گزینه ی بعدی برای روشن یا خاموش کردن دارک مود هستش. منوی آخر هم برای تغییر زبان سایت مورد استفاده قرر میگیره. متاسفانه سایت Tradingview از زبان فارسی پشتیبانی نمیکنه و به همین خاطر ترجیحا از زبان زبان انگلیسی تو آموزش استفاده از تریدینگ استفاده کردیم.
برای اینکه بتونیم یه حساب کاربری جدید تو این سایت بسازیم، گزینه ی Sign in رو میزنیم. به این ترتیب به صفحه دیگه ای منتقل میشیم که در اون روش های مختلفی برای عضویت در این سایت وجود داره. توجه داشته باشین که Sign in برای ورود به حساب کاربری هستش و اگه قصد ساخت اکانت در تریدینگ ویو رو دارین، باید روی گزینه Sign up که تو پایین صفحه قرار گرفته کلیک کنین. در صورتی که از سیستم شخصیتون برای اینکار استفاده میکنین و از قبل وارد اکانت های مختلفتون شدین، میتونین یکی از گزینه های بالا رو انتخاب کنین. اینطوری تو سریعترین حالت ممکن، حساب کاربریتون ساخته میشه.
راه دیگه برای ساخت حساب کاربری تریدینگ ویو، استفاده از آدرس ایمیل هستش. همونطور که تو عکس دوم مشاهده میکنین، در ابتدا باید یه نام کاربری یا Username برای خودتون تعیین کنین. لازم به ذکره که شما اجازه دارین، یه بار این نام کاربری رو تغییر بدین. تو فیلد بعدی باید آدرس ایمیلتون رو وارد کنین. توجه داشته باشین که با هر ایمیل فقط میتونین یه حساب کاربری بسازین. تو قسمت بعد باید یه رمز عبور برای حسابتون تعیین کنین. هر بار که بخواین وارد حساب کاربریتون بشین، به این رمز احتیاج دارین. بعد از وارد کردن اطلاعات خواسته شده، باید چک لیست ها رو فعال کنین. گزینه اول مربوط به شرایط و قوانین استفاده از این سایته و گزینه دوم هم برای غیرفعال کردن ایمیل های تبلیغاتی هستش.
بعد از کامل کردن Captcha، روی Create Account کلیک کنین تا اکانتتون ساخته بشه. حالا (همونطور که تو عکس آخر مشاهده میکنین) ایمیلی برای فعال سازی اکانتی که ساختین براتون فرستاده میشه. در واقع برای اینکه حساب کاربری شما قابل استفاده باشه، باید لینکی که براتون فرستاده میشه رو باز کنین. با تایید آدرس ایمیل، ساخت حساب کاربری به پایان میرسه. امیدواریم که بتونین با استفاده از این آموزش Tradingview، اکانتتون رو بسازین.
آشنایی با محیط کاربری تریدینگ ویو
حالا که تونستین با موفقیت یه اکانت تو سایت Tradingview بسازین، شما رو با محیط کاربری این سایت آشنا میکنیم. اولین نمایی که با ورود به این سایت مشاهده میکنین، مشابه تصویر زیر هستش. دو ستونی اولی که تو این صفحه بهمون نمایش داده میشه، مربوط به تحلیل هاییه که سایر تحلیلگر ها تو این سایت منتشر کردن. این تحلیل ها میتونن ایده ی خوبی در مورد حرکت یه ارز و دیدگاه سایر تریدر ها رو در اختیار شما بذاره، اما به هیچ عنوان نباید از این داده ها برای معاملاتتون استفاده کنین. ستون بعدی خلاصه ای از کل بازار در اختیار ما میذاره. همچنین تو این قسمت جدیدترین اخبار هم به شما نمایش داده میشن.
زبانه ای که در بالای صفحه وجود داره، منو و دسترسی های مختلفی رو در اختیار شما قرار میده. اولین قسمت، فیلدی برای جستوجو هستش. تو این قسمت میتونین با وارد کردن اسم ارز دیجیتال یا نمادش، اسم جفت ارز، نماد سهام یه شرکت بین المللی تو بازار های جهانی، فلزات گران بها و. . . نمودار قیمتی مربوط به اون رو تو صرافی یا بروکر های مختلف مشاهده کنین. با فشردن همزمان کلید های Ctrl و K هم میتونین به صفحه سرچ دسترسی پیدا کنین. گزینه ای که در کنار فیلد جستوجو قرار گرفته (Chart)، به طور پیش فرض نمودار قیمتی یکی از مواردی که تو واچ لیستتون قرار گرفته رو باز میکنه.
زبانه Market یا مارکت، بازار های مالی مختلفی که با استفاده از این سایت میتونین به نمودارهاش دسترسی پیدا کنین، بهتون نشون میده. همچنین تو این قسمت نماد های هر بازار با استفاده از فیلتر های خاصی، تقسیم بندی شده. این گروه بندی بهتون کمک میکنه که نماد موردنظرتون رو راحت و سریعتر پیدا کنین. گزینه News هم، همونطور که از اسمش مشخصه آخرین اخبار مربوط به هر بازار رو در اختیارتون میذاره. قسمت بعدی که تو نوار ابزارتون قرار گرفته و یکی از پر کاربردترین قابلیت های این سایت هستش، Screneers است. از این قسمت برای فیلتر نویسی تو بازار های مختلف استفاده میشه.
