پادکست صوتی "شبکه پالیگان چیست؟(بررسی کامل بلاک چین Polygon به همراه ویدیو)"
شبکه پالیگان چیست؟(بررسی کامل بلاک چین Polygon). دراین مقاله سعی می کنیم اطلاعاتی در مورد شبکه پالیگان و ویژگی های شبکه Polygon برای شما ارائه کنیم و همچنین اطلاعاتی در مورد پروتکل پالیگان ارائه دادیم و اینکه شبکه پالیگان در جهت رفع مشکل مقیاس پذیری و توسعه دادن به زیر ساختهای اتریوم هست هم صحبت کردیم.
در ویدیوی معرفی شبکه پالیگان، ما سعی می کنیم اطلاعاتی در مورد شبکه پالیگان و ویژگی های شبکه Polygon برای شما ارائه کنیم. بهتره بدونین که بزرگ ترین و محبوب ترین بلاک چین برای راه اندازی و اجرای برنامه های غیر متمرکز یا Dapp ها و قراردادهای هوشمند، شبکه اتریوم هست. همچنین از زمان به وجود اومدن این شبکه تا الان تعداد برنامه های غیر متمرکز راه اندازی شده در این شبکه روز به روز افزایش پیدا می کنه. این موضوع نیز تبدیل به یکی از چالش های شبکه اتریوم تبدیل شده. چون ظرفیت شبکه اتریوم برای پردازش تراکنش ها در زمان واحد محدود هست و تنها تعداد محدودی تراکنش رو می تونه پردازش بکنه.
از اونجایی که شبکه اتریوم دارای تعداد محدود پردازش تراکنش هست، با گذشت زمان مقیاس پذیری نیز به یکی دیگه از چالش های بزرگ در شبکه اتریوم تبدیل میشه. بهتره بدونین در این میان راه حل های مختلفی برای برطرف کردن این مشکلات به وجود اومدن. شبکه پالیگان به عنوان یه راه حل لایه دوم برای ارتقای مقیاس پذیری شبکه اتریوم ساخته و راه اندازی شده هست. همچنین شبکه پالیگان برخی از مشکلات شبکه اتریوم رو برطرف می کنه و از این رو محبوبیت زیادی به دست اورده و به کار گرفته میشه.
شبکه Polygon یکی از پروژه هایی هست که در لیست پروژه های لایه دوم اتریوم قرار داره. همچنین بهتره بدونین که این پروژه هیچ تغییری در شبکه اتریوم به وجود نمیاره و بر روی همون پروتکل ساخته شده هست. به همین دلیل از شبکه پالیگان به عنوان یه پروژه لایه دوم اتریوم یاد میشه. اگه می خواین اطلاعاتی در مورد شبکه پالیگان به دست بیارین و با ویژگی های شبکه Polygon آشنا بشین، توصیه می کنیم تا ویدیوی معرفی شبکه پالیگان رو مشاهده کنین، چون در این ویدیو اطلاعاتی در مورد این شبکه برای شما ارائه کردیم. همچنین شما کاربر عزیز برای داشتن مطالعات بیشتر در مورد ارزهای دیجیتال می تونید به صفحه آموزش ارز دیجیتال در سایت ارزسنج مراجعه کنید.
شبکه پالیگان چیست؟
در پاسخ به سوال شبکه پالیگان چیست؟ می تونیم این جواب رو بدیم که شبکه پالیگان یکی از اولین پلتفرم های خوش ساخت با رابط کاربری راحت برای برطرف کردن مشکلات مقیاس پذیری و توسعه زیرساخت های اتریوم هست که مولفه اصلی این شبکه چهارچوبی انعطاف پذیر هست که از ساخت انواع مختلف برنامه های غیر متمرکز یا Dapp ها پشتیبانی می کنه و مورد استفاده قرار می گیره. همچنین شبکه Polygon با استفاده از راه حل جدید زنجیره جانبی، روشی برای ساخت شبکه بلاک چین اختصاصی ارائه داده.
اگه بخواهیم به زبان ساده تر شبکه پالیگان رو توضیح بدیم، می تونیم بگیم که شبکه پالیگان که همون متیک سابق هست، نوعی پلتفرم مقیاس پذیری بلاک چین هست که در کشور هند به عنوان اینترنت بلاک چین اتریوم معرفی شده. همچنین شبکه Polygon در واقع روشی برای برطرف کردن بعضی از مشکلات بلاک چین اتریوم مثل هزینه های زیادی و تعداد پایین تراکنش ها و ارتباطات ضعیف بین کاربران راه اندازی شده. به عبارت دیگه شبکه پالیگان با به وجود اوردن اکوسیستمی چند زنجیره ای از بلاک چین های سازگار با اتریوم راه حل هایی برای برطرف کردن این مشکلات ارائه داده که باعث محبوبیت این شبکه شده.
