پادکست صوتی "شبکه ترون چیست؟ (ویدیوی بررسی ویژگی های شبکه Tron)"
شبکه ترون چیست؟ در این ویدیو و مقاله مرتبط با اون قصد داریم به بررسی ویژگی های شبکه Tron پرداخته و نحوه کار شبکه ترون رو بهتون توضیح بدیم. شبکه ترون نوعی سیستم عامل مبتنی بر تکنولوژی بلاک چین هست که این امکان رو داره تا با فراهم سازی یه فضای اجتماعی غیر متمرکز، محتواهای متنوعی رو اشتراک گذاری بکنه. همچنین شبکه Tron نوعی پلتفرم هست که این روزها محبوبیت زیادی به دست اورده و هدفش این هست که سیستم سرگرم کننده ای محتوای دیجیتالی رو به وجود بیاره. این ویدیو رو ببینید و مطالب مرتبط با اون رو مطالعه کنید تا صفر تا صد شبکه ترون رو بشناسید.
ما سعی می کنیم در ویدیوی شبکه ترون چیست، اطلاعاتی در مورد شبکه ترون، نحوه کار شبکه ترون و ویژگی های شبکه ترون برای شما ارائه کنیم. ارزهای دیجیتال در دنیای امروز و به کمک پیشرفت چشمگیری که تکنولوژی کرده، محبوبیت زیادی دارن. بهتره بدونین که دنیا تا چند سال اینده به سمتی میره که دیگه به طور کامل پول های دیجیتالی یا رمز ارزها جای پول های رایج و کاغذی رو می گیرن. تا امروز نیز بیشتر کسب و کارها از طریق ارزهای دیجیتال راه اندازی میشن و بسیاری از افراد، معامله و خرید و فروش ارزهای دیجیتال رو به عنوان شغل اصلی و تنها منبع درامد خودشون می دونن.
ارزهای دیجیتال ویژگی های زیادی دارن که باعث شده تا خیلی از افراد به رمز ارزها علاقه پیدا کنند و روی اون ها سرمایه گذاری کنند. یکی از ویژگی های ارزهای دیجیتال، غیر متمرکز بودن اون هاست و ویژگی بعدی که باعث شده تا ارزهای دیجیتال منحصر به فرد بشن این هست که در معامله و نقل و انقالات ارزهای دیجیتال، شخص ثالثی دخالت نمی کنه و معامله بدون واسطه و به کمک فناوری به اسم بلاک چین یا شبکه انتقال ارز دیجیتال انجام میشه. به عبارتی ارزهای دیجیتال برای نگهداری، انتقال و خرید و فروش، از کیف پول و شبکه انتقال یا بلاک چین استفاده می کنند.
در زمان انجام معاملات یا خرید و فروش ارزهای دیجیتال، بسیار مهم و ضروری هست که به بلاک چین مورد استفاده اون ارز توجه کنیم، چون امروزه بیش از 9 هزار ارز دیجیتال معرفی شده که هر کدوم از اون ها از یه شبکه بلاک چین خاص استفاده می کنند و هر بلاک چین کاربردها و ویژگی های خاص خودشون رو دارن. یکی از انواع شبکه انتقال ارز دیجیتال که کاربردهای زیادی داره و مورد استفاده کاربران قرار می گیره، شبکه ترون هست. شبکه ترون نوعی شبکه انتقال ارز دیجیتال هست که شما می تونین نقل و انتقالات ارزهای دیجیتال خودتون رو بر روی این شبکه انجام بدین. به همین منظور ما سعی کردیم تا در ویدیوی معرفی شبکه ترون، اطلاعاتی در مورد شبکه ترون و ویژگی های شبکه Tron برای شما ارائه کنیم تا با این شبکه آشنا بشین.
شبکه ترون چیست؟
در پاسخ به سوال شبکه ترون چیست؟ می تونیم این جواب رو بدیم که شبکه ترون نوعی سیستم عامل مبتنی بر تکنولوژی بلاک چین هست که این امکان رو داره تا با فراهم سازی یه فضای اجتماعی غیر متمرکز، محتواهای متنوعی رو اشتراک گذاری بکنه. همچنین شبکه Tron نوعی پلتفرم هست که این روزها محبوبیت زیادی به دست اورده و هدفش این هست که سیستم سرگرم کننده ای محتوای دیجیتالی رو به وجود بیاره. بهتره بدونین این سیستم کاملا رایگان هست و در اون از تکنولوژی توزیع حافظه استفاده شده. ویدیوی فناوری بلاک چین چیست در این زمینه می تونه برای شما مفید باشه.
