قیمت دای لحظه ای - به دلار و به تومان (06-02-1403)


0.02%

$ 1.02

64,954.88 تومان

محاسبه با نرخ تتر : 63,750 تومان

معاملات روزانه DAI
$524,886,071
حجم بازار DAI
$5,350,921,919
DAI عرضه کل
5.35 میلیارد دای
DAI سکه در گردش
5.35 میلیارد دای

ماشین حساب قیمت دای (DAI)

DAI
=
تومان

قیمت دای(DAI) و معرفی آن

ارز دیجیتال دای (DAI) که بصورت اختصاری با نماد DAI میان ارز های دیجیتال شناخته می شود توانسته رتبه 21 را میان ارزهای دیجیتال کسب نماید. این ارز برای اولین بار در تاریخ 1398/09/01 در لیست ارزهای دیجیتال کوین مارکت کپ لیست شده و تا به امروز کل مارکت کپ ارز دای یا حجم بازار آن حدود 5.35 میلیارد دلار بوده که معادل 341,121.27 میلیارد تومان می باشد. تعداد کل سکه های ارز دیجیتال دای 5.35 میلیارد عدد بوده که از آن تعداد 5.35 میلیارد سکه در شبکه معامله می شود. دامیننس دای یا سهم بازار ارز DAI تا به امروز از کل بازار حدود 0.2 درصد است و 99.8 درصد باقی متعلق به سایر ارز های دیجیتال بلاکچین می باشد. در این لحظه قیمت دای لحظه 1.02 دلار است که با احتساب نرخ تتر 63,750 تومانی، قیمت DAI به تومان معادل 64,954.88 تومان معامله میگردد.
قیمت دای در 24 ساعت گذشته با 524.89 میلیون دلار خرید و فروش ، 24.79 دلار یا 0% تغییر داشته که در یک هفته گذشته 0% می باشد. دای در صرافی ارز دیجیتال اینانس و Binance و KuCoin و HTX و HitBTC و Kraken و Gate.io و MEXC لیست بوده و در این صرافی ها میتوان به خرید و فروش آن پرداخت.

مشاهده قیمت همه ارزها:   قیمت ارز دیجیتال

معرفی دای

لینک های مفید : خرید دای از صرافی اینانس

تغییرات قیمت دای (DAI)

توجه کنید که قیمت دای به تومان وابسته به قیمت دلار بوده و ممکن است در اثر خبر های سیاسی و اقتصادی داخلی روزانه در تغییر باشد. بنابراین در صورتیکه میخواهید در داخل ایران به خرید و فروش Dai بپردازید، علاوه بر تغییرات بین الملل به تغییرات سیاسی و اقتصادی داخل ایران نیز توجه کافی را داشته باشید.

قیمت Dai در طول سری زمانی تغییرات و نوساناتی را سپری میکند. در جدول زیر تغییرات قیمت DAI، تغییرات نرخ این رمز ارز در بازه های مختلف ارائه شده است.

یک ساعت یک روز یک هفته یک ماه دو ماه سه ماه
0 0.02 -0.02 0.01 -0.03 -0.01

استیبل کوین دای چیست؟ قیمت لحظه ای دای

استیبل کوین دای چیست؟

در دنیای ارز های دیجیتال مفاهیم متنوع زیادی وجود داره. یکی از مفاهیمی که لازمه تا همه فعالان این حوزه باهاش آشنایی داشته باشن، مفهوم استیبل کوین ها و یا ارز های دیجیتال با ارزش همواره ثابت هستش. در اصل استیبل کوین ها یک ابزار کلیدی برای معاملات و خرید و فروش ها در بازار ارز های دیجیتال هستن و طبیعتا آشنایی با اونا خیلی می تونه کمک کننده باشه.
در این مقاله ارز دیجیتال یا استیبل کوین دای رو معرفی خواهیم کرد و به توضیح پروژه اون و همچنین قیمت دای خواهیم پرداخت. برای این که با مفهوم استیبل کوین ها و همچنین ماهیت ارز دیجیتال دای آشنا بشید، این مقاله رو تا انتها مطالعه کنید.