زبانه بعدی که تو آموزش تریدینگ ویو میخوایم بهتون معرفی کنیم، Community است. از این قسمت میتونین نظرات و تحلیل هایی که سایر مخاطب های این سایت به اشتراک گذاشتن رو مشاهده کنین. همچنین استراتژی و اندیکاتور های جدید رو هم میتونین تو این قسمت مشاهده کنین. علاوه بر اون بعضی از تحلیلگر ها در حین تحلیل لایوهایی رو از خودشون میذارن که با استفاده از گزینه Live Stream میتونین تماشاشون کنین. قسمت آخر این نوار ابزار، More هستش که اطلاعاتی در مورد تریدینگ ویو، سوالات متداول، نسخه دسکتاپ و. . . بهتون میده.
قسمت بعدی که تو آموزش استفاده Tradingview میخوایم بهتون توضیح بدیم، نوار ابزاری هستش که تو سمت راست تصویر مشاهده میکنین. با انتخاب و کلیک روی هر کدوم از گزینه ها، این منو به بیرون میاد و میتونین به جزئیات بیشتری تو هر قسمت دسترسی داشته باشین. گزینه ی اول این منو، واچ لیست شماست. تو این قسمت میتونین نمودار هر ارزی که میخواین رو اضافه کنین تا با یه کلیک، خیلی راحت و سریع بهش دسترسی پیدا کنین. در کنار نماد هر ارز یه خونه خالی وجود داره که میتونین به رنگ های مختلفی دربیارینش. با استفاده از این مزیت نماد های مهمتر رو مشخص میشه و دسترسی بهشون راحت تره. البته تو نسخه های رایگان فقط میتونین از رنگ قرمز استفاده کنین.
گزینه دوم این زبانه مربوط به هشدارهایی هستن که روی نمودار برای اطلاع از موقعیت های مناسب برای معامله قرار میدین. تو سومین قسمت از این نوار، میتونین اخبار رو به شکل خلاصه مشاهده کنین. گزینه بعدی چند مورد از سهام های محبوب و پر معامله رو نشون میده. منوی Calendar مهمترین رویداد های بازار های مالی رو نشون میده که بیشتر برای معامله گر های فارکس کاربرد داره. گزینه بعدی که از یه لامپ برای نشون دادنش استفاده شده، برای به اشتراک گذاری ایده هاتونه. در واقع همونطور که سایر تحلیلگرها، دیدگاهشون رو تو این پلتفرم به اشتراک میذارن، شما هم میتونین تحلیل هایی که ارائه کردین رو به شکل عمومی منتشر کنین.
دو منوی بعدی برای ارتباط با تحلیلگر های دیگه و چت با اوناست. شما متیونین وارد گروه های مختلف بشین و از نظرات بقیه در مورد روند بازار اطلاع پیدا کنین و حتی نظر خودتون رو به بقیه بگین. گزینه ی بعدی که یه لامپ روشن رو نشون میده، برای دیدن جدیدترین تحلیل ها مورد استفاده قرار میگیره. البته همونطور که قبلا هم اشاره کردیم، این تحلیل ها رو نباید مبنایی برای معاملاتتون قرار بدین. بهتره به جای اینکه دنبال ماهی تو این بازار ها باشین، ماهیگیری رو یاد بگیرین.
نکته ای که در مورد این منو وجود داره، اینه که با بازکردن نمودار سه گزینه ی دیگه به این منو اضافه میشه. سه گزینه ی آخری که تو این نوار ابزار قرار دادن و تو مقاله آموزش استفاده از Tradingview قصد توضیح دادنشون رو داریم، مربوط به بازار های جهانی و اتصال به حساب بروکر هستن. البته با توجه به تحریم ها و محدودیت هایی که ما ایرانی ها داریم، این گزینه ها برامون کاربردی نیستن؛ چون بروکر های معتبر جهانی به مشتریانشون اجازه استفاده از این قابلیت رو میدن ولی هیچ کدوم از از این بروکر ها به خاطر تحریم هایی که وجود داره، نمیتونن به ایرانی ها خدمات بدن.
تمامی مواردی که تا الان بهتون معرفی کردیم، مربوط به صفحه اصلی این پلتفرم بودن؛ حالا میخوایم بخش دیگه ای از آموزش سایت Tradingview رو که مربوط به منو و ابزارهای ارائه شده برای چارت ها هستن، رو بهتون معرفی کنیم.
محیط کاربری نموداری تریدینگ ویو
قصد ما از آموزش استفاده از Tradingview، معرفی پلتفرمی برای دسترسی به نمودار قیمتی ارزهای مختلف به منظور تحلیل تکنیکال هستش. برای باز کردن نمودار ارز دیجیتال، کافیه تو قسمت سرچ اسم یا نماد اون ارز رو بنویسیم. مثلا ما قصد داریم تو آموزش استفاده از تریدینگ ویو، از نمودار ارز دیجیتال بیت کوین استفاده کنیم. برای اینکار میتونیم عبارت های Bitcoin یا BTC رو سرچ کنیم. حالا باید از بین صرافی های مختلفی که ارز بیت کوین در اون ها معامله میشه و تریدینگ ویو هم ازشون پشتیبانی میکنه، صرافی مورد نظرتون رو پیدا و انتخاب کنید.
وقتی که نمودار مورد نظرتون رو باز کردین، با محیطی مثل عکس زیر روبرو میشین. قبلا منوی سمت راست رو بهتون توضیح دادیم به همین خاطر دیگه نیازی نیست که تو این قسمت از آموزش سایت تریدینگ ویو در موردش صحبت کنیم. اما بقیه ی نوار ابزار ها رو با ترتیبی که شماره گذاری کردیم بهتون معرفی میکنیم.
• تو قسمت اول از محیط کاربری، نمودار قیمت و حجم معاملات (ستون های پایین صفحه) دیده میشن. با دابل کلیک روی هر کدوم از این اجزا، میتونین برخی از جزئیاتشون مثل رنگ اجزا رو تغییر بدین.
