پادکست صوتی "انواع بلاک چین و تفاوت آنها (ویدیوی بررسی و آشنایی با انواع بلاکچین)"
آشنایی با انواع بلاک چین و تفاوت آنها موضوعی هستش که قراره در این مقاله بطور کامل بهش بپردازیم. بلاک چین های مختلفی وجود دارن که هر کدوم به دلیل داشتن ویژگی ها و کاربردهای خاص خودشون مورد استقبال قرار گرفتن و محبوبیت زیادی به دست اوردن. این ویدیو رو تماشا کنید و مطالب مرتبط با اون رو مطالعه کنین و با انواع بلاکچین آشنایی پیدا کنین.
ما سعی می کنیم در ویدیوی اشنایی با انواع بلاک چین و تفاوت آنها، اطلاعاتی در مورد بلاک چین ها برای شما ارائه کنیم و به بررسی ویژگی های بلاک چین بپردازیم و انواع بلاک چین رو برای شما معرفی کنیم و تفاوت هر کدوم رو توضیح بدیم. اگه در بازار ارزهای دیجیتال فعالیت داشته باشین، قطعا اسم بیت کوین رو شنیدین و با فناوری ارزهای دیجیتال نیز اشنایی دارین. بهتره بدونین بلاک چین نوعی تکنولوژی تازه ای هست که بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال نیز بر روی اون فعالیت می کنند. به عبارت دیگه همه ارزهای دیجیتال موجود در بازار کریپتوکارنسی ها، مبتنی بر بلاک چین هستن و کلیه اطلاعات و آدرس های تراکنش در بلاک چین ذخیره و نگهداری میشن.
جالب اینجاست که بدونین تکنولوژی بلاک چین سال ها قبل از ارزهای دیجیتال و رمزارزها راه اندازی و معرفی شده بود، ولی ارز دیجیتال بیت کوین اون رو به شهرت رسوند و افراد زیادی رو با ویژگی های بلاک چین اشنا کرد. به همین دلیل خیلی از افراد کلمه بیت کوین رو با بلاک چین اشتباه می گیرن و این دو رو به جای هم مورد استفاده قرار میدن. ولی بهتره بدونین بیت کوین و بلاک چین با هم تفاوت های زیادی دارن و همین تفاوت ها باعث میشه تا از هم متمایز بشن. با این حال ارزهای دیجیتال فقط یکی از کاربردهای بلاک چین هست و بلاک چین کاربردهای بیشتری داره که باعث میشه تا روز به روز محبوب تر بشه و مورد استقبال خیلی از افراد و کاربران قرار بگیره.
با گسترش و توسعه فناوری بلاک چین و افزایش کاربردهای اون، بلاک چین های مختلفی راه اندازی شدن که هر کدوم به دلیل داشتن ویژگی ها و مزایای خاص خودشون مورد استقبال قرار گرفتن و محبوبیت زیادی به دست اوردن. به همین منظور ما سعی می کنیم در ویدیوی اشنایی با انواع بلاک چین و تفاوت آنها، اطلاعاتی در مورد بلاک چین ها برای شما ارائه کنیم و به بررسی ویژگی های بلاک چین بپردازیم و انواع بلاک چین ها رو برای شما معرفی کنیم و تفاوت هر کدوم از اون ها رو برای شما توضیح بدیم.
بلاک چین چیست؟
ما می تونیم در پاسخ به سوال بلاک چین چیست؟ این جواب رو بدیم که بلاک چین نوعی دفتر کل توزیع شده غیر متمرکز هست که اطلاعات زیادی در اون ذخیره و نگهداری میشن و شما هر زمان که دوست داشته باشین، می تونین به این اطلاعات دسترسی داشته باشین. البته توجه داشته باشین که شما نمی تونین این اطلاعات رو تغییر بدین یا دستکاری در اون ها انجام بدین. از جمله از اطلاعاتی که در بلاک چین ها ذخیره میشن، می تونیم به تاریخچه تراکنش ها، آدرس های عمومی گیرنده و آدرس های عمومی فرستنده اشاره کنیم. همچنین فناوری غیر متمرکز بلاک چین از روش های رمزنگاری کلید عمومی برای انتقال امن مالکیت استفاده می کنه. کلید خصوصی در بلاکچین به منزله دارایی های شما تلقی میشه.