مفهوم استیبل کوین چیست؟

استیبل کوین چیست؟

استیبل کوین چیست؟ قبل از معرفی استیبل کوین دای، بهتره مرور اجمالی داشته باشیم بر مفهوم خود استیبل کوین ها و این که اصلا چرا چنین ارز های دیجیتالی به وجود اومدن. استیبل کوین (Stable coin) در دنیای ارز های دیجیتال به دسته رمز ارز هایی اطلاق میشه که همانند سایر رمز ارز ها مثل بیت کوین، اتریوم، ریپل و ... دستخوش تغییرات و نوسانات لجظه ای نیستن و همواره قیمت و ارزش ثابتی دارن.

با این توصیفات باید متوجه شده باشین که برای استیبل کوین ها نوسانات قیمتی معنی نداره و قیمت لحظه ای دای هم طبق همین قاعده همواره ثابته. سوال اینجا به ذهن میاد که منظور از این ارزش ثابت چیه و ملاک این ارزش گذاری چی هستش.

برای استیبل کوین ها پشتوانه در نظر می گیرن و ارزش شون همواره برابر با اون پشتوانه ای هست که بهش تخصیص داده شده. ارز های فیات (دلار، یورو، فرانک سوییس و ....)، طلا و سایر ارز های دیجیتال می تونن پشتوانه استیبل کوین ها باشن.

برای مثال همین استیبل کوین دای که مورد بررسی ما خواهد بود در این مقاله، با دلار امریکا پشتوانه سازی شده و ارزش هر یک کوین اون با یک دلار امریکا برابره. با وجود استیبل کوین ها در دنیای ارز های دیجیتال، خرید و فروش و معاملات چهار چوب پیدا می کنه و قیمت گذاری روی رمز ارز ها با یک معیار ثابت، باعث دقیق تر و راحت تر شدن برآورد ها و سفارش گذاری ها میشه. 
به طور کلی، استیبل کوین ها به 4 دسته اصلی تقسیم میشن. یک دسته می تونن پشتوانه ارزی داشته باشن، منظور از ارز در اینجا همین ارز های رایج دلار، یورو و .... هستش. یک دسته می تونن پشتوانه کالایی داشته باشن، مثل طلا، نقره و .... . دسته سوم پشتوانه رمز ارز دارن و یک ارز دیجیتال دیگه پشتوانه این ارز قرار می گیره و البته این فرم معمولا کمی با معنای حقیقی استیبل کوین ها فاصله داره. دسته چهارم هم پشتوانه الگوریتمی دارن و الگوریتم های نرم افزاری همواره ارزش اونا رو ثابت نگه میدارن.

با توضیحاتی که ارائه داده شد، به طور کامل با مفهوم استیبل کوین ها آشنا شدیم و در ادامه میریم که بیشتر در مورد یکی از این استیبل کوین ها با نام دای (DAI) صحبت کنیم.

