پادکست صوتی "آموزش نواحی حمایت و مقاومت (نحوه شناسایی سطوح حمایتی و مقاومتی)"
در ویدیوی اموزش حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال، اطلاعاتی در مورد سطوح حمایتی و سطوح مقاومتی برای شما ارائه می کنیم و به بررسی نحوه ترسیم خطوط مقاومت و حمایت می پردازیم. همونطور که گفتیم، یکی از مهم ترین موضوع ها در زمینه تحلیل تکنیکال، مشخص کردن سطوح حمایتی و مقاومتی در تحلیل تکنیکال هست. به عبارت دیگه مشخص کردن حمایت و مقاومت یکی از مهم ترین موضوعات در تحلیل تکنیکال هست.
در ویدیوی آموزش حمایت و مقاومت، قصد داریم اطلاعاتی در مورد سطوح حمایتی و سطوح مقاومتی برای شما ارائه کنیم و به بررسی حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال بپردازیم تا بتونین این خطوط رو در نمودارهای قیمتی ارزهای دیجیتال رسم کنین و پیش بینی های خودتون رو در زمان های عالی یا زمان هایی که از یک سیگنال ارز دیجیتال استفاده میکنین، انجام بدین. بهتره بدونین بازار ارزهای دیجیتال به دلیل رشدهای قیمتی زیادی که در سال های گذشته داشته، سرمایه گذاران و معامله گران زیادی رو به سمت خودش جذب کرده و تونسته به یکی از محبوب ترین بازارهای مالی با حجم بازار بالا تبدیل بشه. به این ترتیب شما نیز می تونین وارد بازار کریپتوکارنسی ها بشین و با سرمایه گذاری و خرید ارزهای دیجیتال سودهای زیادی به دست بیارین.
بازار ارزهای دیجیتال نیز مثل سایر بازارهای مالی نوسانات قیمتی زیادی داره و سرمایه گذاران و معامله گران زیادی از همین نوسانات قیمتی ارزهای دیجیتال سودهای زیادی به دست میارن. شما نیز می تونین از همین نوسانات قیمتی سود به دست بیارین، به شرط اینکه بتونین بهترین نقاط خرید و فروش ارزهای دیجیتال رو پیدا کنین و در این نقاط معامله انجام بدین. برای این کار نیز باید تحلیل تکنیکال بلد باشین و بتونین قیمت ارزهای دیجیتال رو پیش بینی کنین. تحلیل تکنیکال نیز علم تخصصی بررسی قیمت و وضعیت ارزهای دیجیتال هست که به شما کمک می کنه تا قیمت ارزهای دیجیتال رو پیش بینی کنین. به عبارت دیگه یکی از فاکتورهای لازم برای به دست اوردن سود از معاملات ارزهای دیجیتال، یاد گرفتن تحلیل تکنیکال و بررسی قیمت رمز ارزهاست.
همونطور که گفتیم، شما می تونین با تجزیه و تحلیل قیمت ارزهای دیجیتال، قیمت رمز ارزها رو پیش بینی کنین و سود به دست بیارین. همچنین باید بتونین سطوح حمایتی و مقاومتی رو شناسایی کنین و بتونین این خطوط رو رسم کنین. به همین منظور ما در ویدیوی آموزش حمایت و مقاومت، اطلاعاتی در مورد سطوح حمایتی و سطوح مقاومتی برای شما ارائه می کنیم و به بررسی حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال بپردازیم.
حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال:
همونطور که در ویدیوی آموزش حمایت و مقاومت نیز گفتیم، یکی از مهم ترین موضوع ها در زمینه تحلیل تکنیکال، مشخص کردن سطوح حمایتی و مقاومتی در تحلیل تکنیکال هست. به عبارت دیگه مشخص کردن حمایت و مقاومت یکی از مهم ترین و اول ترین موضوعات در تحلیل تکنیکال هست که باید بلد باشین و این خطوط رو شناسایی کنین. همچنین سرمایه گذاران و معامله گران از نقاط حمایتی و مقاومتی برای بررسی احتمالات پیش روی ارز و تصمیم گیری برای معامله و سرمایه گذاری برای معامله و خرید و فروش در تحلیل تکنیکال هست. به عبارت دیگه، در تحلیل تکنیکال شاید مهم ترین موضوع شناسایی حمایت و مقاومت برای ارزهای دیجیتال مختلف هست.