• شماره 2 نشون دهنده ی منوی اصلی، قسمت چارت هستش. با استفاده از این قسمت میتونین نمودار قیمتی دیگه ای رو باز کنین. همچنین امکان تغییر تایم فریم ها، اضافه کردن نمودار های دیگه برای مقایسه، اضافه کردن اندیکاتور ها و ایجاد هشدار های قیمتی با استفاده از این نوار ابزار وجود داره.
• نوار ابزاری که تو سمت چپ تصویر قرار داره و با شماره 3 مشخص کردیم، برای رسم ابزار های مختلف روی نمودار قیمتی است.
• قسمت 4 از دو گزینه مختلف تشکیل شده که اولین مورد برای تعیین قالب های مختلف هستش و با استفاده از اون متیونین به طور همزمان چند نمودار مختلف رو روی یه مانیتور مشاهده کنین. گزینه دوم کاربرد چندانی نداره و نیازی به توضیح در موردش نیست. توجه داشته باشین که استفاده از این گزینه ها، فقط برای افرادی که اکانت Pro یا Premium دارن امکان پذیره.
• با گزینه هایی که تو قسمت 5 مشخص کردیم، میتونین از نمودارتون اسکرین شات بگیرین یا به طور مستقیم اونو تو شبکه های اجتماعی به اشتراک بذارین.
بررسی منو اصلی تریدینگ ویو
این منو یکی از پر کاربرد ترین قسمت های سایت هستش که قصد داریم تو این مقاله آموزش استفاده تریدینگ ویو، به طور کامل بهتون توضیح بدیم. کاربرد هر کدوم از گزینه هایی که تو این منو وجود دارن رو از چپ به راست در ادامه این مطلب بهتون توضیح میدیم.
جستجوی نماد ها
اولین گزینه تو منوی اصلی تریدینگ ویو، برای جستجوی تو بازار های مالی مختلفه. همونطور که قبلا هم گفته بودیم، تریدینگ ویو اطلاعات قیمتی بازار های متنوعی مثل سهام، معاملات آتی، شاخص های اصلی و مهم، جفت ارزهای فارکس، قرارداد های مابه التفاوت و ارزهای دیجیتال رو به مخاطب هاش ارائه میده. تو بالاترین قسمت پنجره ای که با کلیک روی این قسمت برامون باز میشه، میتونین بازار های مالی مختلف رو انتخاب کنین تا تو همون بازار جستوجو کنین. همچنین با گزینه ی All Sources، میتونین نوع صرافی یا بازار مورد نظرتون رو انتخاب کنین. پیشنهاد ما اینه که حتما نمودار صرافی که ازش برای معاملاتتون استفاده میکنین رو، برای تحلیل تکنیکال انتخاب کنین.
انتخاب تایم فریم
یکی از مهمترین قسمت های آموزش Tradingview، تایم فریم ها هستن. تایم فریم یا بازه ی زمانی یکی از کاربردی ترین ابزار ها تو تحلیل تکنیکال هستن. برای اینکه بتونین دید مناسبی رو از بازار های مالی داشته باشین، باید تو تایم فریم های مختلف این بازار ها رو بررسی کنین. همونطور که تو تصویر پایین دیده میشه، تایم فریم های متعددی وجود داره که به ترتیب از کوتاه به بلند مرتب شدن. تو نسخه های رایگان، اجازه ی استفاده از بازه های زمانی یک دقیقه ای تا تایم فریم یک ماهه وجود داره.
همچنین میتونین با فعال کردن ستاره ای که کنار هر کدوم از این تایم فریم ها وجود داره، در صورتی که بخواین به بقیه ی Time Frame های این لیست دسترسی داشته باشین، باید از نسخه های پولی و پیشرفته سایت Tradingview استفاده کنین. قابلیت دیگه ای که با تهیه نسخه های حرفه ای این سایت بهتون داده میشه، اضافه کردن تایم فریم های سفارشی هستش که تو لیست اصلی وجود ندارن.
نوع نمودار قیمتی
برای نمایش نمودار های قیمتی، انواع مختلفی وجود داره که با استفاده از این قسمت میتونین نوع نمودار نمایشی رو تغییر بدین. توجه داشته باشین که هر کدوم از این نمودارها، قوانین و فرمول های خاصی رو دارن؛ به همین شکل نمودار قیمتی با انتخاب هر کدوم از اونا فرق میکنه. کاربردی ترین نوع که بیشتر معامله گر ها ازش استفاده میکنن، کندل استیک یا نمودار شمعی هستش. دلیل محبوبیت بسیار بالای این نمودار ها، سادگی و کاربردی بودن این نوع نموداره. همچنین کندل استیک ها جزئیات بسیار زیادی رو فقط با یه نگاه به ما نشون میدن. هر کس با توجه به سبک معاملاتی که داره، یکی از این نمودار ها رو انتخاب میکنه. همچنین لازم به ذکره که، به طور پیش فرض نمودار شمعی برای نمایش چارت قیمت انتخاب شده.
مقایسه چند نمودار | اضافه کردن نمودار به روی چارت
در ادامه ی مقاله آموزش استفاده از تریدینگ ویو میخوایم در مورد ابزار Compare صحبت کنیم. اولین اصل تحلیل تکنیکال اینه که گذشته تکرار میشه. با توجه به این اصل میتونیم نتیجه بگیریم که رفتار قیمت تو تاریخ های مختلف یا روی ارزهای مختلف، میتونه به هم شباهت داشته باشه. به همین خاطر بررسی چند نمودار در کنار هم، میتونه کمک زیادی رو برای شناسایی روند بازار به ما بکنه. همچنین قیمت ارزهای مختلف میتونن با هم همبستگی داشته باشن؛ بررسی نمودار دو ارز در کنار هم میتونه به ما امکان شناسایی این همبستگی ها و پیدا کردن ارزهای جامونده از بازار رو میده. با کلیک روی Compare، میتونین چند نمودار مختلف رو روی هم بندازین و حرکات قیمتی اونا رو به شکل همزمان بررسی کنین.
