پادکست صوتی "بررسی تاثیرات فدرال رزرو در بازار ارزهای دیجیتال"
بررسی تاثیرات فدرال رزرو در بازار ارزهای دیجیتال؛ در این ویدیو قصد داریم بگیم رابطه بین سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال و نرخ بهره فدرال رزرو چیست؟ این ویدیو رو ببینید و با این موضوع بطور کامل آشنایی پیدا کنین.
ما سعی می کنیم در ویدیوی بررسی تاثیرات فدرال رزرو در بازار ارزهای دیجیتال، اطلاعاتی در مورد بانک مرکزی آمریکا یا فدرال رزرو برای شما ارائه کنیم و به بررسی تاثیرات نرخ بهره در بازار ارزهای دیجیتال بپردازیم و رابطه بین سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال و نرخ بهره فدرال رزرو رو مورد بررسی قرار بدیم تا اطلاعاتی در این زمینه از آموزش ارز دیجیتال داشته باشین.
بهتره بدونین بازار ارزهای دیجیتال نوعی بازار نوپا و نوظهور هست که به دلیل رشدهای قیمتی زیادی که در سال های گذشته داشته، مورد استقبال سرمایه گذاران و معامله گران زیادی قرار گرفته و تونسته به یکی از محبوب ترین بازارهای مالی با حجم بازار بزرگ تبدیل بشه. همچنین شما نیز می تونین وارد این بازار شده و اقدام به خرید و فروش ارزهای دیجیتال کنین تا سود به دست بیارین. البته ابتدا باید آموزش های لازم رو فرا بگیرین.
جالب اینجاست که بدونین بازار ارزهای دیجیتال همانند سایر بازارهای مالی نوسانات قیمتی زیادی داره و شما می تونین از این نوسانات سودهای زیادی به دست بیارین. البته به شرطی که بتونین وضعیت بازار رو تجزیه و تحلیل کرده و قیمت رمز ارزها رو پیش بینی کنین. برای این کار نیز باید عوامل و فاکتورهای تاثیرگذار در قیمت ارزهای دیجیتال رو شناسایی کنین و اون ها رو مورد توجه قرار بدین.
از جمله از این عوامل می تونیم به وضعیت اقتصادی کشورها، اخبارها و رسانه ها، درگیری بین کشورها و... اشاره کنیم.همونطور که می دونین، مدتی پیش به دلیل وقوع جنگ بین کشورهای روسیه و اوکراین و افزایش نرخ بهره توسط فدرال رزرو بازار افت شدیدی داشته.
افراد که به صورت حرفه ای در بازار ارزهای دیجیتال فعالیت دارن، فدرال رزرو رو می شناسن. بانک مرکزی آمریکا که با سیستم جذاب و منحصر به فرد نقش کلیدی در اقتصاد آمریکا و جهان بازی می کنه. به همین منظور ما سعی می کنیم در ویدیوی بررسی تاثیرات فدرال رزرو در بازار ارزهای دیجیتال، اطلاعاتی در مورد بانک مرکزی آمریکا برای شما ارائه کنیم و به بررسی تاثیرات نرخ بهره در بازار ارزهای دیجیتال بپردازیم و رابطه بین سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال و نرخ بهره فدرال رزرو رو مورد بررسی قرار بدیم تا اطلاعاتی در این زمینه داشته باشین.
فدرال رزرو چیست؟
اگه شما نیز در بازار ارزهای دیجیتال فعالیت داشته باشین، احتمالا اسم فدرال رزرو یا فد رو شنیدین و خواستین که اطلاعاتی در مورد اون به دست بیارین و شاید این سوال برای شما پیش اومده باشه که فدرال رزرو چیست؟ ما می تونیم در پاسخ به این سوال بگیم که فدرال رزرو(Federal Reserve) که به اختصار بهش فد نیز گفته میشه، بانک مرکزی آمریکا هست.
این نهاد قدرتمندترین و مهم ترین نهاد مالی در دنیا محسوب میشه که 5 وظیفه مهم داره. از جمله از این وظایف می تونیم به تعیین سیاست های پولی و مالی آمریکا، ارتقای ثبات سیستم مالی در داخل و خارج کشور، تایید اعتبار و نظارت روی بانک ها و موسسه های مالی، اجرا و ارتقای امنیت و کارایی سیستم های تراکنش و پرداخت و حمایت از مصرف کننده از طریق نظارت بر شاخص های اقتصادی اشاره کنیم.