استیبل کوین دای چیست؟

استیبل کوین دای چیست؟

ارز دیجیتال دای چیست؟ دای یک استیبل‌ کوین هستش که در یک قرارداد هوشمند اتریوم با نام میکر دائو (Maker Dao) ایجاد شده و دلار امریکا هم پشتوانه اون قرار گرفته، به عبارتی دیگه قیمت هر یک واحد کوین دای، همواره برابر با ارزش یک اسکناس یک دلاری امریکا هستش و به ازای هر یک کوینی که منتشر میشه، یک دلار در حساب مربوط به این استیبل کوین، سپرده گذاری میشه.
از این رو قیمت دای در طول زمان با قیمت لحظه ای دای برابر خواهد بود و بر خلاف سایر رمز ارز ها که روزانه ممکنه قیمت و ارزش شون کلی بالا و پایین بشه، ارزش استیبل کوین دای ثابت و برابر با یک دلار خواهد بود. میکر دائو (Maker Dao) یک قرارداد هوشمند پیاده سازی شده در بستر شبکه اتریوم هستش و توسط ارز دیجیتال بومی خود اتریوم، و چند ارز دیجیتال دیگه مثل بت (BAT) پشتیبانی میشه. به همین علتم هست که کاملا غیر متمرکز عمل می کنه، چرا که ثبات آن توسط یک اکو سیستم غیر متمرکز تامین میشه و به هیچ نهاد مرکزی مثل بانک، دولت و شرکت خاصی وابسته نیست.
ثبات قیمت DAI به وسیله سیستم امانت‌ گذاری در شبکه اتریوم پیش برده می شود. برای خلق کوین دای، کاربر باید رمز ارز خودش رو در یگ صندوق سپرده گذاری (Vault) سپرده گذاری کنه. به این مدل صندوق ها در دنیای ارز های دیجیتال، سابقا صندوق CDP می گفتن.

برای سپرده ‌گذاری در این صندوق، نخست فقط از ارز دیجیتال اتریوم استفاده میشد، ولی هم اکنون از رمز ارز بت (BAT) هم میشه برای سپرده ‌گذاری استفاده کرد. میکر دائو قصد داره در آینده ارز های دیجیتال دیگه ای رو هم به ‌عنوان سپرده و وثیقه برای خلق کوین های دای قبول کنه، از جمله این رمز ارز ها می تونیم رپ (REP)، گولم (GNT)، اومیسه گو (OMG)، زیرو ایکس (ZRX) و دیجیکس دائو (DGD) رو نام ببریم.
Vault یا صندوقی که عنوان شد، در واقع مثل یک آدرس اتریوم عمل می کنه. به عبارت دیگه کاربر برای خلق کوین های دای فقط نیاز داره تا به سایت میکر دائو مراجعه کنه و با اتصال کیف پول اتریوم خودش به سیستم، اتریوم و یا بت واریز کنه و دای تولید کنه.

برای ساختن مقدار معینی از استیبل کوین دای، باید حداقل 1.5 برابر همون مقدار، رمز ارز اتریوم یا بت در صندوق سپرده ‌گذاری کرد. از این رو برای خلق هر کوین دای، باید 50 درصد بیشتر از دای مد نظر، بت یا اتریوم سپرده ‌گذاری بشه تا در صورت نزول شدید ارزش این ارز ها، پشتوانه‌ی دای همچنان حفظ بشه.
 به طور معمول کاربران بیشتر از یک و نیم برابر دای مورد نیاز، سپرده ‌گذاری می کنن، چرا که اداره کننده صندوق باید احتمال سقوط قیمت اتریوم رو هم در نظر داشته باشه و پشتوانه زیادی برای دای ‌های ساخته شده از کاربران اخذ کنه. پر واضحه که چنان چه میزان این پشتوانه خیلی بالا باشه، کاربر برای گرفتن دای به صندوق دیگه ای مراجعه می کنه. به همین علت مدیر صندوق باید بین کاهش میزان سپرده گذاری برای جذب بیشتر مشتری و سپرده گذار و از طرفی برای افزایش سپرده گذاری برای مواقع بحرانی که قیمت اتریوم پایین میاد، تعادل ایجاد کنه.

قیمت دای چگونه تعیین می شود؟

با اینکه موجودیت ارز دیجیتال دای وابسته به سپرده گذاری صندوق ها هستش ولی ساز و کار ارزش گذاری اون به صورتی هست که ارزشش همیشه ثابت و برابر با یک دلار امریکا بمونه. پس کاملا روشنه که قیمت DAI همیشه ثابت خواهد بود و تحرکات نهنگ ها و عواملی که باعث نوسانات قیمتی سایر رمز ارز ها میشه، نمی تونه روی قیمت DAI تاثیر بذاره.
استیبل کوین دای رو میشه همانند سایر رمز ارز ها در وب سایت صرافی های آنلاین ارز دیجیتال خرید و فروش و معامله کرد. کیف پول های زیاد هم هستن مثل تراست ولت و .... که از این ارز پشتیبانی می کنن و بعد از خرید میشه در بستر اون کیف پول ها نگه داری کرد.