شبکه Polygon که قبلا با اسم Matic Network شناخته میشد، دارای یه ارز دیجیتال اختصاصی به اسم ماتیک هست و اولین پلتفرم دارای ساختار مناسب برای افزایش مقیاس پذیری و توسعه زیرساخت اتریوم هست. همچنین شبکه پالیگان در اصل اتریوم رو به یه سیستم چند زنجیره ای تمام عیار که به عنوان اینترنت بلاک چین شناخته میشه، تبدیل می کنه. بهتره بدونین که این شبکه نیز مثل بقیه شبکه ها مانند پولکادات، کازماس، اوالانچ هست، ولی این تفاوت رو هم داره که امنیت، ازادی و اکوسیستم فعال اتریوم رو در اختیار کاربران قرار میده.
تاریخچه شبکه پالیگان:
همونطور که در ویدیوی معرفی شبکه پالیگان نیز گفتیم، شبکه Polygon در سال 2019 توسط IEO در صرافی بایننس که یکی از صرافی های معروف و معتبر در حوزه ارزهای دیجیتال هست، معرفی و راه اندازی شد و در تاریخ 31 می سال 2020 به طور رسمی معرفی شد و خدمات خودش رو برای کاربران ارائه داد. همچنین بهتره بدونین که پروژه متیک در ابتدا با این اسم فعالیت می کرد تا در اخر در سال 2021 اسم این پروژه به شبکه پالیگان تغییر پیدا کرد. علاوه بر این، تیم توسعه دهنده شکه پالیگان شامل سه فرد توسعه دهنده هندی هست.
شبکه پالیگان نوعی پروژه متن باز هست که شامل تیمی بین المللی و غیر متمرکز از توسعه دهنده ها هست. به عبارت دیگه شبکه پالیگان، تکامل یافته شبکه متیک نتورک هست. همچنین شبکه متیک نیز در ابتدا روشی برای برطرف کردن مشکل مقیاس پذیری شبکه اتریوم بود که با همکاری با پروژه های دیسنترالند و حمایت رهبران صنعت مثل بایننس و کوین بیس تونست گسترش پیدا کنه و تبدیل به یکی از شبکه های محبوب و پر کاربرد در زمینه ساخت برنامه های غیر متمرکز و اجرای قراردادهای هوشمند بشه.
جانتی کانانی(Janti Kanani) یکی از بنیانگذاران و مدیر عامل شبکه پالیگان هست که یه معمار فناوری خلاق و با تجربه هست. همچنین او قبل از حضور در پروژه پالیگان به عنوان دانشمند ارشد در پلتفرم Housing.com، بزرگ ترین پلتفرم جستجو خانه در هندوستان فعالیت می کرد. سندیپ نیلوال نیز یکی دیگه از بنیانگذاران پروتکل پالیگان و مدیر ارشد اجرایی این پروتکل هست که در گذشته مشاور مدیر شرکت Deloitte نیز بود. همچنین آنوراگ آرجون نیز یکی دیگه از بنیانگذاران پروتکل پالیگان هست که سمت مدیر ارشد محصول در شبکه پالیگان رو بر عهده داره. او نیز یه مدیر پروژه با تجربه هست که نقشه راه شبکه متیک رو طراحی و اجرا کرده بود.
نحوه کار شبکه پالیگان چگونه است؟
در این قسمت از مقاله نوبت به این رسیده تا در مورد نحوه کار شبکه پالیگان برای شما اطلاعاتی ارائه کنیم. همونطور که در ویدیوی معرفی نیز گفتیم، شبکه Polygon چارچوب پلاسما و معماری بلاک چین مبتنی بر الگوریتم اثبات سهام رو با هم ترکیب می کنه و فعالیت منحصر به فردی رو انجام میده همچنین بهتره بدونین که چارچوب پلاسمایی که در شبکه پالیگان مورد استفاده قرار می گیره، توسط شخصی به نام ویتالیک بوترین خالق ارز دیجیتال اتریوم، معرفی و راه اندازی شده هست و امکان اجرای قراردادهای هوشمند خود مختار و مقیاس پذیر تر رو فراهم می کنه که مزیت اصلی شبکه پالیگان هست که باعث منحصر به فرد شدن این شبکه میشه.
به عبارت دیگه از چارچوب پلاسما برای تضمین امنیت و سطح ایمنی دارایی های بر روی زنجیره اصلی مثل توکن های ERC20 و ERC721 اتریوم استفاده میشه و همچنین کار دیگه ای که این چارچوب انجام میده این هست که امنیت تراکنش ها رو با استفاده از الگوریتم اثبات سهام ساخته شده روی تندرمنیت رو تامین می کنه. بهتره بدونین که تندرمینت نیز نوعی پروتکل و پلتفرم بلاک چینی و در اصل ابزاری برای توسعه دهنده هاس محسوب میشه که با استفاده از این پروتکل این امکان رو دارن تا بخش های سختی فنی رمزنگاری رو کنار بذارن و به صورت مستقیم وارد توسعه برنامه های بلاک چینی بشن.