همونطور که در ویدیوی بررسی تاثیرات فدرال رزرو در بازار ارزهای دیجیتال نیز گفتیم، فدرال رزرو که به اختصار فد(Fed) نیز شناخته میشه، بانک مرکزی ایالات متحده آمریکا هست که در سال 1913 با هدف نظارت بر عملیات بانکی در این کشور راه اندازی و افتتاح شد.
این بانک با تصویب لایحه فدرال رزرو در سال 1913 در پاسخ به رشته بحران های مالی تشکیل شد که نیاز به کنترل مرکزی سیستم پولی رو نشون میداد. همچنین در قانون تاسیس فدرال رزرو 12 منطقه بانکی در آمریکا در نظر گرفته شده و همه فعالیت های بانکی اون ها توسط هیئت مدیره فدرال هماهنگ میشه. رئیس این نهاد نیز به پیشنهاد رئیس جمهور آمریکا و برای مدت 4 سال مشخص میشه.
جالب اینجاست که بدونین یکی از مهم ترین و اصلی ترین مسئولیت و وظایف فدرال رزرو یا بانک مرکزی آمریکا، افزایش یا کاهش نرخ بهره برای کنترل وضعیت اقتصادی یا تورم هست که افزایش یا کاهش نرخ بهره تاثیرات زیادی در بازارهای مالی مخصوصا بازارهای مالی پرریسک می ذاره. بهتره بدونین با افزایش نرخ بهره بازارهای مالی ریزش کرده و با کاهش نرخ بهره، بازارهای مالی صعود می کنند.
ویدیوی پیشنهادی: سیاست های پولی و مالی چیست؟
تاثیرات نرخ بهره در بازار ارزهای دیجیتال چیست؟
همونطور که در ویدیوی بررسی تاثیرات فدرال رزرو در بازار ارزهای دیجیتال نیز گفتیم، یکی از مهم ترین و اصلی ترین وظایف فدرال رزرو، افزایش یا کاهش نرخ بهره برای کنترل وضعیت اقتصادی کشور هست. همچنین این افزایش یا کاهش نرخ بهره تاثیرات زیادی در بازار می ذاره.
به همین منظور ما سعی می کنیم در این قسمت از مقاله فدرال رزرو چیست؟ به بررسی تاثیرات نرخ بهره در بازار ارزهای دیجیتال بپردازیم تا اطلاعاتی در این زمینه داشته باشین و بهترین عملکرد رو از خودتون نشون بدین.
• افزایش نرخ بهره و ریزش بازار
یکی از تاثیرات نرخ بهره در بازار ارزهای دیجیتال این هست که ممکنه بانک مرکزی آمریکا یا فدرال رزرو نرخ بهره رو برای کنترل وضعیت اقتصادی کشور افزایش بده تا سرمایه گذاران پول های خودشون رو به بانک بزارن تا وضعیت نقدینگی بیشتر بشه.
همین موضوع یعنی افزایش نرخ بهره باعث میشه تا افراد پول های خودشون رو از بازارهای پر ریسک مثل بازار ارزهای دیجیتال خارج کرده و اون ها رو در بانک سپرده گذاری کنند. به این ترتیب، با خارج شدن پول از بازارهای پر ریسک مثل بازار ارزهای دیجیتال، ارزش بازار کریپتوکارنسی ها کاهش پیدا می کنه و قیمت ارزهای دیجیتال افت می کنه. بنابراین، افزایش نرخ بهره تاثیر منفی در بازار می ذاره.
• کاهش نرخ بهره و صعود بازار
یکی دیگه از تاثیرات نرخ بهره در بازار ارزهای دیجیتال این هست که ممکنه فدرال رزرو یا فد(Fed) با بهبود وضعیت اقتصادی کشور، نرخ بهره رو کاهش بده و سپرده گذاری پول در بانک ها برای افراد و سرمایه گذاران به صرفه نباشه. بنابراین، افراد پول های خودشون رو وارد بازارهای پر ریسک مثل بازار ارزهای دیجیتال می کنند.
به این ترتیب، با افزایش تقاضا برای خرید ارزهای دیجیتال، بازار روند صعودی به خودش می گیره و قیمت ارزهای دیجیتال افزایش پیدا می کنه. به همین دلیل کاهش نرخ بهره نیز تاثیر مثبتی در بازار می ذاره.