به عبارت دیگه به شبکه ترون، ماشین مجازی غیر متمرکز نیز گفته میشه که در فضای اینترنت غیر متمرکز می تونه پیشرو باشه. همچنین اینترنت غیر متمرکز نیز نوعی اینترنت هست که به کمک کاربران کنترل و مدیریت میشه و در اون هیچ نوع میزبان وجود نداره. به این ترتیب شما می تونین با استفاده از ارز دیجیتال ترون، پروتکل های پیچیده رو بر روی بلاک چین توسط قراردادهای هوشمند، استفاده کنین. نکته قابل توجه شبکه ترون این هست که کارمزد تراکنش در اون تقریبا صفر هست و شما می تونین به راحتی هر مقدار دلار رو به هر نقطه از جهان، ظرف مدت چند ثانیه انتقال بدین.
اگه بخواهیم به زبان ساده تر، شبکه ترون رو توضیح بدیم، می تونیم بگیم که شبکه ترون نوعی شبکه توزیع شده در بستر اینترنت هست که قصد داره که فضایی به وجود بیاره که انتشار محتوا و کسب درآمد از این راه و همچنین مشاهده و استفاده کاربران از محتوایی هست که به وسیله بقیه افراد در این شبکه قرار گرفته. به عبارت دیگه، شبکه TRON نوعی شبکه مبتنی بر بلاک چین هست که هدف از راه اندازی اون، ایجاد یه سیستم سرگرمی جهانی دارای محتوای دیجیتال هست. نکته قابل توجه این هست که شبکه ترون از فناوری ذخیره سازی توزیع شده استفاده می کنه که امکام اشتراک گذری راحت و مقرون به صرفه محتوای دیجیتال رو فراهم می کنه.
بنیانگذاران شبکه ترون:
در این بخش از شبکه ترون چیست؟ میخوایم در مورد بنیانگذاران این شبکه صحبت کنیم. شبکه Tron در سپتامبر سال 2017 توسط یه سازمان غیر انتفاعی مستقر در سنگاپور به نام Tron Foundation راه اندازی و تاسیس شد. همچنین بنیانگذار و مدیر عامل این شرکت نیز شخصی به نام جاستین سان، یه کارآفرین چینی هست که بنیانگذار و مدیر عامل پروتکل PEIWO، یه اپلیکیشن محبوب چینی نیز هست. بهتره بدونین که جاستین سان کارآفرین 30 ساله چینی هست و سابقه فعالیت در پروژه ریپل رو نیز در رزومه کاری خودش داره. تاکنون نیز افراد و شرکت های مختلف و بزرگی از جاستین سان و ایده شبکه ترون حمایت و پشتیبانی کردن.
بهتره بدونین که جاستین سان با تکنولوژی امور مالی نیز اشنایی داره، چون او شاگرد موسس علی بابا نیز بود. همچنین جاستین سان از دانشگاه جک ما یعنی هوپان فارغ التحصیل شد و در همون ماه ها در فهرست فوربز، در بین 30 نفر برتر زیر 30 سال چینی و 30 نفر برتر زیر 30 سال آسیایی قرار گرفت. نکته قابل توجه این هست که جاستین سان قبل از معرفی شبکه ترون، در حوزه بلاک چین و حوزه ارزهای دیجیتال شناخته شده بود و تجربه زیادی در این زمینه و ارزهای دیجیتال داشت و بعدا اقدام به راه اندازی شبکه ترون کرد.
همونطور که گفتیم، جاستین سان نماینده اصلی ارز دیجیتال ریپل نیز بود. این جایگاه اون رو در رتبه ای قرار می داد که این امکان رو داشت تا با شبکه ای از افراد که روزی برای مبدل ساختن ایده شبکه ترون به واقعیت نیاز داره، ارتباط داشته باشه. جاستین سان همچنین برنامه استریم آنلاین محبوبی به اسم پیوو رو نیز راه اندازی کرد و در حال حاضر این برنامه تونسته محبوبیت زیادی به دست بیاره و هم اکنون نیز 10 میلیون کاربر فعال در کشور چین داره. بهتره بدونین که جاستین سان ایده شبکه TRON رو چند ماه بعد، در برنامه پیوو مورد استفاده قرار داد.
نحوه کار شبکه ترون چگونه است؟
همونطور که در ابتدای ویدیوی معرفی شبکه ترون نیز گفتیم، با گسترش بازار ارزهای دیجیتال، رمز ارزهای زیادی به وجود اومدن و هر کدوم بر روی یه شبکه انتقال ارز دیجیتال فعالیت دارن. همچنین گفتیم که در حال حاضر شبکه انتقال ارز دیجیتال متنوعی داره که هر کدوم به دلیل نحوه کارکرد خودشون، مورد استقبال قرار می گیرن. به همین منظور در این قسمت از معرفی شبکه ترون، نحوه کار شبکه ترون رو مورد بررسی قرار می دیم تا با با نحوه کار این شبکه ارز دیجیتال آشنایی داشته باشین.
