پادکست صوتی "تورم و رکود چیست؟(ویدیوی بررسی مفهوم تورم و رکود)"
در ویدیوی تورم چیست؟ اطلاعاتی در مورد مفهوم تورم و مفهوم رکود برای شما ارائه می کنیم تا با این دو مفهوم بیشتر آشنا بشین اما به طور خلاصه می تونیم بگیم رکود و تورم یکی از مسئله هایی هست که کشورهای مختلف تلاش می کنند تا درگیر اون نشن. رکود اقتصادی فرایندی هست که در اون فعالیت اقتصادی کشورها کاهش پیدا می کنه و همین موضوع باعث میشه تا تولید کننده ها تولیدات خودشون رو کمتر کرده تا از ضرر جلوگیری کنند.
در ویدیوی تورم و رکود چیست؟ سعی می کنیم اطلاعاتی در مورد مفهوم تورم و مفهوم رکود برای شما ارائه کنیم تا بتونین اطلاعاتی در مورد این مفاهیم به دست بیارین. اگه در بازارهای مالی فعالیت داشته باشین، ممکنه با مفهوم تورم و مفهوم رکود اشنایی داشته باشین.
بهتره بدونین بازارهای مالی یکی از محبوب ترین روش های کسب درآمد هست که سرمایه گذاران و معامله گران زیادی وارد بازارهای مالی میشن و با فعالیت در این بازارها سودهای زیادی به دست میارن. همچنین شما نیز می تونین با کسب دانش و اطلاعاتی در مورد بازارهای مالی وارد این بازارهای بشین و با سرمایه گذاری و خرید دارایی ها و سهام ها سودهای زیادی به دست بیارین و برای خودتون درآمد کسب کنین. البته به شرط اینکه با مفاهیم بازارهای مالی آشنایی داشته باشیم و مفهوم هر کدوم رو درک کنین.
جالب اینجاست که بدونین بازارهای مالی مفاهیم و اصطلاحات زیادی دارن که باید برای اینکه بتونین بهترین فعالیت ها رو در بازارها داشته باشین، باید با این مفاهیم و اصطلاحات اشنایی داشته باشین و مفهوم هر کدوم از این اصطلاحات رو درک کنین. یکی از این مفاهیم و اصطلاحات، تورم و رکود اقتصادی هست که نقش زیادی در بازارهای مالی برعهده داره و وجود هر کدوم می تونه تاثیرات زیادی در بازارهای مالی و قیمت دارایی ها و سهام ها داشته باشه.
بنابراین لازمه تا با مفهوم تورم و رکود اقتصادی اشنایی داشته باشین تا بتونین از تاثیرات هر کدوم در قیمت دارایی ها و سهام ها اشنایی داشته باشین و بتونین سرمایه خودتون رو از تورم حفظ کنین. رکود و تورم مفهومی هست که باعث میشه تا وضعیت اقتصادی کشورها بد بشه و مردم برای اینکه سرمایه خودشون رو از تورم حفظ کنند، وارد بازارهای مالی و به خصوص بازار ارزهای دیجیتال می کنند. به همین منظور ما در ویدیوی تورم و رکود چیست؟ اطلاعاتی در مورد مفهوم تورم و رکود برای شما ارائه کنیم تا بتونین اطلاعاتی در این زمینه به دست بیارین و تاثیرات هر کدوم رو بر وضعیت اقتصادی کشورها و بازارهای مالی بدونین.
تورم چیست؟
ما می تونیم در پاسخ به سوال تورم چیست؟ این جواب رو بدیم که به مجموع اون پول هایی که به صورت سکه یا اسکناس به جیب شما وارد میشن و در حساب خودتون دارین، نقدینگی گفته میشه. بهتره بدونین اون میزان نقدینگی که در جامعه هست، اگه بدون پشتوانه باشه باعث ایجاد مسئله ای به اسم تورم میشه.
همچنین تورم زمانی به وجود میاد که تقاضا برای خرید کالاها و محصولات زیاد بشه، ولی میزان موجودی این کالاها و خدمات در سطح جامعه کم باشه. به این ترتیب با افزایش تقاضا قیمت کالا ها و محصولات افزایش پیدا می کنه و تورم به وجود میاد. در نتیجه یکی از راه های جلوگیری از تورم در کشور، ایجاد تعادل در تقاضا و عرضه هست.