همونطور که در ویدیوی اشنایی با انواع بلاک چین و تفاوت آنها نیز گفتیم، بلاک چین عبارت هست از زنجیره ای از فضاهای ذخیره اطلاعات که به صورت غیرمتمرکز در کنار هم قرار می گیرن. همچنین بلاک چین از دو واژه بلاک به معنی زخیره اطلاعات و چین به معنی زنجیره تشکیل شده. برای اولین بار نیز این مفهوم در سال 2009 توسط خالق ارز دیجیتال بیت کوین به اسم ساتوشی ناکاموتو معرفی شد و بعد از اون محققین این حوزه فهمیدن که بلاک چین فقط در حوزه ارزهای دیجیتال کاربرد نداره و میش در بستر اون فعالیت های زیادی انجام داد. به همین دلیل بلاک چین مورد استقبال کاربران و توسعه دهنده های نرم افزارهای غیر متمرکز قرار گرفت و محبوبیت زیادی به دست آورد. شما نیز می تونین فعالیت های زیادی بر روی بستر بلاک چین انجام بدین.
اگه بخواهیم به زبان ساده تر به سوال بلاک چین چیست؟ جواب بدیم می تونیم بگیم که بلاک چین یه سری داده از سوابق تغییر ناپذیر داده هاست که توسط تعداد زیادی از کامپیوترها در سراسر دنیا که متعلق به هیچ کدوم از واحدها نیست اداره میشه. هر کدوم از داده ها نیز با استفاده از اصول رمزنگاری شده به همدیگه ایمن شدن و به هم متصل شدن. علاوه بر این، شبکه بلاک چین هیچ مرجعی نداره.
ویژگی های بلاک چین:
همونطور که در بخش قبلی نیز گفتیم، فناوری بلاک چین قبل از ظهور بیت کوین نیز وجود داشت و امروزه نیز به دلیل داشتن ویژگی ها و کاربردهای خاص خودش، مورد استقبال کاربران حوزه ارزهای دیجیتال و برنامه نویسی قرار گرفته و محبوبیت زیادی به دست آورده. به همین منظور ما در این قسمت از مقاله اشنایی با انواع بلاک چین و تفاوت آنها، به بررسی ویژگی های بلاک چین می پردازیم.
• یکی از ویژگی های بلاک چین که باعث میشه تا محبوبیت زیادی به دست بیاره. بهتره بدونین تغییر ناپذیر بودن از خصوصیات اصلی بلاک چین هست. به عبارت دیگه اطلاعات ذخیره شده در بلاک چین هیچ موقع تغییر نمی کنند و دستکاری نمیشن. بنابراین شما می تونین در صورت نیاز به این اطلاعات دسترسی داشته باشین، البته توجه داشته باشین که نمی تونین این اطلاعات رو تغییر بدین.
• یکی دیگه از ویژگی های بلاک چین این هست که به صورت غیر متمرکز فعالیت می کنه. بهتره بدونین هدف اصلی راه اندازی بلاک چین این هست که واسطه ها رو از تراکنش ها حذف بکنه. همچنین هیچ نهاد و مرکزی کنترل بلاک چین رو در اختیار نداره و توسط نودها یا اعتبارسنج ها مدیریت میشه.
• یکی دیگه از ویژگی های بلاک چین، ناشناس بودن تراکنش های اون هست. بهتره بدونین تاریخچه تراکنش ها در بلاک چین ذخیره و نگهداری میشه، ولی اطلاعات هویتی گیرنده و فرستنده در بلاک چین دیده نمیشه و شما نمی تونین هویت افراد رو که تراکنش انجام دادن رو مشاهده کنین.
• یکی دیگه از ویژگی های بلاک چین که باعث شده تا مورد استقبال توسعه دهنده های نرم افزارهای غیر متمرکز قرار بگیره و محبوبیت زیادی به دست بیاره این هست که مقیاس پذیری بالایی داره و توسعه دهنده ها این امکان رو دارن تا برنامه های غیر متمرکز خودشون رو در بلاک چین پیاده سازی کنند.