جالب اینجاست که بدونین حمایت ها و مقاومت ها از روش های مختلفی قابل شناسایی هستن و این که بشه از روش های مختلفی نقاط حمایتی و مقاومتی معتبر رو شناسایی کرد، نشون میده که تحلیلگر قدرتمند هست. همچنین حمایت ها و مقاومت ها در تحلیل تکنیکال بازه های قیمتی هستن که در اوت محدوده ها نمودار قیمتی واکنش دهنده رو نشون میدن. به عبارت دیگه نقاط حمایتی و مقاومتی در واقع نقاطی هستن که ارزهای دیجیتال به اون ها واکنش نشون میدن و می تونه این نقاط رو به بالا یا رو به پایین شکسته بشن. شسکته شدن این نقاط نیز نشون دهنده بالا و پایین شدن مقدار عرضه و تقاضا برای رز دیجیتال مورد نظر هست.
شناسایی نقاط حمایتی و مقاومتی در تحلیل تکنیکال به ظاهر ساده به نظر میرسه، ولی کاربردهای زیادی داره و بعضی از تحلیلگران فقط با استفاده از همین نقاط اقدام به خرید و فروش می کنند. در نمودارهای تحلیل تکنیکال نقاط مهمی به اسم پیوت به وجود میاد که این نقاط مهم محل برگشت یا تغییر جهت کوتاه مدت یا بلند مدت قیمت ارزهای دیجیتال هست و با اتصال این نقاط سطوح حمایتی و مقاومتی به دست میاد.
حمایت در تحلیل تکنیکال چیست؟
در پاسخ به سوال حمایت در تحلیل تکنیکال چیست؟ می تونیم این جواب رو بدیم که حمایت در تحلیل تکنیکال سطحی هست که انتظار میره تقاضا برای خرید ارز دیجیتال مورد نظر اونقدر بیشتر باشه که از سقوط ارز به قیمت های پایین تر جلوگیری بشه. به عبارت دیگه در خطور حمایت تمایل خریداران برای خرید ارزهای دیجیتال بیشتر هست و فروشنده های کمتر دارایی های خودشون رو می فروشن. همچنین در سطوح حمایتی میزان تقاضا برای خرید ارزهای دیجیتال بیشتر از عرضه هست که در این صورت قیمت ارز دیجیتال افزایش پیدا می کنه. البته توجه داشته باشین که همه حمایت ها معتبر نیستن و ممکنه سطح حمایت شکسته بشه و حمایت های بعدی تبدیل به حمایت ارز مورد نظر بشن.
همونطور که در ویدیوی آموزش حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال نیز گفتیم، سطح حمایت نقطه ای هست که با رسیدن قیمت در اون نقطه فشار فروش کمتر میشه و فشار خرید بیشتر میشه. بنابراین قیمت ارز دیجیتال مورد نظر با رسیدن به این سطح در نمودار قیمتی، حمایت میشه و افزایش پیدا می کنه. همچنین در سطوح حمایتی خریداران بیشتری اقدام به خرید می کنند، چون بر این اعتقاد دارن که قیمت ارزهای دیجیتال در سطوح حمایتی ارزون هست و ممکنه بعد از لمس این نقاط افزایش پیدا کنند و سود به دست بیارن. بنابراین شما نیز می تونین با تشخیص نقاط حمایتی، در بهترین نقطه اقدام به خرید ارزهای دیجیتال کنین و با رسیدن به نقطه مقاومتی سود به دست بیارین.
جالب اینجاست که بدونین وقتی که قیمت ارز دیجیتال در یه روند نزولی قرار داره، با سطوح حمایتی زیادی روبرو میشه که فشار خرید در هر کدوم بیشتر باشه، ممکنه قیمت از اون نقطه به سمت بالا برگرده. ولی اگه فشار فروش بیشتر باشه و خرید کمتری انجام بشه، نقطه حمایتی شکسته میشه و اون سطح به خط مقاومتی تبدیل میشه. بنابراین برای اینکه بتونین با ضرر کمتر و سود بیشتر وارد معامله بشین، سرمایه خودتون رو تقسیم کنین و در نزدیکی نقاط حمایتی سفارش خرید بزارین تا با برگشت از هر نقطه، سود به دست بیارین.
