پادکست صوتی "ایردراپ Airdrop چیست؟ ویدیوی آموزش پیدا کردن ایردراپ رایگان"
Airdrop چیست؟ از چه طریقی می توان در یک یک ایردراپ شرکت کرد و سود بدست آورد؟ در اصل ایردراپ ها روشی برای تبلیغ یک ارز دیجیتال یا صرافی یا کیف پولی است که به تازگی می خواهد وارد بازار کریپتوکارنسی شود و به کسانی که در شبکه های اجتماعی و وب سایت و شرایطی که اعلام کردند عضو شوند بصورت رایگان توکن مربوطه را اهدا می کنند. این ویدئو شما را با این مفهوم آشنا خواهد کرد که ایردراپ چیست؟ و چطور می توان ایردراپ رایگان پیدا کرد؟ ویدئو را تا انتها ببینید و مطالب مرتبط با ویدئو را در پایین مطالعه کنید تا بطور کامل با این موضوع اشنا شوید.
در صنعت بلاکچین (blockchain) و مباحث مربوط به آموزش ارز دیجیتال (Cryptocurrency) اصطلاحات و مفاهیم فراوانی داریم که دونستن شون طبیعتا برای داشتن دید باز تر نسبت به این بازار و همچنین بهره بری حداکثری از فرصت ها ضروریه. در بازار کریپتوکارنسی راه های مختلفی پیش روی کاربران برای کسب سود و درآمد قرار داره. شاید در نظر عموم، کسب سود و درآمد از این صنعت فقط به خرید و فروش یک سری رمز ارز ها خلاصه بشه ولی در واقع این طور نیست. دنیای ارز های دیجیتال یک دنیای وسیع با مفاهیم و شاخه های متنوع هستش. بعد از سال 2009 که بلاکچین و اولین ارز دیجیتالش یعنی بیت کوین متولد شدن، فصل جدیدی در حوزه فناوری در دنیا گشوده شد و از اون موقع به بعد هزاران ارز دیجیتال با اهداف مختلف شکل گرفتن.
طبیعتا پروژه های بلاکچینی جدید و رمز ارز هاشون نیاز به تبلیغات دارن تا در بین فعالان این حوزه مطرح بشن. یکی از شیوه هایی که توسعه دهندگان بلاکچین و ارز دیجیتال پیش رو دارن، استفاده از ایردراپ ها هستش. اگه براتون سواله که ایردراپ چیست، باید بگم که در ادامه به تفضیل بهش خواهیم پرداخت. با این روش شرکت ها و توسعه دهندگان پروژه، کاربران رو تشویق به تبلیغات و اطلاع رسانی در مورد پروژه شون می کنن و در ازای این کار مقداری از توکن های خودشون رو به عنوان پاداش به کاربران تبلیغ کننده میدن. بهره گیری از ایردراپ ها یکی از شیوه های کسب درآمد در دنیای ارز های دیجیتال هستش و کابران می تونن در ازای یک سری کار های نسبتا راحت و بی هزینه، مقداری توکن دریافت کنن که شاید در آینده رشد قیمتی بالا هم داشته باشه. در این مقاله در ارتباط با مواردی مثل ایردراپ چیست، انواع ایردراپ، اطلاع از ایردراپ های جدید و .... صحبت خواهیم کرد. ویدیو آموزشی این بخش رو هم ببینید و سوالات و نظراتتون رو در قسمت نظرات با ما به اشتراک بذارید.
مفهوم ایردراپ چیست ؟
ایردراپ در حوزه های مختلف می تونه معانی و مفهوم متفاوت داشته باشه ولی در اینجا تمرکز ما روی صنعت بلاکچین و ارز های دیجیتال هستش. ایردراپ در کریپتوکارنسی به طور خلاصه به معنای توزیع و اهدای توکن رایگان به یک سری کاربران در ازای تبلیغات اونا برای یک پروژه هستش. در اصل ایردراپ یک نوع تبلیغ برای یک پروژه بلاکچینی هستش تا جامعه هدف پروژه از وجود چنین چیزی مطلع بشن. خیلی از کاربران از خودشون می پرسن وقتی با انجام یک سری کار های ساده و بی هزینه میشه توکن ارز دیجیتال دریافت کرد، پس چرا این کار رو نکنیم ؟ قطعا برای هر تبلیغاتی باید هزینه کرد و هزینه تبلیغات بلاکچینی هم با ایردراپ پرداخت میشه. ارائه دهنده توکن ایردراپی، در ازای تبلیغ پروژه توسط شما بهتون با یک ارز دیجیتال خاص پاداش خواهند داد. در ادامه مواردی که معمولا برای تبلیغشون ایردراپ در نظر گرفته میشه، شرح میدیم.