انواع بلاک چین کدامند؟
همونطور که در ویدیوی اشنایی با انواع بلاک چین و تفاوت آنها نیز گفتیم، بلاک چین های مختلفی وجود دارن که هر کدوم به دلیل داشتن ویژگی ها و کاربردهای خاص خودشون مورد استقبال قرار گرفتن و محبوبیت زیادی به دست اوردن. به همین منظور ما در این قسمت از مقاله بلاک چین چیست؟ انواع بلاک چین ها رو برای شما معرفی و مورد بررسی قرار می دیم تا اطلاعاتی در این زمینه داشته باشین.
• بلاک چین عمومی:
یکی از انواع بلاک چین ها، بلاک چین عمومی هست که میشه از نمونه این بلاک چین به شبکه بیت کوین و اتریوم اشاره کنیم. همچنین بلاک چین عمومی شبکه ای هست که در اون هر شخصی با دسترسی به اینترنت و وارد شدن به بلاک چین به یه نود یا اعتبارسنج در شبکه مورد نظر خودش تبدیل میشه و می تونه تراکنش بقیه افراد رو تایید بکنه و بابت این کار پاداش مخصوص اون شبکه رو به صورت کوین به دست میاره.
• بلاک چین خصوصی:
یکی دیگه از انواع بلاک چین ها، بلاک چین خصوصی هست. بهتره بدونین وقتی علاوه بر ثبت و ذخیره اطلاعات در شبکه، مشاهده اطلاعات روی بلاک چین میز مربوط به تعداد خاصی باشه، از این نوع بلاک چین استفاده میشه. همچنین از این نوع بلاک چین در سازمان های خصوصی و دولتی استفاده میشه. نکته قابل توجه این هست که بلاک چین خصوصی، غیر متمرکز نیست.
• بلاک چین کنسرسیوم: یکی دیگه از انواع بلاک چین ها، بلاک چین کنسرسیوم هست. جالب اینجاست که بدونین بلاک چین کنسرسیوم ترکیبی از بلاک چین عمومی و خصوصی هست که بیشتر از یه نفر یا یه سازمان کنترل میشه. همچنین در این بلاک چین فقط به تعدادی از کاربران مجوز تایید تراکنش ها داده میشه.
• بلاک چین هیبرید:
یکی دیگه از انواع بلاک چین ها، بلاک چین هیبرید هست. این بلاک چین نیز ترکیبی از بلاک چین عمومی و خصوصی هست که شامل ویژگی های بلاک چین عمومی و خصوصی هست. همچنین این در این بلاک چین، بخشی عمومی هست که بدون اجازه می تونین وارد بشین و بخشی نیز خصوصی هست که باید اجازه گرفت.
شباهت بلاک چین ها چیست؟
همونطور که در ویدیوی اشنایی با انواع بلاک چین و تفاوت آنها نیز گفتیم، شبکه های بلاک چین مختلفی وجود دارن که هر کدوم ویژگی ها و کابردهای خاص خودشون دارن و در حوزه ها و زمینه های مختلفی مورد استفاده قرار می گیرن. همچنین بلاک چین ها تفاوت های زیادی با هم دارن که باعث میشن تا منحصر به فرد بشن. نکته قابل توجه این هست که با وجود تفاوت های زیادی که با هم دارن، شباهت هایی نیز در این میان دیده میشه. به همین دلیل ما در این قسمت از مقاله بلاک چین چیست؟ اطلاعاتی در مورد شباهت بلاک چین ها برای شما ارائه می کنیم تا اطلاعات زیادی در این زمینه داشته باشین.
بهتره بدونین یکی از شباهت بلاک چین ها با یکدیگه این هست که اطلاعات زیادی در اون ها ذخیره و نگهداری میشه. به عبارت دیگه اطلاعاتی مثل تاریخچه تراکنش ها، آدرس های عمومی گیرنده و آدرس های عمومی فرستنده در اون ها ذخیره میشه و شما هر زمان که دوست داشته باشین، می تونین به این اطلاعات دسترسی داشته باشین و از اون ها استفاده کنین. البته توجه داشته باشین که نمی تونین اطلاعات ذخیره شده در بلاک چین رو تغییر بدین. نکته قابل توجه این هست که شما می تونین اطلاعات زیادی نیز به بلاک چین اضافی کنین. به همین دلیل می تونیم بگیم که یکی از شباهت بلاک چین ها این هست که تغییرناپذیر هستن.