مقاومت در تحلیل تکنیکال چیست؟
شاید واستون سوال شده باشه که مقاومت در تحلیل تکنیکال چیست؟ بهتره بدونین مقاوت در نمودار قیمتی ارزهای دیجیتال سطحی هست که تصور میشه که در اون مقدار فروش بیشتر از مقدار خرید هست که از افزایش بیشتر قیمت جلوگیری میشه. بنابراین زمانی که قیمت یه ارز دیجیتال به سطح نقطه مقاومتی میره، فروشنده ها دوست دارن تا ارزهای دیجیتال خودشون رو بفروشن و خریداران تمایل کمتری به خرید دارن. بنابراین شما نیز می تونین تارگت های خروج از معامله خودتون رو در نزدیکی سطوح مقاومتی بزارین تا اگه قیمت به سمت پایین برگشت، بیشترین سود رو به دست بیارین. همچنین با عبور قیمت از نقطه مقاومتی نیز باید منتظر سطح مقاومتی بعدی باشین.
همونطور که در ویدیوی آموزش حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال نیز گفتیم، سطح مقاومتی از اتصال چند نقطه سقف قیمتی در یه بازه زمانی مشخص به وجود میاد و انتظار دارین همونطور که در گذشته قیمتی ارز دیجتالی نسبت به این خط واکنش منفی نشون داده و تغییر روند صعودی به نزولی رو به هماره داشته و در اینده نیز همین واکنش منفی رو نشون میده. همچنین در مفهوم مقاومت، همه چیز برعکس توضیحاتی هست که برای حمایت دادیم. وقتی قیمت ارز دیجیتالی به نقطه مقاومتی نزدیک میشه، انتظار میره که فشار فروش بیشتر از فشار خرید باشه و همین موضوع باعث بشه تا قیمت ارز دیجیتال مورد نظرتون کاهش پیدا بکنه.
البته توجه داشته باشین که ممکنه ارز دیجیتال بتونه مقاومت رو رد بکنه و با مقاومت بعدی روبرو بشه. در این صورت، مقاوتی که رد کرده تبدیل به نقطه حمایتی میشه و فشار خرید در این نقطه بیشتر میشه. بنابراین با توجه به توضیحاتی که در مورد سطوح مقاومتی برای شما ارائه کردیم، اگه قصد ترید یا خرید ارز دیجیتال رو دارین، در نزدیکی نقطه مقاومتی وارد معامله نشین، چون ممکنه قیمت کاهش پیدا بکنه و ضرر کنین.
نحوه ترسیم خطوط مقاومت و حمایت:
شاید بعد از به دست آوردن اطلاعاتی در مورد سطوح مقاومتی و سطوح حمایتی، دوست داشته باشین تا شما نیز بتونین این خطوط رو در نمودارهای قیمتی رسم کنین و نقاط خرید و فروش رو شناسایی کنین. به همین منظور ما سعی می کنیم در این قسمت از ویدیوی حمایت در تحلیل تکنیکال چیست؟ نحوه ترسیم خطوط مقاومت و حمایت رو برای شما یاد بدیم تا بتونین این خطوط رو رسم کنین.
1. در مرحله اول نمودار قیمتی ارز دیجیتال مورد نظر خودتون رو باز کنین.
2. سپس در نمودار یا چارت قیمتی، نقاط پیوت کف و سقف نزدیک به قیمت فعلی رو در نمودار مشخص کنین. پیوت میانگین بیتشرین قیمت، کم ترین قیمت و قیمت نهایی روز معاملاتی قبلی هست.
3. در مرحله سوم نمودار قیمتی ارز دیجیتال مورد نظر خودتون رو به حالت خطی بندازین و در پایین ترین سطح کف و خط افقی سبز رنگی رسم کنین.
4. بعدا در همون حالت خطی نمودار یا چارت قیمتی ارز دیجیتال انتخابی خودتون، در بالاترین قسمت سقف، خط افقی قرمز رنگی رسم کنین.
5. بعد از اینکه خطوط خودتون رو در چارت رسم کردین، نمودار رو به حالت شمع ببرین و عملیات بالا رو دوباره تکرار کنین. این بار خطوط سقف و کف رو در بالاترین و پایین ترین نقطه شمع که سایه یا Shadow اون هست، رسم کنین.
