پادکست صوتی "عرضه اولیه یا ICO چیست به زبان ساده"
اکثر پروژه های خوب بازار ارزهای دیجیتال در ابتدا به هزینه اولیه برای راه اندازی نیاز دارند. این هزینه اولیه را در طی یک فرایندی بنام ICO یا عرضه اولیه سکه میتوانند بدست بیاورند. در این ویدئو قرار است با این مفهوم اشنا شوید که عرضه اولیه اولیه چیست؟ سایت هایی که می توانید از طریق آنها با عرضه های اولیه جدید آشنا شوید را به شما معرفی کنیم. همچنین مطالب مرتبط با ویدئوی ICO چیست؟ را در پایین آورده ایم تا بطور کامل با این مفهوم آشنایی پیدا کنید.
ارز های دیجیتال رفته رفته دارن به یک جز لاینفک در اقتصاد جهانی تبدیل میشن. روزی با یک بیت کوین میشد فقط چند تا پیتزا ارزان قیمت خرید؛ ولی الان در سال 2021 رمز ارز ها بازار چند تریلیونی دارن و روزانه میلیون ها دلار مبادله و خرید و فروش دارن. شرکت های بزرگ و غول های فناوری روی خوش نشون دادن و رمز ارز ها رو در سبد سرمایه گذاری خودشون دارن و از طرفی فروشگاه های بزرگ اینترنتی درصدد اضافه کردن درگاه پرداخت آنلاین به واسطه رمز ارز ها هستن. همه این موارد رشد بیش از پیش صنعت بلاکچین و ارز های دیجیتال رو در پی خواهد داشت. هم اکنون هزاران نوع ارز دیجیتال داریم که هر کدوم برای هدفی خاص طراحی و ارائه شدن. بعضی از پروژه های رمز ارزی موفق نبودن و خیلی زود از گردونه رقابت خارج شدن اما بعضی دیگه با قدرت به کار خودشون ادامه دادن و رشد داشتن. در این بین همواره پروژه های جدیدی هم تعریف میشن و اقبال متخصصان کامپیوتر و IT به این صنعت روز افزون هستش. یکی از شیوه های خلق پروژه های جدید در صنعت بلاکچین، عرضه اولیه ارز دیجیتال با هدف جذب سرمایه برای پیشبرد پروژه هستش که موضوع این مقاله هم می باشد. در این مقاله خواهیم فهمید که عرضه اولیه ارز دیجیتال یا ICO چیست. چطور شرکت داشته باشیم در این عرضه اولیه کوین ها و همچنین به چه شکل پروژه های واقعی و ارزشمند رو تشخیص بدیم. برای درک این مفاهیم این مقاله رو کامل بخونید و ویدیو آموزشی اون رو هم تماشا کنید. سوالات و نظراتتون رو هم می تونید در بخش نظرات با ما به اشتراک بذارید وکارشناسان آموزشی ما در اسرع وقت بررسی خواهند کرد.
مقاله پیشنهادی: روش های کسب درآمد از ارزهای دیجیتال
عرضه اولیه ارز دیجیتال یا ICO چیست ؟
در این قسمت به طور کلی به این سوال پاسخ خواهیم داد که ICO چیست و چه کاری انجام میده. ICO یا همون عرضه اوایه کوین، کوتاه شده عبارت Initial Coin Offering هستش. همه پروژه ها در حوزه بلاکچین برای پیاده سازی طبیعتا نیاز به سرمایه خواهند داشت. بعضی از تیم ها و شرکت ها که در بدو شروع کار سرمایه ابتدایی رو ندارن، میان با شرح پروژه و نقاط قوت و همچنین چشم انداز پروژه، کاربران رو تشویق به سرمایه گذاری روی طرح خودشون می کنن. کاربران با خرید کوین ها پیش فروش شده پروژه، سرمایه لازم رو برای ادامه کار پروژه مذکور تزریق می کنن و توکن هایی رو مالک میشن. چنان چه پروژه موفق عمل کنه و به اهدافش در آینده برسه؛ طبیعتا سود خوبی عاید دارندگان توکن ها خواهد شد و البته برعکس این قضیه هم صدق می کنه.
در عرضه اولیه کوین، معمولا قیمت ها پایین تر هم در نظر گرفته میشه تا رغبت کاربران برای خرید افزایش پیدا کنه. این مدل از جذب سرمایه برای پروژه های بلاکچینی یعنی عرضه اولیه ارز دیجیتال یا ICO، در سال های 2016 و 2017 رونق پیدا کرد و مورد استقبال قرار گرفت و خیلی از شرکت ها که سرمایه لازم برای پیشبرد پروژه های خودشون رو نداشتن، به سمت این روش سوق پیدا کردن. در یک نگاه ابتدایی شاید عرضه اولیه ارز دیجیتال با عرضه عمومی سهام شرکت ها در بازار بورس یکی در نظر گرفته بشه در صورتی که اینا با هم متفاوت هستن. مهم ترین تفاوت شون اینه که عرضه اولیه سهام شرکت ها توسط نهاد های اقتصادی دولتی و ساز و کار های سازمان بورس و اوراق بها دار تنظیم میشه در صورتی که برای عرضه اولیه کوین قوانین و محدودیتی وجود نداره و خود شرکت های صاحب پروژه می تونن این کار رو انجام بدن.