اضافه کردن اندیکاتور به نمودار در Tradingview
یکی از کاربردی ترین ابزار ها تو تحلیل تکنیکال، اندیکاتور ها هستن. از این ابزار ها بیشتر به عنوان یه یار کمکی برای تشخیص سمت و سوی بازار استفاده میشه. برای اینکه بتونیم اندیکاتور یا اسیلاتوری رو به نمودارمون اضافه کنیم، باید از نوار ابزار اصلی و گزینه Indicators استفاده کنیم. با زدن این گزینه یه پنجره جدید برامون باز میشه که با استفاده از سرچ میتونیم، خیلی راحت هر اندیکاتوری که بهش نیاز داریم رو پیدا و به نمودارمون اضافه کنیم. بعضی از اندیکاتور ها همونطور که تو تصویر هم مشخصه (RSI و Macd)، به شکل یه نمودار جدا زیر نمودار قیمتی ظاهر میشن. اما اندیکاتور های دیگه ای وجود دارن که روی نمودار قیمتی هستن و همراه با قیمت حرکت میکنن. این بخش رو در بسته آموزشی تریدینگ ویو بصورت فایل ویدئویی در فصل دوم بطور کامل توضیح دادیم و می تونین از محتوای ویدئویی برای آشنایی بهتر با این بخش استفاده کنین.
توجه داشته باشین که با استفاده از حساب های کاربری رایگان، فقط اجازه ی استفاده از سه اندیکاتور به شکل همزمان بهتون داده میشه. معمولا هم پیشنهاد میشه که با اندیکاتور های مختلف چارتتون رو شلوغ نکنین. یکی دیگه از دلایلی که پیشنهاد میدیم از اندیکاتور های متعدد استفاده نکنین، سیگنال های ضد و نقیضی هستش که هر کدوم از این ابزارها میدن و ممکنه با هم در تضاد باشن.
تغییر تنظیمات نمودار در تریدینگ ویو
تو انتهای منوی اصلی تریدینگ ویو، یه چرخ دنده وجود داره که تنظیمات کلی نمودارتون رو تغییر بدین. هر شخص میتونه با توجه به سلیقه و مشکلات بینایی که داره، رنگ کندل استیک ها، پس زمینه و. . . رو تغییر بده. همچنین تو این قسمت مواردی متنوعی برای شخصی سازی منطقه زمانی، مقیاس، رویداد ها و خطوط وضعیت وجود داره. یکی از مهمترین قابلیت هایی که میتونین با استفاده از این قسمت فعالش کنین، نمایش اخبار روی نمودارتون هستش. این گزینه برای معامله گر هایی که از اخبار و تحلیل فاندامنتال برای معاملاتشون استفاده میکنن، بسیار کاربردی و مفیده.
تا اینجای مقاله آموزش Tradingview، با نحوه ثبت نام و افتتاح حساب کاربری در تریدینگ ویو آشنا شدیم. همچنین برخی از منو های مهم و کاربردی این پلتفرم تحلیل تکنیکال رو بهتون معرفی کردیم و در مورد، کاربرد هایی که دارن نکاتی رو بهتون گفتیم. در ادامه آموزش سایت تریدینگ ویو، قصد داریم ابزار هایی که برای تحلیل تکنیکال مورد استفاده قرار میگیرن رو بهتون معرفی کنیم.
بررسی و معرفی منوی ابزارها
منوی بعدی که برای تحلیل تکنیکال بسیار مورد استفاده قرار میگیره، مربوط به ابزار های تحلیلی هستش که در فصل سه دوره تریدینگ ویو بصورت ویدئویی کامل اون رو برای شما توضیح دادیم. یکی از اصلی ترین دلایل محبوبیت بالای تریدینگ ویو در مقایسه با پلتفرم های مشابه، ابزار ها و ویژگی های بسیار متنوع و پیشرفته ایه که این سایت به شکل رایگان در اختیار مخاطب هاش گذاشته. منوی مربوط به ابزار ها سمت چپ صفحه قرار گرفته. هر کدوم از ابزار ها با توجه به کاربردی که دارن، تو دسته بندی های مختلفی قرار گرفتن. با کلیک روی هر کدوم از گزینه های این منو، تمامی ابزار هایی که تو یه دسته بندی قرار گرفتن، نمایش داده میشن. در ادامه مقاله آموزش استفاده از Tradingview، تمامی این ابزار ها و دسته بندی که توش قرار گرفتن رو همراه کاربردشون توضیح میدیم.
تغییر شکل و کاربرد ماوس یا Cross
با استفاده از این ابزار میتونین شکل ماوس رو تغییر بدین. برای اینکه بتونین خطوطی که رسم کردین رو روی نمودار جابجا یا تنظیم کنین، باید ابتدا این ابزار رو انتخاب کنین. تقریبا کاربرد تمامی زیر مجموعه های این گروه یکسانه؛ البته به جز گزینه Eraser که برای پاک کردن موارد رسم شده مورد استفاده قرار میگیره.