مقاله پیشنهادی: آموزش کسب ارز دیجیتال رایگان با ایردراپ
کاربرد های ایردراپ
پیش تر اشاره کردیم که از تکنیک ایردراپ میشه برای تبلیغات خیلی از پروژه ها و موارد در حوزه بلاکچین استفاده کرد، این موارد رو در این قسمت بررسی خواهیم کرد.
ویدیوی پیشنهادی: آموزش دریافت ایردراپ رایگان
1. معرفی یک رمز ارز جدید:
همونطور که می دونید در حال حاضر هزاران نوع ارز دیجیتال داریم و رمز ارز های جدید هم مرتبا ساخته میشن. یکی از مواردی که می تونه هدف تبلیغات یک ایردراپ قرار بگیره، معرفی یک پروژه رمز ارزی جدید هستش. شرکت یا تیم توسعه دهنده یک رمز ارز جدید در ازای اعطای مقداری توکن رایگان به کاربران، از اونا میخواد که در فضا های مشخصی مثل شبکه های اجتماعی برای پروژه شون تبلیغ کنن.
2. معرفی یک صرافی جدید:
زمانی که یک صرافی ارز دیجیتال جدید میخواد شروع به کار کنه، می تونه برای مطرح کردن و تبلیغات خودش از تکنیک ایردراپ استفاده کنه. در اینجا صرافی به کاربران در ازای انجام یک سری فعالیت های تبلیغی مشخص، مقداری توکن رایگان از یک ارز دیجیتال اختصاص خواهد داد.
3. معرفی یک کیف پول جدید ارز دیجیتال:
شرکت های توسعه دهنده کیف پول های نرم افزاری، ممکنه برای تبلیغات و افزایش کاربران محصول خودشون، تکنیک های ایردراپی رو اجرا کنن و به کاربرانی که پلتفرم اونا رو تبلیغ می کنن مقداری توکن رایگان بدن.
4. فورک جدید در بلاکچین:
در هر شبکه بلاکچینی، مجموعه ای از قوانین و پروتکل هایی داریم که توسط توسعه اون پروژه پیاده سازی شده. بعضی وقت ها نیاز به انجام یک سری اصلاحات و تغییرات در این قوانین به وجود میاد ولی از اونجایی که قوانین و پروتکل ها به راحتی قابل تغییر نیستن، باید یک انشعاب جدید در شبکه ایجاد بشه. به عبارت ساده تر با اعمال تغییراتی در برنامه اصلی شبکه و ایجاد یک انشعاب جدید، یک فورک در شبکه انجام داده ایم. در اینجا هم برای معرفی انشعاب جدید که خودش می تونه یک پروژه و پلتفرم مجزا و جدید باشه، یک سری از تیم های توسعه از ایردارپ و تکنیک های تبلیغاتی اون استفاده می کنن. کاربران یا دریافت توکن رایگان، پروژه فورک شده و ویژگی های جدید اون رو معرفی می کنن. برای کسب اطلاعات کامل با این مفهوم که فورک چیست؟ ویدئوی ما را تماشا کنید.
5. جمع آوری داده:
یکی دیگه از کاربرد های ایردراپ، جمع آوری داده هستش. از شیوه های پرکاربرد جمع آوری داده و اطلاعات، فرم های نظر سنجی آنلاین هستش. در حالت معمول، افراد خیلی کمی علاقه به شرکت در این نظر سنجی ها و پر کردن فرم ها خواهند داشت؛ ولی زمانی که از تکنیک ایردراپ و پاداش دهی استفاده کنیم، شرایط متفاوت تر خواهد شد. وقتی فردی بدونه در ازای پر کردن یک فرم و شرکت در پروسه جمع آوری داده و اطلاعات، پاداش رمز ارزی دریافت خواهد کرد، طبیعتا انگیره بیشتری خواهد داشت و فرآیند جمع آوری داده قدرت و سرعت بیشتری پیدا خواهد کرد.