مقاله پیشنهادی: عرضه اولیه بازی یا IGO چیست؟
پروسه انتشار یک توکن در قالب ICO
یکی از مباحثی که باید در مقاله عرضه اولیه چیست؟ بهش اشاره کنیم این هستش که اولین قدم برای عرضه اولیه یک ارز دیجیتال به کاربران، طراحی یک مدل فنی و تجاری از پروژه و توکن های اون و همچنین بررسی نحوه استفاده از فناوری بلاکچین در پروژه هستش. پروژه هایی که در نهایت به نتایج قابل قبول میرسن؛ باید توکن هاشون رو در صرافی ها لیست کنن. یک شرکت یا تیم توسعه دهنده بعد از انتشار وایت پیپر (White paper) پروژه که به نوعی نقشه راه و ترسیم کننده عملکرد و اهداف پروژه هستش، باید قیمت و تعداد توکن هاشو تعیین کنه و به کاربران ارائه بده. این توکن ها طبق تاریخی که در وایت پیپر اومده و با الگوریتم های قرار داد هوشمند پروژه بازگشایی و وارد چرخه میشن.
مقاله پیشنهادی: عرضه اولیه NFT چیست؟
مفهوم وایت پیپر و قرار داد های هوشمند
با دو مفهوم وایت پیپر و قرار داد های هوشمند در بالا آشنا شدیم و بهتره تا یک توضیح اجمالی در مورد هر کدومشون داشته باشیم. وایت پیپر (White paper) در واقع یک گزارش کامل از چیستی، اهداف و عملکرد یک پروژه هستش. در این گزارش شرح این که این پروژه دقیقا چیه و قراره چه مشکلات و چالش هایی رو حل کنه، اومده. طبق اصول در یک پروژه معتبر بلاکچینی ابتدا باید نقشه راه یا Road Map پروژه، فناوری پشتیبان پروژه و جنبه های فنی، سوابق تیم توسعه دهنده و ..... در قالب وایت پیپر منتشر بشه. از همین رو کسانی که قصد سرمایه گذاری روی یک پروژه رو دارن باید در وهله اول با مراجعه به سایت اون پروژه وایت پیپر رو مطالعه کنن تا با همه جوانب و فاکتور های بنیادی اون آشنا بشن.
قرار داد های هوشمند (Smart Contract) به بهش اشاره شد در واقع مکانیزمی توقف ناپذیر هستش که در صورت وقوع شرایطی خاص، اقدام به اجرای یک سری دستورات مشخص می کنه. چنان چه قرار داد هوشمندی شروع به اجرا کنه، هیچ کس حتی طراح اون قرار داد هم نمی تونه متوقفش کنه و از همین رو یک ساز و کار مطمئن هستن. در بلاکچین برای مدیریت خودمختار شبکه عمدتا از قرار داد های هوشمند استفاده میشه. برای مثال قرار داد هوشمند در فرآیند یک عرضه اولیه کوین یا ICO تعیین می کنه که از چه تاریخی توکن پروژه بازگشایی بشه و شروع به فعالیت کنه.
آموزش شرکت در یک عرضه اولیه ارز دیجیتال (ICO)
همانطور که در مبحث عرضه اولیه چیست؟ اشاره شد عرضه اولیه ارز دیجیتال با قیمتی پایین تر از قیمت واقعی یک پروژه عرضه میشه و از همین رو برای خیلیا جذابیت داره و به عنوان یک راه کسب درآمد بهش نگاه می کنن. قبل از هر چیز باید این نکته رو متذکر بشیم که پروژه های کلاهبرداری و جعلی در ICO ها فراوان رخ میده و ضروری هستش که قبل از ورود هیجانی و احساسی به پروسه یک عرضه اولیه ارز دیجیتال، همه جوانب رو کاملا بسینجید و اطلاعات کافی رو کسب کنید. وب سایت هایی وجود دارن که در زمینه احراز هویت و بررسی شرکت های عرضه اولیه کننده کوین فعال هستن و می تونن منبع نسبتا خوبی برای پیگیری اخبار این حوزه و همچنین اطلاع از رویداد ها در این زمینه باشن. در زید چند نمونه از این وب سایت ها لیست شده برتون.
• topicolist.com
• coinmarketcap.com/ico-calendar/upcoming
• coinschedule.com
• icohotlist.com
نحوه کسب اطلاع از برنامه عرضه های اولیه ارز دیجیتال در بستر بعضی از وب سایت های فوق، در ویدیو آموزشی این بخش، به شکل عملی شرح داده شده و می تونید پروسه این کار رو ببینید.