جالب اینجاست که بدونین وقتی که فاصله بین قیمت واقعی با قیمت فروش کالاها زیادی بشه، گفته میشه که قیمت ها متورم شده و هرچقدر نیز این فاصله بیشتر بشه، نرخ تورم نیز بیشتر میشه و تاثیرات زیادی در بازارهای مالی می ذاره. همچنین تورم نیز به وضعیتی گفته میشه که سطح عمومی قیمت کالاها و خدمات در یه اقتصاد طی یه بازه زمانی مشخص به طور مداوم و پی در پی افزایش پیدا می کنه.
نکته قابل توجه این هست که هر افزایش قیمتی رو نمیشه تورم در نظر گرفت، چون عنصر زمان و افزایش سطح عمومی قیمت ها در تعریف تورم اهمیت زیادی داره و باید مورد توجه قرار بگیره تا با مفهوم تورم اشتباه گرفته نشه.
همونطور که در ویدیوی تورم و رکود چیست؟ نیز گفتیم، تورم در اقتصاد به افزایش سطح عمومی قیمت ها در یه بازه زمانی مشخص گفته میشه. همچنین تورم رو میشه افزایش بی رویه قیمت کالاها و محصولات دونست که پشتوانه ای ندارن و بدون برنامه ریزی قیمتشون افزایش پیدا کرده و تعادل بین تقاضای محصولات با نقدینگی موجود برای خرید محصولات و کالاها رو به هم می زنه. بنابراین تورم تغییر در یه شاخص قیمت هست و معمولا شاخص قیمت مصرف کننده رو برای اون در نظر می گیرن.
دلایل ایجاد تورم چیست؟
همونطور که گفتیم، زمانی که تقاضا بیشتر از عرضه باشه، تورم به وجود میاد که وضعیت اقتصادی کشور در وضعیت بحرانی قرار می گیره و تاثیرات زیادی بر بازارهای مالی گذاشته میشه. همچنین دلایلی زیادی برای ایجاد تورم وجود داره که در این قسمت از مقاله تورم و رکود چیست؟ اطلاعاتی در مورد دلایل ایجاد تورم برای شما ارائه می کنیم، تا اطلاعاتی در این زمینه داشته باشین.
• چاپ بی رویه پول
یکی از دلایل ایجاد تورم، چاپ بی رویه پول هست. بهتره بدونین پول های رایج مثل دلار یا ریال برخلاف ارزهای دیجیتال تولید نامحدود دارن و توسط بانک مرکزی چاپ میشن. بنابراین با چاپ بیش از حد پول، نقدینگی مردم افزایش پیدا می کنه و تقاضا برای خرید محصولات و کالاها نیز به شدت زیاد میشه. بنابراین تعادل بین نقدینگی و عرضه به هم می ریزه و تورم به وجود میاد.
• افزایش هزینه های تولید
یکی دیگه از دلایل ایجاد تورم، افزایش هزینه های تولید هست. بهتره بدونین افزایش هزینه های تولید فشار زیادی رو بر تولید کننده وارد می کنه که تولید کننده نیز این فشار رو بر روی مصرف کننده ها وارد می کنه که باعث میشه قیمت های کالاها و محصولات زیاد بشه.
• افزایش تقاضا نسبت به عرضه
یکی دیگه از دلایل ایجاد تورم، افزایش تقاضا برای خرید کالاها و محصولات هست. این موضوع در اثر زیاد بودن میزان نقدینگی هست که باعث میشه تا قیمت ها به صورت بی رویه افزایش پیدا کنند. به عبارت دیگه افزایش نقدینگی باعث افزایش تقاضا برای خرید میشه و در اثر افزایش تقاضا و کم بودن عرضه تورم به وجود میاد.
رکود چیست؟
ما می تونیم در پاسخ به سوال رکود چیست؟ این جواب رو بدیم که رکود به فرایندی گفته میشه که در اون برای مدت طولانی فعالیت های اقتصادی افت می کنه و این مسئله روی بخش های مختلف اقتصاد مثل تولیدات داخلی، اشتغال زایی و... تاثیر مستقیمی می ذاره. همچنین در طی رکود اقتصادی، حجم تولید ناخالص داخلی رفته رفته کاهش پیدا می کنه.
همچنین رکو اقتصادی به دوره ای گفته میشه که اقتصاد کشور وضعیت انقباضی به خودش می گیره و کوچیک تر میشه. به عبارت دیگه رکود اقتصادی در چارچوب چرخه اقتصاد هست که رشد اقتصادی در این دوره منفی هست و وضعیت اقتصادی کشور روز به روز بدتر میشه. نکته قابل توجه این هست که تورم باعث میشه تا وضعیت اقتصادی کشور در حالت بحرانی قرار بگیره و رکود کل کشور رو فرا بگیره.