6. الان همه کارهای لازم رو انجام دادین و در آخر در نمودار قیمتی ارز دیجیتال مورد نظر خودتون، 4 خط رسم کردین و اون ها رو مشاهده می کنین که دو ناحیه به وجود اومده. خطوط قرمز سطح مقاومت و خطوط سبز رنگ نیز سطح حمایت هست.
انواع سطوح حمایت و مقاومت کدامند؟
همونطور که در ویدیوی اموزش حمایت و مقاومت نیز گفتیم، سطوح حمایت و مقاومت انواع مختلفی دارن که باید برای استفاده از اون ها و اطلاعات به دست اومده، انواع مختلف سطوح حمایت و مقاومت رو بشناسیم. به همین منظور مادر این قسمت از مقاله حمایت در تحلیل تکنیکال چیست؟ به معرفی و بررسی انواع سطوح حمایت و مقاومت می پردازیم تا اطلاعاتی در این زمینه داشته باشین.
• سطوح ثابت
یکی از انواع سطوح حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال، سطوح ثابت هست. بهتره بدونین سطوح ثابت محدوده های قیمتی هستن که در چارت به صورت خطوط افقی رسم میشن. همچنین این بازه ها از اتصال بیشتر از 2 مورد از بیشترین سقف قیمت یا کم ترین کف قیمت در گذشته به دست میان. به این معنی که قیمت ارز دیجیتال در گذشته با هر بار برخورد به این محدوده، با واکنشی از نوع مقاومت یا حمایت روبرو شده و نسبت به این نقاط حساسیت نشون داده. بنابراین شما می تونین با رسم سطوح ثابت حمایت و مقاومت، نقاطی که قیمت ارزهای دیجیتال بهش واکنش نشون دادن رو پیدا کنین و بهترین تصمیم رو بگیرین.
• سطوح متغیر
یکی دیگه از انواع سطوح حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال، سطوح متغیر یا داینامیک هست. این سطوح خطوط شیبداری هستن که جلوی افزایش و کاهش قیمت رو در روندهای صعودی و نزولی می گیرن. در ساده ترین حالت نیز این محدوده باعث ایجاد یه کانال قیمتی در جهت صعود یا نزول هست. بنابراین بهتره زمانی که می خواهین از وضعیت قیمت ارزهای دیجیتال در روندهای نزولی و صعودی باخبر بشین، از این سطوح استفاده کنین.
جمع بندی و نتیجه:
در ویدیوی اموزش حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال، سعی کردیم اطلاعاتی در مورد سطوح حمایتی و سطوح مقاومتی برای شما ارائه کنیم و به بررسی نحوه ترسیم خطوط مقاومت و حمایت بپردازیم. همونطور که گفتیم، یکی از مهم ترین موضوع ها در زمینه تحلیل تکنیکال، مشخص کردن سطوح حمایتی و مقاومتی در تحلیل تکنیکال هست. به عبارت دیگه مشخص کردن حمایت و مقاومت یکی از مهم ترین موضوعات در تحلیل تکنیکال هست که باید بلد باشین و این خطوط رو شناسایی کنین.
همچنین اگه قصد دارین تا بهترین تصمیم رو برای خرید و فروش ارزهای دیجیتال بگیرین و نقاط خرید و فروش رو پیدا کنین، بهتره این سطوح رو شناسایی کنین. همچنین اگه قصد دارین تا اطلاعات بیشتری در مورد سطوح حمایتی و سطوح مقاومتی به دست بیارین، توصیه می کنیم تا ویدیوی آموزشی رو مشاهده کنین.
سخن مدرس
6 سال پیش که وارد بازار ارزهای دیجیتال شدم منبع فارسی کاملی برای آموزش ارزهای دیجیتال وجود نداشت. در منابع خارجی نیز منابع جامع کم بود. با مشقت فراوان و با تجاربی که گاه رایگان هم نبود، دانش اندکی اندوخته ام که در این سایت به اشتراک گذاشته ام. امیدوارم با مشاهده مطالب و آموزش های ارزسنج بتوانید در بازار ارزهای دیجیتال فعالیت نمایید.
نظرات کاربران در مورد آموزش نواحی حمایت و مقاومت (نحوه شناسایی سطوح حمایتی و مقاومتی)