رسم خطوط ترند لاین
این گروه از ابزار ها برای ترسیم روند، مشخص کردن کانال، تعیین سطوح حمایتی و مقاومتی و. . . مورد استفاده قرار میگیره. از مهمترین ابزار های این دسته میتونیم، خطوط روند، کانال های موازی و روند رگرسیونی رو نام ببریم. رسم خطوط روند یا Trend Lines با استفاده از دو نقطه انجام میشه. اولین نقطه رو باید روی ابتدای سقف یا کف بزارین. نقطه دوم رو هم روی سطح بعدی قرار بدین. به همین سادگی میتونین روند رو شناسایی کنین. یکی دیگه از ابزار هایی که بیشتر برای سنجش و اندازه گیری مورد استفاده قرار میگیره، Info Line هستش. وقتی که این ابزار رو بین دو نقطه رسم میکنین، اطلاعات مختلفی از جمله اختلاف قیمت بین دو نقطه و مقدار درصدی این اختلاف، فاصله زمانی بین کندل ها و زاویه ی بین دو نقطه در اختیارتون قرار داد میشه. اطلاعات کامل مربوط به این بخش رو در بسته آموزشی تریدینگ ویو فصل 3 بخش اول بصورت ویدئویی می تونین مشاهده کنین.
ابزار بعدی که قصد داریم تو این بخش از مقاله آموزش استفاده از تریدینگ ویو بهتون معرفی کنیم، Horizonal Line و Horizonal Ray هستند که برای رسم خطوط عمودی ازشون استفاده میشه. تحلیلگر ها از این ابزار برای نمایش تاریخ های مهم مثل زمان هاوینگ روی چارت استفاده میکنن. همچنین ابزار Vertical Line، برای ترسیم خطوط افقی کاربرد داره. این خطوط افقی برای نشون دادن مقاومت یا حمایت های استاتیک مورد استفاده قرار میگیرن. طبق اصول تکنیکال، تو بعضی مواقع قیمت تو یه کانال قیمتی حرکت میکنه. برای ترسیم این کانال و مشخص کردن کف و سقف آن، از ابزار Parallel Channel استفاده میشه.
طبق ویدیو آموزش تریدینگ ویو که تو سایتمون قرار دادیم، از ابزار های دیگه ی هم متیونین برای رسم کانال قیمتی استفاده کنین. این ابزار که Regression Trend نام داره، به شکل کاملا اتوماتیک کانال رو رسم میکنه و شما فقط باید ابتدا و انتهای کانال رو مشخص کنین. البته این ابزار خطای زیادی رو داره و به همین خاطر استفاده از اون رو پیشنهاد نمیدیم. نکته ی دیگه ای که لازم میدونیم بهتون یادآوری کنیم، شورت کات هایی هستن که استفاده از این ابزار ها رو ساده و سریعتر میکنن. شورتکات مربوط به هر ابزار در مقابلش نشون داده میشه. برای داشتن تجربه کاربری حرفه ای تر، بهتره که این کلید ها رو یاد بگیرین.
ابزارهای فیبوناچی، گن و چنگال اندروز
اولین گروهی که تو این دسته قرار گرفته، سطوح فیبوناچی هستن. این ابزار ها تو همه ی تایم فریم ها مورد استفاده قرار میگیرن و با توجه به عملکردشون، برای شناسایی پایان موج اصلاحی کاربرد دارن. ابزار های فیبوناچی تو تمامی سبک های تکنیکال محبوب و پر کاربرد هستن. این گروه شامل ابزارهای فیبوناچی اصلاحی (Fib Retracement)، فیبوناچی پروجکشن (Trend-Based Fib Projection)، فیبوناچی زمانی (Fib Time Zone)، فیبوناچی دایره ای و مارپیچ و کانال فیبوناچی هستش. در فصل سوم بسته آموزش تریدینگ ویو این بخش رو بطور کامل توضیح دادیم و می تونین از ویدئوهای فصل سوم اطلاعات کامل تری در مورد این بخش دریافت کنین.
درسته که فیبوناچی ها انواع مختلفی رو دارن ولی پرکاربرد ترینشون فیبوناچی اصلاحی و پروجکشن هستش. به همین خاطر تو مقاله آموزش سایت تریدینگ ویو فقط همین موارد رو بهتون توضیح میدیم. اما اگه میخواین با این دسته بیشتر آشنا بشین، بهتره دوره آموزش استفاده از Tradingview رو مشاهده کنین. یکی از قسمت های این دوره، تماما به معرفی ابزار های تکنیکال و کاربردشون اختصاص پیدا کرده. همچنین توضیحاتی که تو ویدیو آموزش تریدینگ ویو آوردیم، کاملاتر از این مقاله است.
مهمترین فرقی که بین فیبوناچی پروجکشن و اصلاحی وجود داره اینه که برای ترسیم پروجکشن باید از سه نقطه استفاده کنیم؛ اما فیبوناچی اصلاحی به دو نقطه ابتدا و انتهای یه موج نیاز داره. اگه بخوایم اندازه یه حرکت رو نسبت به موج قبلی بدست بیاریم، از پروجکشن استفاده میکنیم. برای رسم این ابزار نقطه اول رو تو ابتدای موج اول، نقطه دوم رو هم تو انتهای موج حرکتی اولیه قرار میدیم. جایگاه نقطه سوم هم انتهای موج اصلاحی هستش. به این ترتیب میتونیم اهداف قیمتی موج بعدی، محل اتمام موج فعلی و به عبارت ساده تر سطوح حمایتی و مقاومتی رو مشخص کنیم.
فیبوناچی زمانی هم دو نوع مختلف رو داره که از نظر عملکرد کاملا مثل مدل اصلاحی و پروجکشن هستن. تنها فرقی که بین این دو نوع وجود داره، اینه که فیبوناچی های زمانی روی محور افقی رسم میشن و بازه های صعودی یا نزولی شدن ارز رو به نما نشون میدن.