6. پاداش به کاربران وفادار:
وفاداری در کاربران ارز های دیجیتال، چیز نسبتا کمیابی هستش. طبیعتا کاربران میخوان تا جایی که امکان داره سود بیشتری بکنن و از همین رو به سراغ رمز ارز های جدید میرن. برخی از ایردراپ ها این شرط رو میذارن که حداقل یک مقدار از توکن رو باید داشته باشید تا ایردراپ به شما تعلق بگیره. به عبارتی هر چه توکن بیشتری داشته باشین، ارز دیجیتال بیشتری هم از طریق ایردراپ دریافت خواهید کرد. در نتیجه، اگر یک کاربر به توکن شما وفادار بمونه و مقدار بیشتری در کیف پول خودش ذخیره کنه، از طرف شرکت اون پروژه پاداش بیشتری هم دریافت خواهد کرد.
خب تا اینجا متوجه شدیم که ایردراپ در چه حوزه هایی بیشتر کاربرد داره و چه پروژه هایی تمایل بیشتری برای استفاده از این تکنیک ها و سیاست ها دارن. در ادامه مطالب خواهیم پرداخت به انواع ایردراپ ها و همچنین شرایط و امکانات لازم برای دریافت توکن های یک ایردراپ که در ویدئو خیلی کامل بهش پرداخته شده است.
انواع ایردراپ ها
اگر بخوایم ایردراپ ها رو طبقه بندی کنیم، می تونیم اونا رو در دسته های زیر قرار بدیم :
• ایردراپ های استاندارد:
در این نوع از ایردراپ ها زمانی پاداش می گیرید که در یک وب سایت مشخص عضو بشید و ثبت نام کنید. شما می تونید با یک آدرس ایمیل ثبت نام رو انجام بدید و ایردراپ رو دریافت کنین.
• ایردراپ های انعامی یا Bounty:
در این نوع ایردراپ ها شما در ازای انجام یک سری کارهای تبلیغاتی در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی مثل توییت کردن یا عضویت در یک کانال تلگرامی، توکن رایگان به عنوان پاداش دریافت خواهید کرد.
• ایردراپ های هولدر:
باید مقدار معینی از یک رمز ارز رو در کیف پول خودتون نگه داری کنید در ازای اون پاداش بگیرید.
• ایردراپ های انحصاری:
اگر شما یکی از اعضای وفادار یا VIP یک پروژه باشین، می تونید در ایردراپ های انحصاری اون شرکت کنید. شرکت در ایردراپ های انحصاری برای عموم مجاز نیست و صرفا برای اعضای ویژه و وفادار یک پروژه هستش.
• ایردراپ های هارد فورک
: وقتی که در یک شبکه بلاکچینی یک هارد فورک اتفاق بیفته، دارندگان کوین اصلی، واجد شرایط دریافت ایرداپ خواهند بود.
چه طور از ایردراپ رایگان جدید خبر دار بشیم ؟
اگر شرکت در ایردراپ ها و کسب سود به این شکل براتون جذابیت داره، احتمالا به دنبال راهی هستید تا از ایرداپ های جدید مطلع بشید. بعضی از وب سایت ها هستن که در این زمینه فعالیت دارن و ایردراپ رایگان رو آگهی می کنن. در زیر دو نمونه از معروف ترین وب سایت ها رو تو مبحث Airdrop چیست؟ معرفی می کنیم براتون که در ویدئوی آموزشی هم به اون ها اشاره شده است.
1. وب سایت ایردراپ الرت (airdropalert.com):
در این وب سایت می تونید دنبال ایردراپ معتبر باشید و لیست ایردراپ های مختلف قرار داده شده و با یک کلیک ساده روی هر کدوم اطلاعات بیشتری در مورد اون ایردراپ مشاهده خواهید کرد. فرآیندی که برای به دست آوردن ایردارپ باید پیروی کنید هم قدم به قدم شرح داده شده.
2. وب سایت airdrops.io:
یکی دیگه از وب سایت ها مفید برای پیدا کردن ایردراپ معتبر و کسب اطلاع از ایردراپ های مختلف و شرایطشون airdrops.io هستش. با مراجعه به این سایت هم ایردراپ های جدید و شرایط شرکت در اونا رو می تونید ببینید.