چارچوب پلاسما بدون اینکه مشکلاتی در بلاک چین های مبتنی بر الگوریتم اثبات سهام به وجود بیاره، پتانسیل میزبانی تعداد نامحدودی از برنامه های غیر متمرکز رو در شبکه Polygon فعال می کنه که باعث میشه تا این شبکه بتونه عملکرد مناسب و بهتری داشته باشه. همچنین بهتره بدونین که پروتکل پالیگان بیش از 50 اپلیکیشن غیر متمرکز رو به ساید چین الگوریتم POS امن اتریوم خود جذب کرده.
ویژگی های شبکه Polygon چیست؟
همونطور که در ویدیوی معرفی شبکه Polygon نیز گفتیم، امروزه با توجه به گسترش بازار ارزهای دیجیتال، شبکه های انتقال رمز ارز زیادی راه اندازی شدن که هر کدوم به دلیل داشتن ویژگی های خاص خودشون، مورد استقبال و محبوبیت قرار گرفتن. شبکه پالیگان نیز ویژگی های زیادی داره که در این قسمت از معرفی شبکه پالیگان، به بررسی ویژگی های شبکه Polygon می پردازیم.
• مقیاس پذیری
یکی از ویژگی های شبکه Polygon، مقیاس پذیر بودن این شبکه هست. بهتره بدونین که تراکنش های موجود در شبکه اتریوم در ساید چین شبکه پالیگان انجام میشن که این موضوع باعث میشه تا تراکنش ها با سرعت بیشتری پردازش بشن و مقیاس پذیری شبکه اتریوم برطرف بشه.
• امنیت
یکی دیگه از ویژگی های شبکه Polygon، امنیت شبکه پالیگان هست. بهتره بدونین در ارز دیجیتال متیک از الگوریتم اثبات سهام استفاده شده که پروتکل پالیگان هم از همین سیستم استفاده می کنه که این الگوریتم باعث شده تا امنیت شبکه پالیگان افزایش پیدا کنه.
• توان و قدرت عملیاتی بالا
از ویژگی های دیگر شبکه Polygon، توان و قدرت عملیاتی این شبکه هست. پروتکل پالیگان در یه ساید چین واحد تا 65 هزار تراکنش رو در ثانیه پردازش می کنه و زمان تایید برای هر بلاک زیر 2 ثانیه هست و به این ترتیب با توجه به این موضوع، تراکنش ها خیلی سریع و کم هزینه تر پردازش میشن.
شبکه پالیگان در مقابل اتریوم:
همونطور که در ویدیوی معرفی شبکه Polygon نیز گفتیم، پروتکل پالیگان نوعی روش برای برطرف کردن مشکل مقیاس پذیری هست که با بلاک چین اتریوم نیز سازگار هست و به عبارت دیگه شبکه پالیگان مکمل شبکه اتریوم هست. همچنین هدف شبکه Polygon بهبود اتریوم به عنوان یه شبکه توسعه بلاکچین هست. بهتره بدونین که پروتکل Polygon با ارائه ویژگی های زیادی مربوط به امنیت، حاکمیت بلاک چین، تجربه کاربر و توسعه دهنده ها و ماژولار بودن، شبکه اتریوم رو تکمیل می کنه.
بهتره بدونین که بلاک چین اتریوم هم اکنون از الگوریتم اجماع اثبات کار استفاده می کنه و به مرور زمان به استفاده از الگوریتم اثبات سهام رو میاره. همچنین نکته قابل توجه این هست که پروتکل Polygon از مکانیزم اثبات سهام استفاده می کنه که امکان پردازش سریع و ارزون تراکنش ها رو فراهم می کنه.
کاربرد شبکه پالیگان چیست؟
بهتره بدونین که پروتکل Polygon جوری طراحی شده که به برنامه های غیر متمرکز یا Dapp ها این امکان رو میده تا پرداخت هاشون رو سریع تر انجام بدن. همچنین این شبکه امکان پرداخت سریع رو از طریق رابط برنامه نویسی برنامه های کاربردی و یکپارچه سازی کیت توسعه دهنده نرم افزار فراهم می کنه.
همچنین این کار به برنامه های غیر متمرکز یا Dapp ها و کاربران این اجاز رو میده تا هر چه سریع تر هر نوع رمز ارز رو بپذیرن یا پرداخت کنند. نکته قابل توجه این هست این موضوع معمولا در توکن مبتنی بر استاندارد ERC20 یا اتر امکان پذیر هست. علاوه بر این، فرایند انجام این کار در سه مرحله متفاوت انجام میشه که ویدیو به صورت کامل این سه مرحله رو توضیح دادیم.