بهتره بدونین که نحوه کار شبکه ترون بر طبق چند اصل فعالیت می کنه. اولین اصل این هست که همه داده ها در شبکه ترون رایگان هستن و به کمک یه مرجع مرکزی کنترل و مدیریت نمی شن. بنابراین تولید کننده های محتواها این امکان رو دارن که با انتشار محتوای خودشون در شبکه Tron به به دست اوردن دارایی دیجیتال مثل ترونیکس یا TRX بپردازن. به عبارت دیگه تولیدکننده های محتوا توکن ارز دیجیتال ترون یا بقیه توکن هایی که در شبکه ترون قرار دارن رو به عنوان پاداش و دستمزد تولید محتوا توسط مخاطبین اون محتوا به دست میارن.
نکته قابل توجه این هست که تولیدکننده های محتوا می تونن رمز ارز یا توکن های خودشون رو به وجود بیارن که درون برنامه کاربردی توزیع شده خودشون در شبکه Tron مورد استفاده باشه. این توکن های نیز توسط توکن اصلی شبکه TRON پشتیبانی میشن. مرحله اخر در برنامه توسعه شبکه Tron شامل پشتیبانی از بازی ها در شبکه هست. این مورد هم به طور کامل توزیع شده و کاربران می تونن با استفاده از دارایی های دیجیتال خودشون، بدون دخالت هیچ شرکتی به تولیدکننده های بازی های کامپیوتری پاداش و دستمزد بدن. مقاله دفتر کل توزیع شده چیست؟ هم می تونه در این زمینه برای شما مفید باشه.
مزایای شبکه Tron:
همونطور که در ویدیوی معرفی شبکه Tron نیز گفتیم، شبکه های انتقال ارز دیجیتال زیادی به وجود اومدن که هر کدوم به دلیل داشتن ویژگی ها و مزایای خاص خودشون، محبوبیت به دست اوردن و مورد استقبال خیلی از افراد قرار گرفتن. شبکه ترون نیز مزایای زیادی داره که در این قسمت از معرفی شبکه Tron، به بررسی مزایای شبکه ترون می پردازیم.
• تراکنش ها کم هزینه
یکی از مزایای شبکه ترون Tron Network، تراکنش های کم هزینه و ارزون هست. بهتره بدونین که تراکنش هایی که در شبکه ترون انجام میشه تقریبا صفر هست. در خیلی از شبکه های انتقال ارز دیجیتال باید برای انجام تراکنش، هزینه پرداخت کنین، ولی شبکه Tron هزینه بسیار کمی داره که حدود 0.000005 سنت به ازای هر تراکنش هست.
• امکان حجم بالای تراکنش
یکی دیگه از مزایای شبکه ترون، امکان حجم بالای تراکنش ها در این شبکه هست. به عبارت دیگه شبکه Tron این امکان رو فراهم می کنه تا تراکنش ها بدون محدودیت انجام بشن. علاوه بر این، این شبکه می تونه حدود 1000 تراکنش رو در ثانیه مدیریت و پردازش بکنه.
• پشتیبانی و محبوبیت
یکی دیگه از مزایای شبکه ترون، پشتیبانی و محبوبیت این شبکه هست. بهتره بدونین که شبکه ترون در مدت زمان کمی بعد از راه اندازیش، در خیلی از صرافی ها مورد استفاده قرار گرفت و کاربران زیادی رو به خودش جذب کرد. همچنین پشتیبانی از شبکه ترون بسیار گسترده بود و هم اکنون تعداد کاربران اون حدود 1 میلیون نفر هست.
توکن TRC-10 و TRC-20 ترون چیست؟
همونطور که در ویدیوی معرفی شبکه Tron نیز گفتیم، شبکه ترون ساختاری مثل اتریوم داره و توسط برنامه نویسی روی بلاک چین این رمز ارزها، میشه برنامه های غیر متمرکز یا Dapp، قراردادهای هوشمند و توکن اخصاصی مربوط به اون ها به وجود اورد. همچنین مثل شبکه اتریوم که چند استاندارد ایجاد توکن مثل ERC20 و ERC721 داره، شبکه ترون نیز از دو استاندارد TRC-10 و TRC-20 در ساختار خودش مورد استفاده قرار میده. به عبارتی شبکه ترون نیز مثل شبکه اتریوم دو استاندارد داره که در ساختار خود از اون ها استفاده می کنه.