زیر گروه بعدی، چنگال های اندروز (Andrew’s Pitchfork) هستن. دلیل انتخاب این اسم، شکل چنگال مانند این ابزار بعد از رسم هستش. استفاده از مدل های مختلف این ابزار بسیار شبیه به هم هستن، به همین خاطر تو مقاله آموزش استفاده از تریدینگ ویو، فقط توضیح کلی رو در مورد این ابزار بهتون میدیم. برای رسم چنگال اندروز سه نقطه محوری وجود داره. استراتژی های مختلفی برای استفاه از این ابزار وجود داره ولی قانون مهمی که هنگام رسم این ابزار حتما باید بهش توجه بشه اینه که، نقطه سوم چنگال، همواره باید بین بازه ی قیمتی دو نقطه اول قرار بگیره.
آخرین گروه از ابزارهایی که تو این دسته قرار گرفتن و قصد معرفیش رو تو مقاله آموزش Tradingview داریم، ابزار گن (Gann) هستش. این ابزار اولین بار توسط فردی به اسم ویلیام گن (William Delbert Gann) طراحی شده و به همین خاطر این اسم رو روش گذاشتن. ابزار های این دسته عبارتند از: باکس گن (Gann Box)، مربع گن (Gann Square)، بادبزن گن (Gann Fan) و مربع ثابت گن (Gann Sqauare Fixed).
استفاده از گن یه سبک معاملاتی مستقل هستش که ابزار مربع گن، به عنوان یکی از مهمترین قسمت های این سبک به حساب میاد. قطعا مقاله استفاده از تریدینگ ویو نمیتونه جای مناسبی برای شرح این روش معاملاتی باشه؛ اما تو این مقاله در مورد نحوه رسم این ابزار رو بهتون توضیح میدیم. توجه داشته باشین که این ابزار بسیار پیشرفته است و برای اینکه بتونین به درستی ازش استفاده کنین، به دانش پایه ای در مورد تئوری گن احتیاج دارین. یکی از بهترین روش ها برای رسم این ابزار اینه که نقطه ی اولش رو روی یه سطح ماژور اصلی قرار بدین و بعد نقطه ی دوم رو به نحوی رسم کنین که نقطه 1*1 به طور کامل روی سطح حمایتی قرار بگیره.
ابزار گن بعدی که میخوایم بهتون معرفی کنیم، بادبزن گن هستش. این ابزار تو سبک معاملاتی گن بسیار پر کاربده و محبوبیت زیادی رو داره. باد بزن گن از 9 خط مورب تشکیل شده که سطوح حمایتی و مقاومتی داینامیک رو بهمون نمایش میدن. استفاده از این ابزار مثل اینه که شما چند خط روند مختلف رو با زوایای گوناگون روی نمودارتون نصب کردین. طبق اصول این ابزار، با شکسته شدن هر کدوم از خطوط روند، قیت به سمت سطح بعدی حرکت میکنه. با استفاده از این ابزار میشه موقعیت های خوبی رو برای خرید یا فروش ارزهای دیجیتال پیدا کرد.
اشکال هندسی
گروه بعدی از ابزارهای تریدینگ ویو، قلم و اشکال هندسی هستن که برای مشخص کردن سطوح ازشون استفاده میشه. قلم مو و اشکال هندسی مستطیلی، مثلثی، نیم دایره ای و منحنی ها، ابزارهایی هستن که تو این دسته قرار گرفتن. نحوه استفاده از این ابزار ها کاملا به خودتون بستگی داره و با توجه به سادگی رسمشون، نیازی نیست که در این مورد توضیحی رو بهتون ارائه بدیم.
اضافه کردن متن روی نمودار
تو ادامه معرفی ابزار ها در آموزش سایت تریدینگ ویو، قصد داریم نحوه ضافه کردن متن روی نمودار رو بهتون یاد بدیم. در صورتی که بخواین متن یا عبارتی رو روی نمودارتون اضافه یا قسمتی رو نشانه گذاری کنین، ابزار هایی که تو این مجموعه قرار گرفتن بهتون کمک میکنن. علاوه بر اون برای کشیدن فلش، اضافه کردن برچسب های قیمتی یا کامنت هم میتونین از این ابزار ها بهره ببرین.
رسم الگوها
اگه با تحلیل تکنیکال کلاسیک آشنا باشین، حتما الگو های کلاسیکی مثل سر شانه، کف و سقف دو قلو، الگو های مثلثی و. . . رو میشناسین. ابزار هایی که تو این دسته قرار گرفتن برای رسم این الگو ها بسیار کاربردی هستن. همچنین امکان موج شماری و نام گذاری امواج هم با استفاده از ابزار های این قسمت امکان پذیره. البته این قابلیت برای افرادی که از سبک معاملاتی امواج الیوت استفاده میکنن، مناسبه. در صورتی که نمیدونین چطور باید از این الگو ها استفاده کرد، پیشنهاد میکنم دوره های آموزشی سایت ما رو دنبال کنین. آکادمی ارزسنج سعی کرده که تمامی اطلاعاتی که برای ورود به بازار ارزهای دیجیتال بهشون احتیاج دارین رو به طور کامل و به ساده ترین زبان ممکن در اختیارتون بذاره.
یکی دیگه از ابزار های بسیار کاربردی که تو این دسته قرار گرفتن، ابزار های جدا سازی سیکل زمانی هستن. با استفاده از این ابزار ها میتونین سیکل های قیمتی یه ارز رو شناسایی و از این سیکل های زمانی برای تشخیص روند بازار تو آینده استفاده کنین.