ویدیوی پیشنهادی: نرخ بهره چیست؟
رابطه بین سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال و نرخ بهره فدرال رزرو چیست؟
نوبت این رسیده تا در این قسمت از مقاله بررسی تاثیرات فدرال رزرو در بازار ارزهای دیجیتال، رابطه بین سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال و نرخ بهره فدرال رزرو رو برای شما مورد بررسی قرار بدیم تا اطلاعاتی در این زمینه داشته باشین.
بهتره بدونین در بحث اقتصاد، میزان سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال یا سایر بازارهای مالی تحت تاثیر نرخ بهره قرار می گیره. به این ترتیب، اگه نرخ بهره بالا باشه، میزان سرمایه گذاری کاهش پیدا می کنه و افراد علاقه ای به سرمایه گذاری در بازارهای پرریسک مثل بازار کریپتوکارنسی ها و سهام رو ندارن. همین موضوع باعث میشه تا تقاضا برای خرید ارزهای دیجیتال کاهش پیدا کنه و بازار روند نزولی به خودش بگیره.
جالب اینجاست که بدونین اگه نرخ بهره پایین باشه، سرمایه گذاری افزایش پیدا می کنه و سرمایه گذاران و افراد پول های خودشون رو صرف خرید ارزهای دیجیتال و سایر دارایی های پر ریسک مثل سهام کرده و انتظار دارن تا سود زیادی به دست بیارن. بنابراین، اگه نرخ بهره پایین باشه، خرید ارزهای دیجیتال بیشتر شده و در نتیجه قیمت اون ها افزایش پیدا میکنه.
به این ترتیب، سرمایه گذاری و نرخ بهره فدرال رزرو رابطه عکس با هم دارن. چون با افزایش نرخ بهره فدرال رزرو سرمایه گذاری کاهش و با کاهش نرخ بهره فدرال رزرو، سرمایه گذاری افزایش پیدا میکنه.
مقاله پیشنهادی: تاثیر نرخ بیکاری و نرخ بهره بر قیمت ارز های دیجیتال
فدرال رزرو چگونه نرخ بهره را مشخص می کند؟
فدرال رزرو نرخ تورم هدف ضمنی 2 درصدی رو داره. 16 اصل هدف گذاری تورمی بر این باود هستن که رشد اقتصادی بلند مدت با حفظ ثبات قیمت به بهترین وجه حاصل میشه و ثبات قیمت با کنترل تورم فراهم میشه. بهتره بدونین نرخ تورم بیش از 3 درصد منطقه خطرناکی هست که می تونه باعث کاهش ارزش پول بشه و فدرال رزرو باید زمانی که نرخ رشد تورم یا تولید ناخالص داخلی بالاتر از حد مطوب باشه، نرخ بهره رو افزایش بده.
عوامل موثر در تعیین نرخ بهره کدامند؟
نرخ بهره نوسانات زیادی داره و معامله گران و تریدرهای بازارهای مالی باید به این نوسانات توجهات لازم رو داشته باشن. همچنین عوامل زیادی در تعیین یا افزایش و کاهش نرخ بهره تاثیر می ذارن. به همین منظور ما سعی می کنیم در این قسمت از مقاله رابطه سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال و نرخ بهره فدرال رزرو، برخی از عوامل موثر در تعیین نرخ بهره رو برای شما معرفی و مورد بررسی قرار بدیم.
-
میزان ریسک :
ریسک همیشه یکی از عوامل مهم در هر مدل از سرمایه گذاری محسوب میشه و یکی از چالش هایی هست که افراد برای شروع سرمایه گذاری باهاش روبرو میشن. به این ترتیب، هرچقدر میزان ریسک سرمایه گذاری بیشتر باشه، سرمایه گذار انتظار داره تا سود زیادی به دست بیاره و نرخ بهره بالاتری بهش تعلق می گیره.
-
مدت زمان سرمایه گذاری:
هرچقدر مدت زمان سرمایه گذاری بیشتر بشه، میزان سود پرداختی سالانه یا نرخ بهره اون نیز افزایش پیدا می کنه و سرمایه گذار باید سود بیشتری پرداخت کنه.