همونطور که در ویدیوی تورم و رکود چیست؟ نیز گفتیم، رکود اقتصادی به فرایندی گفته میشه که در اون کشور پر میشه از کالاها و محصولاتی که هیچ مشتری ندارن. به عبارت دیگه افزایش کالاها و محصولات بدون مشتری باعث میشه تا رکود اقتصادی رخ بده. همچنین به ضعیف شدن وضعیت اقتصادی کشور، رکود اقتصادی گفته میشه که در اون تقاضای داحلی بیشتر از عرضه هست، ولی به دلیل های زیادی نیروی تولید کاهش پیدا می کنه و برای مدت طولانی فعالیت های اقتصادی کمتر میشه و در نتیجه اون تورم نیز به وجود میاد. بهتره بدونین این کاهش تولید به دنبال خودش گرانی، بیکاری و سقوط شرکت ها و کارخانه ها در بازارهای سرمایه رو به همراه داره.
بهتره بدونین خیلی از افراد تمایل بیشتری به سرمایه گذاری دارن و همین موضوع باعث میشه تا تقاضا برای خرید کالاها و محصولات کمتر بشه. از اونجایی که یکی از اصلی ترین دلایل بروز رکود نیز کم بودن تقاضا نسبت به عرضه هست، همین موضوع باعث میشه تا رکود به وجود بیاد. به عبارت دیگه وقتی که افراد تقاضای خودشون رو کاهش بدن، تولید کننده مجبوره برای جلوگیری از ضرر میزان تولید خودش رو کمتر بکنه.
دلایل ایجاد رکود اقتصادی:
همونطور که گفتیم، رکود اقتصادی فرایندی هست که در پی اون فعالیت های اقتصادی کشورها کاهش پیدا می کنه و عرضه کمتر میشه. همچنین دلایل زیادی برای ابجاد رکود وجود داره که به همین منظور در این قسمت از مقاله رکود چیست؟ اطلاعاتی در مورد دلایل ایجاد رکود اقتصادی برای شما ارائه می کنیم تا اطلاعاتی در این زمینه به دست بیارین. در رابطه با همین مقاله توصیه می کنیم ویدیوی سیاست های پولی رو هم مشاهده کنین.
• بحران ها
یکی از دلایل ایجاد رکود اقتصادی، بحران ها و جنگ هاست. بهتره بدونین زمانی که در کشوری جنگ یا بحران پیش میاد، افراد اون کشور از ترس پول های خودشون رو سرمایه گذاری می کنند و جمع می کنند تا اون ها رو از حادثه حفظ کنند. در نتیجه تقاضا برای خرید کالاها و محصولات کم میشه و همین موضوع باعث میشه تا تولیدکننده ها کالاهای کمی تولید کنند و رکود اقتصادی به وجود بیاد.
• کم بودن تقاضا نسبت به عرضه
یکی از اصلی ترین دلایل ایجاد رکود اقتصادی، کم بودن تقاضا نسبت به عرضه هست. بهتره بدونین زمانی که در جامعه پس انداز کردن و سرمایه گذاری کردن از خرج کردن پیشی بگیره، می تونه باعث ایجاد رکود اقتصادی بشه و تولید کننده نیز مجبور میشه تا تولیدات خودش رو کمتر بکنه.
• پیش گرفتن پس انداز از خرج کردن
یکی دیگه از دلایل ایجاد رکود اقتصادی این هست که پس انداز کردن از خرج کردن پیش بگیره. همونطور که گفتیم، برخی از افراد بیشتر دوست دارن تا پول های خودشون رو پس انداز کنند و کمتر خرج کنند. همین موضوع باعث میشه تا تقاضا کاهش پیدا بکنه و باعث ایجاد رکود اقتصادی بشه.
نقدینگی چیست؟
نوبت این رسیده تا در این قسمت از مقاله تورم چیست؟ اطلاعاتی در مورد نقدینگی برای شما ارائه کنیم تا اطلاعاتی در این زمینه داشته باشین. بهتره بدونین به میزان پولی که که به صورت سکه یا اسکناس که در جیب یا حساب بانکی شما وجود داره، نقدینگی گفته میشه. همچنین در سال های گذشته به دنبال رشد قیمت ارز، شرکت ها سودهای زیادی به دست آوردن. این موضوع نیز باعث بالا رفتن انتظار سرمایه گذاران شد و به کاهش نسبت p/e کمک کرد. در آخر سهام داران برای خرید سهام در قیمت های بالاتر علاقه ای نشون ندادن و رقابتی در این بازار صورت نگرفت.