ابزارهای اندازه گیری و تخمین نسبت سود به ضرر
در ادامه آموزش Tradingview، میخوایم یکی از کاربردی ترین ابزار های برای محاسبه نسبت ریسک به ریوارد رو بهتون معرفی کنیم. ریسک به ریوارد یکی از مهمترین آیتم هاییه که باید قبل از ورود به یه معامله، مورد بررسی قرار بگیره. طبق نظر اکثر معامله گر ها، پوزیشن هایی که نسبت سود به ضرر تو اونا بیش از 2 باشه، برای ورود مناسبه. محدوده ی سبز رنگ برای مشخص کردن تارگت و سود مورد انتظارتون هستش. قسمت قرمز هم استاپ لاسی است که برای اون معامله در نظر گرفتین. این ابزار به طور اتوماتیک نسب این دو محدوده رو محاسبه میکنه. اگه این نسبت بیش از 2 باشه، اون معامله برای ورود مناسبه. این ابزار هم برای پوزیشن های لانگ (خرید) و هم برای شورت (فروش) ارائه شده.
ابزار بعدی که تو این مجموعه قرار گرفته میتونه براتون مفید باشه، ابزار پیش بینی یا Forecast هستش. این ابزار بیشتر توسط کسایی که ایده و نظرشون رو با بقیه به اشتراک میذارن مناسبه. با استفاده از این ابزار، حرکت احتمالی قیمت رو پیش بینی و با کندل استیک های کم رنگ روی چارت مشخص میکنیم. اطلاعات تکمیلی مربوط به این بخش رو در فصل سه بخش سه بسته اموزش تریدینگ ویو در قالب فایل ویدئویی ارائه کردیم که می تونین با مشاهده اون اطلاعات کامل تری در مورد این بخش کسب کنین.
معرفی آیکون ها، ابزار اندازه گیری
با استفاده از آیکون ها، میتونین نماد های متنوع تری رو به چارتتون اضافه کنین. معمولا از این نماد ها برای علامت گذاری مناطق مناسب برای ورود به معامله، یادآوری، جلب توجه به قسمتی از نمودار و. . . استفاده میشه. گزینه بعدی که تو منوی ابزار های اصلی تریدینگ ویو قرار گرفته، همونطور که از شکلش مشخصه برای سنجش و اندازه گیری فواصل زمانی و قیمتی مورد استفاده قرار میگیره. این ابزار اختلاف قیمتی دو نقطه رو هم به صورت درصدی و هم برحسب مقدار دلاریش نمایش میده.
حالا که با تمامی ابزار های مهم تریدینگ ویو آشنا شدین، میتونین از این وب سایت برای تحلیل تکنیکال استفاده کنین. اما این سایت فقط مختص به این کار نیست و قابلیت های بیشماری رو داره. تریدینگ ویو رو میتونیم به عنوان یه شبکه ی اجتماعی برای تحلیل گر های حرفه ای در نظر بگیریم که، برای ارائه دیدگاه های معاملاتیشون از این پلتفرم استفاده میکنن. علاوه بر اون، یکی از قابلیت های بسیار مهم این وب سایت که محبوبیتش رو دو چندان کرده، قسمت فیلتر نویسی هستش. با توجه به اهمیت و کاربردی که این قسمت داره، تصمیم گرفتیم تو ادامه مقاله آموزش استفاده از Tradingview، به شکل مقدماتی آموزش فیلتر نویسی در تریدینگ ویو رو بهتون ارائه بدیم.
آموزش فیلتر نویسی در تریدینگ ویو
پیدا کردن یه ارز مستعد رشد از بین هزاران نمادی که تو بازار وجود داره، کار بسیار سخت و زمان گیریه. اما با استفاده از فیلتر نویسی میتونین خیلی راحت لیستی از برترین ارزها رو که آماده رشد هستن، پیدا کنین و سپس تو این لیست به دنبال برترین ها باشین. ویدئوی آموزش فیلترنویسی رو هم می تونین در فصل 5 بسته آموزشی تریدینگ ویو مشاهده کنین و اطلاعات کاملی رو در این زمینه کسب کنین. با توجه به این مطلب میخوایم بعد از آموزش سایت Tradingview، فیلتر نویسی رو بهتون یاد بدیم. قبلا تو همین مقاله در مورد قسمت فیلتر نویسی یا همون Screneers صحبت کرده بودیم، با کلیک روی این زبانه، یه پنجره براتون باز میشه که مارکت های مختلف رو از هم جدا کرده. چون تمرکز ما روی بازار کریپتوکارنسی ها هستش، این مارکت رو انتخاب میکنیم. توجه داشته باشین که برای استفاده از این قابلیت تریدینگ ویو، باید وارد حساب کاربریتون بشین.
تو صفحه ی جدید که برامون باز میشه، تمامی شاخص ها و ارز های دیجیتالی که تو صرافی های مختلف معامله میشن، بهمون نمایش داده میشه. در حال حاضر این لیست نزدیک به 11 هزار ارز و شاخص رو در برگرفته که به احتمال زیاد، وقتی دارین مقاله آموزش تریدینگ ویو رو مطالعه میکنین، این تعداد بیشتر شده. برای اینکه گزینه ها مون رو محدود کنیم، از فیلتر ها یا Filters استفاده میکنیم.