کلاهبرداری در ICO چگونه است ؟
از سال 2017 که ICO و عرضه اولیه ارز دیجیتال بیشتر شد، کم کم کلاهبردا ها و افراد سود جو هم شروع کردن به وارد شدن به این حوزه، تا به امروز شاید صد ها پروژه بوده که فقط به نیت کلاهبرداری و بالا کشیدن سرمایه کاربران به میدان اومده و بعد از دریافت سرمایه ها گذاشته و رفته. اولین و مهم ترین نکته در این زمینه اینه که یه هیچ وجه گول اعداد و ارقام بالا و سود های نجومی رو نخورید و بیشتر اینا برای تحریک کاربران ناآگاه برای سرمایه گذاری هستش. وقتی اطلاعیه یک عرضه اولیه کوین رو مشاهده کردید، به هیچ عنوان دستپاچه و هیجان زده عمل نکنید و مطالعات لازم رو داشته باشید و بعد اقدام کنید. خب کسب چه اطلاعاتی می تونه ما رو به شناخت بیشتری از پروژه و ادعا های شرکت ارائه دهنده بکنه؟ قدم اول بررسی وایت وایپر خواهد بود، باید ببینید که وایت پیپر پروژه چقدر جامع و کامل هستش و آیا همه جوانب پروژه رو پوشش میده یا نه. با مطالعه وایت پیپر تا حد زیادی میشه متوجه شد که این پروژه تا چه حد فنی و منسجم هستش و برای رسیدن به اهدافش چه برنامه هایی داره. مورد دوم بررسی رزومه و سوابق اعضای تیم توسعه دهنده پروژه خواهد بود. اینکه چه کسانی در توسعه یک پروژه نقش دارن و همکاری می کنن، قطعا در اعتبار بخشی به اون پروژه تاثیر بسزایی خواهد داشت.
مسئله ای دیگه که میخوایم در موردش صحبت کنیم اینه که اگر قصد دارید در عرضه اولیه ارز دیجیتال یا ICO شرکت کنید، سعی کنید حتما یه مطالعه اجمالی در مورد پروژه های قبلی که کلاهبرداری از آب در اومدن داشته باشید. معمولا کلاهبرداران همیشه شیوه های جدید در آستین ندارن و خیلی وقت ها با همان شیوه های قدیمی و به اصطلاح امتحان پس داده، سر افراد ناآگاه و کم اطلاع کلاه می ذارن. از همین رو آشنایی یا شیوه های مرسوم کلاهبرداری در این زمینه، شما رو با تکنیک های کلاهبرداری آشنا می کنه و در نتیجه با دید بهتری می تونید اقدام کنید.
یک سری دیگه از عرضه های اولیه هستن که بهشون اصطلاحا IEO میگن و این عرضه ها رو صرافی ها انجام میدن و مدیریت می کنن و از این جهت که از فیلتر صرافی عبور می کنه، می تونه مطمئن تر باشه. صرافی ها معمولا برای اینکه اعتبار خودشون زیر سوال نره، بررسی خوبی روی پروژه ها دارن و توکن هایی رو برای عرضه اولیه تایید می کنن که با ارزش تر و با بنیاد قوی تری هستن.
سخن پایانی
در مقاله عرضه اولیه چیست؟ به زبان ساده این مقوله رو توضیح دادیم که یکی از شیوه های کسب درآمد در ارز های دیجیتال، یعنی شرکت در عرضه اولیه کوین یا ICO هستش. در این روش شرکت یا تیم توسعه یک پروژه با پیش فروش کردن توکن های خودش، سرمایه لازم برای پیشبرد کارش رو فراهم می کنه. کاربران با خرید توکن های ICO در یک پروژه سرمایه گذاری می کنن و اگر چنان چه پروژه مسیر موفقی رو طی کنه، سود خوبی عاید سرمایه گذاران میشه. البته علیرغم اینکه در بعضی موارد ICO ها سود خوبی دارن ولی در بعضی مواقع هم پروژه کلاهبرداری از آب در میاد و سرمایه ها رو بالا میکشه و میره یا نه اصلا موفق عمل نمی کنه و ارزش توکن هاش سقوط می کنه. در ویدیو آموزشی بالای صفحه هم در این مورد توضیحاتی داده شده و حتما ویدیو آموزشی این بخش رو هم ببینید و نظراتتون رو با ما به اشتراک بذارین.
-
تعداد دروس : 1
-
پشتیبانی : دارد
-
مدت : 17 دقیقه
-
سطح : مقدماتی
-
نوع : ویدئو
-
پیشنیاز : ندارد
سخن مدرس
6 سال پیش که وارد بازار ارزهای دیجیتال شدم منبع فارسی کاملی برای آموزش ارزهای دیجیتال وجود نداشت. در منابع خارجی نیز منابع جامع کم بود. با مشقت فراوان و با تجاربی که گاه رایگان هم نبود، دانش اندکی اندوخته ام که در این سایت به اشتراک گذاشته ام. امیدوارم با مشاهده مطالب و آموزش های ارزسنج بتوانید در بازار ارزهای دیجیتال فعالیت نمایید.
نظرات کاربران در مورد عرضه اولیه یا ICO چیست به زبان ساده