امنیت شبکه Polygon چگونه است؟
با توجه به این که پروتکل Polygon به عنوان راه حل لایه دوم برای حفظ امنیت دارایی خودش از شبکه اعتبارسنجی های گواه بر سهام استفاده می کنه، استیکینگ بخشی جدایی ناپذیری از اکوسیستم اون هست. همچنین اعتبارسنج ها برای پیوستن به شبکه سازوکار اجماع گواه بر سهام شبکه پالیگان، از دارایی توکن Matic خود به عنوان وثیقه استفاده و در ازای این کار توکن به دست میاره. علاوه بر این، اعضای شبکه که علاقه ای به اعتبارسنجی ندارن، توکن های Matic خودشون رو به اعتبارسنج دیگه ای می سپارن و در سود اون ها شریک میشن. به عبارتی هر اعتبارسنج سودی به دست بیاره، به اعتبارسنج دیگه هم از اون سود داده میشه.
توکن Matic چیست؟
بهتره بدونین که توکن Matic رمز ارز بومی پروتکل Polygon هست و ابزاری برای ورود به شبکه مولتی چین اتریوم هست. همچنین توکن Matic نوعی توکن مبتنی بر استاندارد ERC20 هست که دو هدف رو در شبکه پالیگان دنبال می کنه. یکی از اهداف توکن Matic تامین امنیت شبکه از طریق استیکینگ و استفاده از اون برای پرداخت کارمزد تراکنش ها هست.
علاوه بر این، تاییدکننده ها و نماینده ها با استیک کردن توکن Matic خود امنیت شبکه پالیگان رو تامین می کنند. هدف از این کار دست پیدا کردن به اجماع و اطمینان از امنیت شبکه پالیگان هست. نکته قابل توجه این هست که برای پرداخت کارمزد معاملات بیش از 400 برنامه غیر متمرکز فعال روی شبکه Polygon مورد استفاده قرار می گیره، که این موضوع نیز یکی از مزیت های استفاده از توکن Matic هست.
جمع بندی و نتیجه:
ما سعی کردیم در ویدیوی معرفی شبکه Polygon اطلاعاتی در مورد پروتکل پالیگان، ویژگی های شبکه Polygon و امنیت شبکه پالیگان برای شما ارائه کنیم. همونطور که گفتیم، شبکه پالیگان یکی از اولین پلتفرم های خوش ساخت با رابط کاربری راحت برای برطرف کردن مشکلات مقیاس پذیری و توسعه زیرساخت های اتریوم هست همچنین در این ویدیو توکن Matic رو مورد بررسی قرار دادیم.
-
تعداد دروس : 1
-
پشتیبانی : دارد
-
مدت : 26 دقیقه
-
سطح : مقدماتی
-
نوع : ویدئو
-
پیشنیاز : ندارد
سخن مدرس
6 سال پیش که وارد بازار ارزهای دیجیتال شدم منبع فارسی کاملی برای آموزش ارزهای دیجیتال وجود نداشت. در منابع خارجی نیز منابع جامع کم بود. با مشقت فراوان و با تجاربی که گاه رایگان هم نبود، دانش اندکی اندوخته ام که در این سایت به اشتراک گذاشته ام. امیدوارم با مشاهده مطالب و آموزش های ارزسنج بتوانید در بازار ارزهای دیجیتال فعالیت نمایید.
دوره جامع ارز دیجیتال (جادوی رمز ارزها)
نظرات کاربران در مورد شبکه پالیگان چیست؟(بررسی کامل بلاک چین Polygon به همراه ویدیو)
-
با عرض سلام و خسته نباشید خدمت شما. در یکی از سایتها نوشته شده بود که اگر شبکه پالیگان برای ضرب NFT در سایت OpenSea انتخاب شود قابلیت Lazy Minting فعال میشود که در این صورت فقط NFT نمایش داده میشه و ضرب نمیشود. آیا این مطلب صحت دارد؟ در صورت صحت مطلب، چطور میتونم با استفاده از شبکه پالیگان NFT خودم رو ضرب نمایم؟ با سپاس فراوان
-
بله صحت داره ولی قبل از دادن هزینه مینت کردن نمی تونی همون رو به کیف پولت انتقال بدی و اگه کسی هم ازت بخره هزینه مینت کردن رو باید پرداخت کنه تا بتونه به کیف پولش انتقال بده( البته هزینه مینت کردن داخل شبکه پالیگان خیلی کمتر از شبکه اتریوم هست)
-
من تا حالا از وجود چنین شبکه ای خبر نداشتم ممنون از مطالب مفیدتون