کدام نوع بلاک چین بهتر است؟
بلاک چین های مختلفی وجود دارن که در زمینه های متفاوتی مورد استفاده قرار می گیرن. اگه بلاک چین برای ذخیره اطلاعات عمومی، بین المللی، بدون سانسور و غیر متمرکز مورد استفاده قرار بگیره، بلاک چین عمومی بهترین گزینه هست و اگه هم برای سازمان یا شرکتی مورد به کار گرفته بشه، بهترین گزینه بلاک چین خصوصی هست. در شرایط میانه نیز بهترین گزینه بلاک چین های هیبرید و کنسرسیوم بهترین گزینه هستن.
مزایا و معایب بلاک چین عمومی:
همونطور که گفتیم، یکی از انواع بلاک چین ها، بلاک چین عمومی هست که که در ارزهای دیجیتال مثل بیت کوین و اتریوم مورد استفاده قرار می گیره. همچنین این بلاک چین مزایا و معایب خاص خودش رو داره که در این قسمت از مقاله، به بررسی مزایا و معایب بلاک چین عمومی می پردازیم.
مزایا:
• یکی از مزایای بلاک چین عمومی این هست که هر کسی می تونه عضو شبکه بلاک چین عمومی بشه و تبدیل به یه اعتبارسنج در شبکه بشه.
• یکی دیگه از مزایای بلاک چین عمومی این هست که به دلیل وجود قوانین اجماع، اعتماد بین همه کاربران وجود داره.
• یکی دیگه از مزایای بلاک چین عمومی این هست که همه افراد حاضر در شبکه برای بهبود شبکه عمومی تلاش می کنند.
• غیر متمرکز بودن بلاک چین عمومی نیز از مزایای بلاک چین عمومی هست که به مدیر و کنترل کننده ای نیاز نداره.
معایب:
• یکی تز معایب بلاک چین عمومی این هست که نرخ تراکنش ها پایین هست. به عبارت دیگه کاربران در شبکه عمومی از سرعت کم تراکنش ها رنج میبرن.
• یکی دیگه از معایب بلاک چین عمومی این هست که مقیاس پذیری کمتری داره. بهتره بدونین هرچقدر اندازه بلاک چین بزرگ تر بشه، نرخ تراکنش های اون کاهش پیدا می کنه و مقیاس پذیری نیز کمتر میشه.
جمع بندی و نتیجه:
ما سعی کردیم در ویدیوی اشنایی با انواع بلاک چین ها، اطلاعاتی در مورد شبکه بلاک چین برای شما ارائه کنیم و به بررسی ویژگی های بلاک چین بپردازیم و انواع بلاک چین ها رو برای شما معرفی کنیم و تفاوت اون ها رو برای شما توضیح بدیم. همونطور که گفتیم، بلاک چین نوعی دفتر کل توزیع شده غیر متمرکز هست که اطلاعات زیادی در اون ذخیره و نگهداری میشن و هر زممان که دوست داشته باشین، می تونین به این اطلاعات دسترسی داشته باشین. البته توجه داشته باشین که نمی تونین این اطلاعات رو تغییر بدین. همچنین اگه دوست دارین تا اطلاعات زیادی در مورد انواع بلاک چین به دست بیارین، توصیه می کنیم تا ویدیوی اموزشی رو مشاهده کنین.
-
تعداد دروس : 1
-
پشتیبانی : دارد
-
مدت : 9 دقیقه
-
سطح : مقدماتی
-
نوع : ویدئو
-
پیشنیاز : ندارد
سخن مدرس
6 سال پیش که وارد بازار ارزهای دیجیتال شدم منبع فارسی کاملی برای آموزش ارزهای دیجیتال وجود نداشت. در منابع خارجی نیز منابع جامع کم بود. با مشقت فراوان و با تجاربی که گاه رایگان هم نبود، دانش اندکی اندوخته ام که در این سایت به اشتراک گذاشته ام. امیدوارم با مشاهده مطالب و آموزش های ارزسنج بتوانید در بازار ارزهای دیجیتال فعالیت نمایید.
نظرات کاربران در مورد انواع بلاک چین و تفاوت آنها (ویدیوی بررسی و آشنایی با انواع بلاکچین)