همونطور که ویدیوی تورم چیست؟ نیز گفتیم، نقدینگی به صورت کلی به دارایی های نقدی شما گفته میشه. پول هایی که برای خرید کالاها و محصولات روزانه با خودمون حمل می کنیم، نقدترین دارایی های ما هستن. هرچقدر بشه سریع تر دارایی رو بدون به وجود اوردن تغییر زیادی در ارزش اون به پول نقد تبدیل کرد، نقدینگی اون بیشتره. برای مثال شما به راحتی می تونین پول های نگهداری شده در حساب بانکی خودتون رو به اکسناس تبدیل کنین و اون ها رو خرج کنین، ول نمی تونین به راحتی واحد اپارتمانی خودتون رو همین سهولت به پول نقد تبدیل کنین. به عبارت دیگه هر چیزی که بشه اون رو به راحتی با پول نقد تبدیل کرد، نقدینگی بیشتری داره. در این مثال که برای شما زدیم، پول های موجود در کارت بانکی نقدینگی زیادی نسبت به واحد اپارتمانی دارن. در اینجا به شما پیشنهاد میدیم مقاله پول یا ارز فیات رو هم مطالعه کنید.
نوسان های نرخ بهره و تورم:
نرخ بهره باعث بالا رفتن هزینه های تولیدکننده ها و مصرف کننده ها میشه و در آخر سرعت رشد اقتصاد رو کاهش میده و رکود کل کشور رو فرا می گیره. همچنین در مقابل پایین بودن این نرخ به معنی این هست که شرکت ها این امکان رو دارن تا وام های زیادی دریافت کنند و به این ترتیب از این پول ها در سرمایه گذاری های خودشون استفاده کنند.
اولین رکود اقتصادی تاریخ:
در این قسمت از مقاله تورم چیست؟ اطلاعاتی در مورد اولین رکود اقتصادی تاریخ برای شما ارائه می کنیم تا بتونین با اولین رکود اشنایی داشته باشین. بهتره بدونین اولین رکود اقتصادی تاریخ در کشور بریتانیا اتفاق افتاد. برای هزاران سال مردم بریتانیا از برنز برای ساختن ابزار و جواهرات نیز به عنوان یه ارز برای معاملات استفاده می کردن، ولی حدود هشت قرن قبل از میلاد مسیح شرایط شروع به تغییر کرد. در اون موقع ارزش برنز کاهش پیدا کرد و این کاهش باعث شد تا ناارامی های اجتماعی و بحران های اقتصادی به وجود بیاد که همون رکود اقتصادی بود.
جمع بندی و نتیجه:
ما سعی کردیم در ویدیوی تورم و رکود چیست؟ اطلاعاتی در مورد مفهوم تورم و مفهوم رکود برای شما ارائه کنیم، همونطور که گفتیم، رکود و تورم یکی از مسئله هایی هست که کشورهای مختلف تلاش می کنند تا درگیر اون نشن. رکود اقتصادی فرایندی هست که در اون فعالیت اقتصادی کشورها کاهش پیدا می کنه و همین موضوع باعث میشه تا تولید کننده ها تولیدات خودشون رو کمتر کرده تا از ضرر جلوگیری کنند. همچنین اگه دوست دارین تا اطلاعات زیادی در مورد رکود و تورم به دست بیارین، توصیه می کنیم تا ویدیوی آموزشی رو مشاهده کنین.
سخن مدرس
6 سال پیش که وارد بازار ارزهای دیجیتال شدم منبع فارسی کاملی برای آموزش ارزهای دیجیتال وجود نداشت. در منابع خارجی نیز منابع جامع کم بود. با مشقت فراوان و با تجاربی که گاه رایگان هم نبود، دانش اندکی اندوخته ام که در این سایت به اشتراک گذاشته ام. امیدوارم با مشاهده مطالب و آموزش های ارزسنج بتوانید در بازار ارزهای دیجیتال فعالیت نمایید.
نظرات کاربران در مورد تورم و رکود چیست؟(ویدیوی بررسی مفهوم تورم و رکود)