امکانات لازم برای مشارکت در یک ایردراپ Airdrop
اگه دوست دارین در ایردراپ ها شرکت کنین در ادامه مقاله Airdrop چیست؟ براتون توضیح میدیم. برای مشارکت در یک ایردراپ به امکانات خاص و آنچنانی نیاز نخواهید داشت و خوشبختانه هزینه ای هم نداره برای کاربر. مواردی که برای یک کاربر نیازه تا بتونه توکن ها رایگان یک ایردراپ رو به دست بیاره با هم بررسی می کنیم. اول از همه به یک کیف پول با قابلیت پشتیبانی از شبکه اتریوم و توکن های ERC – 20 نیاز خواهید داشت. البته به معنی این نیست که همه این پروژه ها روی بستر اتریوم هستن ولی از اونجایی که شبکه بلاکچین اتریوم برای راه اندازی خیلی از پروژه ها ساده تره، معمولا اکثر پروژه ها در این بستر پیاده سازی میشن. مورد دوم یک اکانت توییتری و تلگرامی فعال هستش. اکثر ایردراپ ها از شما خواهند خواست که کانال و پیجشون رو دنبال کنین و مطالبشون رو در توییتر به اشتراک بذارید. البته بعضی از پروژه ها روی شبکه اجتماعی ردیت (Reddit) هم فعالیت دارن و ازتون میخوان که یک اکانت هم در این شبکه اجتماعی داشته باشید. همونطور که دیدید برای یک ایردراپ اصلا امکانات خاص و هزینه برداری لازم نیست و با موارد ساده و در دسترس میشه در فرآیند دریافت توکن رایگان توسط ایردراپ ها شرکت کرد. البته باید به این نکته توجه کنیم که بازار کلاهبرداری در ایردراپ ها هم مثل سایر حوزه های ارز دیجیتال داغ هستش و باید مواظب این مسئله هم باشید.
کلاهبرداری در ایردراپ
در ادامه مقاله Airdrop چیست؟ می خواهیم انواع روش های کلاهبرداری در این زمینه رو برای شما توضیح بدیم. برخی پروژه های جعلی با حقه ایردراپ و اعطای رایگان توکن، سفره کلاهبرداری خودشون رو برای کاربران پهن میکنن. کلاهبرداران به سادگی از افراد کم اطلاع و ناآگاه سرمایه جذب میکنن و بعد رسیدن به اهدافشون دست کاربران رو به اصطلاح در پوست گردو میذارن. اگر به دنبال مشارکت در یک ایردراپ هستین، باید قبل از هر چیز به چند مورد دقت زیادی داشته باشید. در ادامه چند مدل مشهور از کلاهبرداری در این حوزه رو بررسی می کنیم.
1. کلاهبرداری به روش پامپی و دامپی:
این نوع کلاهبرداری ها به این شکله که ابتدا قیمت توکن رو دستکاری می کنن و پس از ایردراپ توکن و عرضه اون در صرافی ها و افزایش تقبلی قیمتش، مدیران پروژه ناگهان ناپدید میشن. این مدل کلاهبرداری رو معمولا به این شکل انجام میدن : توسط پست های مکرر در صفحات اجتماعی، هایپ کوتاه مدت ایجاد می کنن و بدین طریق ارزش توکن رو بالا میبرن، پس از اینکه ایردراپ انجام شد و رمز ارز در صرافی لیست شد، مدیران پروژه تمامی ارز ها رو با سود زیاد دامپ می کنن (می فروشن). بعد اینکه پروژه دامپ شد و صاحبان پروژه سود بالایی کردن، به یک بار ناپدید میشن و پروژه هم فراموش میشه. از معروف ترین کلاهبرداری ها یه این شیوه، توکن اتر دوج (E DOGE) بود.
اتر دوج (E DOGE) نسخه ای از دوج کوین بر روی شبکه اتریوم بود. ارائه دهندگان این رمز ارز با ایردراپ کردن 5 میلیون توکن، جو بالایی ایجاد کردن و به محض این که این توکن وارد صرافی ها شد، همه ارز های خودشون رو فروختن و تیم ارائه دهنده اون هم ناپدید شد. خب حالا چطور همچین چیزی رو تشخیص بدیم ؟ خب تشخیصش ساده نیست اما می تونید نکاتی رو مد نظر قرار بدید. نخست، شما باید سایت پروژه رو نگاه کنین و اعضای تیم توسعه پروژه رو بشناسید. بررسی کنین که اونا قبلا چه کار هایی کردن و چه سوابقی دارن و همین طور پروژه های قبلی خودشون رو به چه شکل مدیریت کردن. پس از این بررسی ها، شما باید وایت پیپر (White paper) پروژه رو بخونید و بررسی کنید که آیا این طرح ارزش واقعی تولید میکنه یا نه. اینها مواردیه که به تشخیص های درست شما کمک می کنه.