بهتره بدونین که شما می تونین با استفاده از استاندارد TRC-10 بدون اینکه دانش برنامه نویسی داشته باشین توکنی رو بر روی شبکه Tron به وجود بیارین. به عبارت دیگه شما می تونین فقط با طی کردن چند مرحله ساده، توکن رو بر بستر شبکه ترون ایجاد کنین. توجه داشته باشین که در این صورت شما باید 1024 واحد ارز دیجیتال یا توکن TRX رو به عنوان کارمزد ساختن چنین توکنی پرداخت کنین. همچنین توکن های زیادی بر روی استاندارد TRC-10 ساخته شدن که بیت تورنت نیز با نماد اختصاری BTT، معروف ترین توکن بر روی استاندارد TRC-10 هست.
یکی دیگه از استانداردهای شبکه ترون، استاندارد TRC-20 هست که بهتره با این استاندارد نیز اشنا بشین، چون خیلی از ارزهای دیجیتال بر روی این بستر ساخته شدن و بر روی این شبکه انتقال پیدا می کنند. نکته قابل توجه این هست که استاندارد TRC-20 با تکیه بر ماشین مجازی ترون، این امکان رو داره تا قراردادهای هوشمند رو به وجود بیاره. همچنین استاندارد TRC-20 کاملا با استاندارد ERC20 اتریوم سازگاری داره، جوری که توسعه دهنده ها به راحتی می تونن قراردادهای هوشمند خودشون رو بر روی شبکه اتریوم به شبکه ترون انتقال بدن. بهتره بدونین که توکن وینک نیز با نماد اختصاری WIN، بر روی استاندارد TRC-20 قرار داره.
هدف از توسعه شبکه ترون چیست؟
همونطور که در ویدیوی معرفی شبکه Tron نیز گفتیم، شبکه ترون فقط به یه دلیل ساخته شده که اون هم این هست که به تولید کننده های محتوا برای کسب درآمد عادلانه تری کمک بکنه. همچنین در دنیای امروزه کمپانی های بزرگی مثل فیسبوک، گوگل، یوتویب و غیره قسمت زیاد محتوای تولیدی رو در اختیار دارن و محتوای رسانه های به وجود اومده رو به طور دقیق کنترل و مدیریت کرده و بعدا منتشر می کنند. در این میان قسمت بزرگ درامد به دست اومده از محتواها نیز به این شرکت ها تعلق می گیره و تولید کننده های محتوا، فقط مقدار کمی از این درامد رو به دست میارن. به این ترتیب شبکه ترون ساخته شد تا این مشکل رو برطرف بکنه.
شبکه Tron با حذف کردن واسطه های و اشخاص ثالث در دنیای رسانه های اجتماعی، باعث میشه تا بیننده ها و تولید کننده های محتوا به صورت مستقیم با هم ارتباط داشته باشن و بیننده ها نیز به تولید کننده های محتوا ارز دیجیتال ترون یا توکن TRX رو به عنوان دستمزد پاداش میدن.
جمع بندی و نتیجه:
ما سعی کردیم در این بخش از ویدیوی آموزش ارز دیجیتال ارزسنج به معرفی شبکه Tron پرداخته و اطلاعاتی در مورد شبکه ترون، نحوه کار شبکه ترون و مزایای شبکه ترون برای شما ارائه کنیم. همونطور که گفتیم، شبکه ترون نوعی سیستم عامل مبتنی بر تکنولوژی بلاک چین هست که این امکان رو داره تا با فراهم سازی یه فضای اجتماعی غیر متمرکز، محتواهای متنوعی رو اشتراک گذاری بکنه. همچنین شما رو با دو استاندارد شبکه ترون یعنی استاندارد TRC-10 و استاندارد TRC-20 اشنا کردیم.
-
تعداد دروس : 1
-
پشتیبانی : دارد
-
مدت : 11 دقیقه
-
سطح : مقدماتی
-
نوع : ویدئو
-
پیشنیاز : ندارد
سخن مدرس
6 سال پیش که وارد بازار ارزهای دیجیتال شدم منبع فارسی کاملی برای آموزش ارزهای دیجیتال وجود نداشت. در منابع خارجی نیز منابع جامع کم بود. با مشقت فراوان و با تجاربی که گاه رایگان هم نبود، دانش اندکی اندوخته ام که در این سایت به اشتراک گذاشته ام. امیدوارم با مشاهده مطالب و آموزش های ارزسنج بتوانید در بازار ارزهای دیجیتال فعالیت نمایید.
جاستین سان واقعا یکی از نوابغ این حوزس...