-
تورم :
زمانی که تورم در کشوری بالا میره، بانک مرکزی اون کشور نرخ بهره رو بالا میبره تا مردم تمایل بیشتری برای نگهداری پول خود در بانک ها داشته باشن تا به این صورت تعادل برقرار بشه.
-
ارزش زمانی پول:
یعنی ارزش پولی که در اینده دریافت می کنین، از ارزش پولی که امروز دریافت می کنین کمتر میشه و باید برای سرمایه گذاری یا دریافت وام افراد به ارزش زمانی پول نیز توجه داشته باشن.
بعد از کاهش یا افزایش نرخ بهره چه کار کنیم؟
احتمالا این سوال برای شما پیش بیاد که بعد از کاهش یا افزایش نرخ بهره چه کار کنیم؟ همونطور که گفتیم، یکی از مهم ترین و اصلی ترین وظایف فدرال رزرو یا بانک مرکزی آمریکا، کنترل نرخ بهره برای حفظ تعادل اقتصاد کشور هست.
برای مثال، زمانی که کشوری وضعیت اقتصادی بدی داره، بانک مرکزی اون کشور نرخ بهره رو افزایش میده تا افراد و سرمایه گذاران پول های خودشون رو از بازارهای پر ریسک خارج کرده و اون ها رو در بانک سپرده گذاری کنند تا سود به دست بیارن. این کار وضعیت اقتصادی کشور رو اروم می کنه، چون پول در بانک افزایش پیدا کرده و نقدینگی کشور زیاد میشه. همچنین ممکنه بانک مرکزی نرخ بهره رو کاهش بده.
اولین قدم بعد از اتخاذ تصمیمات فدرال رزرو مبنی بر افزایش یا کاهش نرخ بهره فدرال رزرو، حفظ ارامش و بررسی شرایط بازار هست. به عبارت دیگه، بازار ارزهای دیجیتال در زمان اتخاذ تصمیم بانک مرکزی آمریا دچار نوسانات شدید میشه و نباید تحت تاثیر احساسات و هیجانات بازار بشین.
در بازار ارزهای دیجیتال هر حرکتی که روی اون فکر نشده باشه، به ضرر شما تموم میشه. بنابراین، باید به این نکته توجه داشته باشین که تصمیم فدرال رزرو تنها عامل تاثیرگذار در بازار ارزهای دیجیتال نیست و قوانین دولتی، تقاضای مردم، اخبارها و رسانه ها نیز می تونن بازار ارزهای دیجیتال رو دگرگون کنند. به همین دلیل نمیشه گفت که بعد از کاهش یا افزایش نرخ بهره ارز بخرید یا نه.
جمع بندی و نتیجه:
ما سعی کردیم در ویدیوی بررسی تاثیرات فدرال رزرو در بازار ارزهای دیجیتال، اطلاعاتی در مورد بانک مرکزی آمریکا یا فدرال رزرو برای شما ارائه کنیم و به بررسی تاثیرات نرخ بهره در بازار ارزهای دیجیتال بپردازیم و رابطه بین سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال و نرخ بهره فدرال رزرو رو مورد بررسی قرار بدیم.
همونطور که گفتیم، افزایش نرخ بهره باعث کاهش تمایل افراد به سرمایه گذاری در بازار ارزهای دیجیتال و ریزش بازار و کاهش نرخ بهره نیز باعث افزایش تمایل سرمایه گذاران به سرمایه گذاری در بازار و افزایش قیمت ارزهای دیجیتال میشه. همچنین اگه قصد دارین تا اطلاعات بیشتری در مورد فدرال رزرو به دست بیارین، توصیه می کنیم تا ویدیوی آموزشی رو مشاهده کنین.
سخن مدرس
6 سال پیش که وارد بازار ارزهای دیجیتال شدم منبع فارسی کاملی برای آموزش ارزهای دیجیتال وجود نداشت. در منابع خارجی نیز منابع جامع کم بود. با مشقت فراوان و با تجاربی که گاه رایگان هم نبود، دانش اندکی اندوخته ام که در این سایت به اشتراک گذاشته ام. امیدوارم با مشاهده مطالب و آموزش های ارزسنج بتوانید در بازار ارزهای دیجیتال فعالیت نمایید.
به معنای واقعی فدرار رزرو تاثیرگذارترین نهاد بر روی بازارهای مالی هستش و همه تاثیر تصمیماتش رو در این مدت دیدن.