در وب سایت صرافی های ایرانی، ممکنه ببینید که قیمت DAI نوسان می کنه و هر روز بالا و پایین میشه، در صورتی که گفتیم قیمت دای و کلا هر استیبل کوین دیگه همواره ثابته. دلیل این نوسانات در صرافی های ایرانی فقط به خاطر بالا و پایین شدن نرخ دلار هستش و برابری ارزش یک کوین دای با یک دلار امریکا به قوت خودش باقیه و فقط نوسانات نرخ دلار در ایران هست که باعث این تغییرات قیمت دای در صرافی های ایرانی میشه.

جمع بندی

در این مقاله توضیح داده شد که استیبل کوین چیست و ماهیت اون چیه و همچنین چه نقش و جایگاهی در صنعت ارز های دیجیتال داره. استیبل کوین ها می تونن پشتوانه های متعددی برای ارزش گذاری داشته باشن مثل ارز فیات، طلا، کالا و .... . رایج ترین پشتوانه ای که به استیبل کوین ها تخصیص داده میشه، ارز های رایجی مثل دلار هستن.
در ادامه استیبل کوین دای به عنوان یکی از ارز های با ارزش همواره ثابت و با پشتوانه دلار امریکا معرفی شد و با مکانیزم تولید و استفاده اون هم آشنا شدیم. امیدواریم که این مقاله براتون مفید بوده باشه و اطلاعات خوبی بهتون انتقال داده شده باشه.


قیمت دای به تومان در ارزسنج چگونه محاسبه میشود؟

قیمت لحظه ای دای به دلار در صرافی های خارجی و ایرانی وجود دارد. آکادمی ارزسنج با رصد لحظه ای بازار های جهانی قیمت لحظه ای دای را با نرخ تتر در بازار ایران تلفیق کرده و قیمت لحظه دای به تومان را براآورد میکند. این قیمت ممکن است با نرخ صرافی های مختلف کمی متفاوت باشد ولیکن میزان دقت قیمت لحظه ای DAI بصورت لحظه ای و با دقت بالایی درج میشود.

پارامتر های مهم در قیمت دای چیست؟

قیمت ارز ها ماحصل عرضه و تقاضای آن ارز در بازار و مارکت ها مختلف است. قیمت دای را خریداران و فروشندگان واقعی این ارز در صرافی ها مشخص میکنند. بعنوان مثال اگر خریدار و فروشنده قیمت های نزدیک به هم داشته باشند شکل گیری قیمت راحت تر و سریع تر خواهد بود و اختلاف قیمت کم خواهد بود ولی مثلا در ارز دای اگر قیمت خرید با قیمت فروش اختلاف زیادی داشته باشد موجب ایجاد رکود در مارکت میشود.

شاخص های تاثیر گذار در قیمت دای

شاخص های مختلفی بر قیمت دای تاثیر میگذارند. اخبار حوزه این ارز و خدمات و وعده هایی که توسعه دهندگان میدهند نقش مهمی در تشکیل قیمت DAI دارد. در حالت کلی اگر یک پروژه قوی باشد و توسعه دهندگان با کاربران ارتباط داشته باشند موجب رشد قیمت اون ارز میشه. اخبار مثبت موجب افزایش قیمت دای شده و اخبار منفی نتیجه عکس دارد. روند کلی بازار نیز بر قیمت ها تاثیر دارد. مثلا قیمت ارز دیجیتال بیت کوین بر قیمت همه ارزها تاثیر دارد و دای از این روند مستثنا نیست.


0 نظر برای دای ثبت شده است

نظر خود را برای قیمت دای بنویسید
سوال امنیتی :4+69 = ?