2. کلاهبرداری به روش سرقت کلید خصوصی کیف پول:
یکی از مدل های ساده کلاهبرداری هستش و در موارد متعددی هم اتفاق افتاده. به یاد داشته باشید که کلید خصوصی کیف پول شما به منزله رمز کارت بانکی شماست و کسی که به کلید خصوصی کیف پول دسترسی داشته باشه، به محتوای کیف پول هم دسترسی خواهد داشت. هیچ یک از طرح های قانونی ایردراپ از کاربران کلید خصوصی درخواست نمی کنن. این ایردراپ ها صرفا کلید عمومی یا آدرس عمومی کیف پول که صرفا برای واریز هستش رو از شما خواهند خواست. ارائه کلید خصوصی به هر کسی دقیقا مثل این می مونه که خودتون را داوطلبانه در معرض هک شدن و سرقت دارایی ها قرار بدید. هر کس از شما کلید خصوصی رو درخواست کرد، می تونید یقین حاصل کنید که قصد کلاهبرداری و سرقت داره.
3. کلاهبرداری به روش طعمه و سوییچ:
در این نوع کلاهبرداری، کلاهبردار معمولا به دنبال کد ریفرال (لینک ارجاع) هستش. کلاهبردار در این شیوه کاربر رو فریب میده تا به ایردراپ اعتماد کنه اما در واقع بعد از پر کردن فرم موجود در وب سایت، اطلاعات کاربر در ثبت یک حساب نامشخص مورد استفاده قرار میگیره و به این شکل، کلاهبردار با کشاندن کاربر به طرح کلاهبرداری خودش، سود ریفرال دریافت می کنه. درسته که چنین مواردی ضرر مالی برای شما نداره ولی انرژی ذهنی و زمان شما رو تلف میکنه. اگر یک پروژه ایردراپی ازتون خواست که در یک ایردارپ دیگه ثبت نام کنین، بدونید که پروژه درست و واقعی نیست و بیشتر قصد داره با زیر مجموعه گیری و رفرال خودش به سود برسه.
سخن پایانی
در دنیای ارز های دیجیتال، زمینه ها برای کسب سود و درآمد زیاده، در مقاله Airdrop چیست؟ این مبحث به عنوان یک گزینه راحت و کم ریسک توضیح داده شد. در یک ایردراپ، شما در ازای تبلیغ و کمک در جهت شناخته شدن یک پروژه خاص، از مالکان پروژه پاداشی در توکن رایگان دریافت می کنید. البته ایردراپ ها انواع و اقسام مختلف دارن که بررسیشون کردیم و همچنین شیوه های معمول کلاهبرداری در این زمینه رو توضیح دادیم براتون. سایت هایی هم معرفی شدن براتون که می تونید ازشون اطلاعات کافی در زمینه ایردراپ های جدید رو کسب کنید. در ویدیو آموزشی اول صفحه هم در مورد ایردراپ توضیحاتی براتون داده شده که می تونید تماشا کنید. در بخش نظرات، سوالات و نظراتتون رو در مورد محتوای این آموزش با ما به اشتراک بذارید.
-
تعداد دروس : 1
-
پشتیبانی : دارد
-
مدت : 7 دقیقه
-
سطح : مقدماتی
-
نوع : ویدئو
-
پیشنیاز : ندارد
سخن مدرس
6 سال پیش که وارد بازار ارزهای دیجیتال شدم منبع فارسی کاملی برای آموزش ارزهای دیجیتال وجود نداشت. در منابع خارجی نیز منابع جامع کم بود. با مشقت فراوان و با تجاربی که گاه رایگان هم نبود، دانش اندکی اندوخته ام که در این سایت به اشتراک گذاشته ام. امیدوارم با مشاهده مطالب و آموزش های ارزسنج بتوانید در بازار ارزهای دیجیتال فعالیت نمایید.
نظرات کاربران در مورد ایردراپ Airdrop چیست؟ ویدیوی آموزش پیدا کردن ایردراپ رایگان