از اونجایی که ارز های دیجیتال یکسان از صرافی های مختلف تو این لیست وجود دارن، اولین گزینه ای که محدودش میکنیم، صرافی های ارز دیجیتال هستن. توجه داشته باشین که بیشتر صرافی ها، خدماتی رو به ایرانی ها نمیدن. به همین خاطر باید این مسئله رو تو انتخاب صرافی لحاظ کنین. ما تو آموزش فیلتر نویسی در تریدینگ ویو از صرافی کوکوین استفاده کردیم. فیلتر های زیادی تو این پلتفرم وجود دارن که همه ی اونا کاربردی نیستن. برای اینکه بهترین فیلتر ها رو با توجه به استراتژی معاملاتیتون تنظیم کنین، تب All رو انتخاب و از قسمت جستوجو فیلتر مورد نظرتون رو پیدا کنین.
یکی از مزیت های استفاده از فیلتر نویسی، اینه که میتونین تنظیمات خاصی رو برای اندیکاتور های مختلف اعمال کنین و با توجه به سیگنال خرید یا فروشی که توسط Indicators صادر میشه، گزینه های مستعد رشد یا نزول رو پیدا کنین. برای درک بهتر این قسمت مثالی رو از اندیکاتور استاک استیک بیان میکنیم. این اندیکاتور از ترکیب دو خط و دو ناحیه بوجود اومده؛ در صورتی که خط آبی (K درصد) موفق بشه تو ناحیه ی پایینی، خط قرمز (D درصد) رو، رو به بالا قطع کنه این اندیکاتور به ما سیگنال خرید میده.
حالا اگه بخوایم از این استراتژی برای پیدا کردن ارز های مستعد رشد استفاده کنیم، تو پنجره ی فیلتر ها اندیکاتور استاک استیک رو پیدا میکنیم. تو مرحله بعد، طبق تصویر تنظیمات خط K رو به شکل زیر تغییر میدیم. لیستی که بعد از اعمال این فیلتر بهمون ارائه میشه، 101 نماد رو در برمیگیره.
توجه داشته باشین که بعضی از جفت ارز هایی که تو این لیست وجود دارن، بر اساس بیت کوین، اتریوم و. . . معامله میشن؛ ولی بیشتر تریدر ها از دلار دیجیتالی یا USD برای معاملاتشون استفاده میکنن. برای اینکه این مشکل از بین بره، کافیه تو قسمت سرچی که مشخص کردیم، USD رو وارد کنین. تو لیست جدید فقط ارزهایی که بر اساس دلار قابل معامله هستن بهتون نمایش داده میشه. فیلتر نویسی میتونه اطلاعات بسیاری رو در اختیارتون بذاره؛ اما برای استفاده از این اطلاعات به دانش و اطلاعات کافی تو این حوزه نیاز دارین.
جمع بندی
تو این مقاله سعی کردیم با زبانی ساده آموزش Tradingview رو به طور کامل بهتون ارائه بدیم. برای ورود به دنیای ارزهای دیجیتال و معامله تو این بازار، به بستر های مناسبی نیازه. تریدینگ ویو یکی از بهترین ابزار ها برای تحلیل تکنیکال بازار های مختلفه. تو این مقاله علاوه بر آموزش استفاده از Tradingview، مقدماتی رو در مورد فیلتر نویسی بهتون یاد دادیم. امیدواریم که مطالب ارائه شده تو این مقاله به سوالاتی که در مورد سایت تریدینگ ویو داشتین، پاسخ مناسبی رو داده باشه. برای آشنایی کامل با تریدینگ ویو این مطالب آموزشی رو به همراه ویدئوهایی که ارائه کردیم نگاه کنید.
نکته ای که میخوایم تو انتهای این مقاله بهش اشاره کنیم، ریسک های بسیار زیاد کریپتوکارنسی ها هستش. این بازار بسیار پیچیده و در عین حال قابل فهم و ساده هستش. برا اینکه بتونین تو این مارکت به سود های مستمر و دائمی برسین، باید ذات این بازار رو درک کنین و اطلاعات جامعی رو در این حوزه داشته باشین. آکادمی ارزسنج یکی از بهترین مراجع آموزشی تو حوزه رمز ارزها هستش که در تلاشه سطح دانش هموطنانمون رو تو این حوزه افزایش بده.
ویدیو های دوره آموزش صفر تا صد کار با تریدینگ ویو Tradingview
-
فصل 1 : آموزش ساخت حساب کاربری در تریدینگ ویو و معرفی اولیه
-
فصل 2 : آموزش ابزار و اندیکاتورها در تریدینگ ویو
-
فصل 3 : آموزش نوار ابزار سمت چپ در تریدینگ ویو
-
فصل 4 : آموزش نوار ابزار پایین و تریدینگ پنل تریدینگ ویو
-
فصل 5 : آموزش نوار ابزار همیار و واچ لیست تریدینگ ویو
-
فصل 6 : آموزش فیلتر نویسی در تریدینگ ویو
(این دوره تکمیل شده است. آپدیت های بعدی از طریق ایمیل و پیامک به شما اطلاع داده خواهد شد)
سخن مدرس
6 سال پیش که وارد بازار ارزهای دیجیتال شدم منبع فارسی کاملی برای آموزش ارزهای دیجیتال وجود نداشت. در منابع خارجی نیز منابع جامع کم بود. با مشقت فراوان و با تجاربی که گاه رایگان هم نبود، دانش اندکی اندوخته ام که در این سایت به اشتراک گذاشته ام. امیدوارم با مشاهده مطالب و آموزش های ارزسنج بتوانید در بازار ارزهای دیجیتال فعالیت نمایید.
دوره جامع ارز دیجیتال (جادوی رمز ارزها)
نظرات کاربران در مورد دوره آموزش صفر تا صد کار با تریدینگ ویو Tradingview
-
این شبکه واقعا آینده درخشانی داره
جواب خیلی از سوالات و مشکلاتمو گرفتم عالی بود...