پادکست صوتی "شبکه آوالانچ چیست؟ (ویدیوی بررسی کامل بلاک چین Avalanche)"
شبکه آوالانچ چیست؟ در این ویدیو و مقاله مرتبط با ان به بررسی کامل بلاک چین Avalanche خواهیم پرداخت و ویژگی های شبکه آوالانچ را برای شما توضیح خواهیم داد. در اصل شبکه آوالانچ نوعی پلتفرم جدید هست که توسط آزمایشگاه های Ava به وجود اومده و به کاربران این امکان رو میده تا به راحتی بلاک چین های چند منظوره و برنامه های غیر متمرکز یا Dapp های خودشون رو ایجاد کرده و عرضه کنند. این ویدیو رو ببینید و مطالب مرتبط با آن را که در ادامه برای شما توضیح دادیم رو ببینید تا کامل شبکه آوالانچ رو بشناسید.
ما سعی می کنیم در ویدیوی معرفی شبکه آوالانچ، اطلاعاتی در مورد شبکه آوالانچ، اهداف شبکه اوالانچ و ویژگی های شبکه Avalanche برای شما ارائه کنیم. بهتره بدونین که شبکه انتقال ارز دیجیتال مفهوم پیچیده ای داره و گسترده شدن معامله ها و تجارت های بین المللی از همون ابتدا با مشکل های زیادی مواجه بود. همچنین مهم ترین مشکلاتی که معامله های بین المللی باهاش روبرو هستن، وجود واسطه های مختلف هست. برای عبور از این مشکلات، ارزهای دیجیتال یا رمز ارزها به وجود اومدن. رمز ارز واسطه های در معاملات جهانی حذف کردن و باعث راحت تر شدن روابط پولی و تجاری شدن و به این دلیل محبوبیت زیادی به دست اوردن.
ارزهای دیجیتال امن و ناشناس هستن، تقلب و کلاهبرداری در ارزهای دیجیتال معنی نداره و امکان توقف کردن یا هک اون نیز وجود نداره. همچنین ارزهای دیجیتال مبتنی بر فناوری و تکنولوژی بلاک چین هستن و همین موضوع باعث شده تا واسطه ها حذف بشن، چون ارزهای دیجیتال در شبکه بلاک چین منتقل میشن. تکنولوژی بلاک چین دارای نسل ها و شبکه های متفاوتی هست که ارزهای دیجیتال برای نگهداری، انتقال و خرید و فروش از کیف پول و شبکه انتقال ارز دیجیتال استفاده می کنند. برای مطالعه بیشتر در مورد ارزهای دیجیتال و کسب اطلاعات بیشتر به صفحه آموزش ارز دیجیتال در سایت ارزسنج مراجعه کنید.
در زمان انجام معامله های ارز دیجیتال باید به بلاک چین یا شبکه انتقال ارز دیجیتالی که ازش استفاده می کنین، توجه کنین چون در حال حاضر بیش از 9 هزار ارز دیجیتال معرفی و عرضه بازار شدن که هر کدوم از اون ها از یه شبکه بلاک چین خاص استفاده می کنند و هر بلاک چین برای انتقال و خرید و فروش ارز دیجیتال قوانین مختلفی دارن. شاید در این میان اسم شبکه آوالانچ رو شنیده باشین و خواستین که اطلاعاتی در مورد این شبکه به دست بیارین. به همین منظور ما قصد داریم تا به معرفی شبکه آوالانچ بپردازیم و اطلاعاتی در مورد این شبکه و اهداف شبکه اوالانچ برای شما ارائه کنیم.
شبکه آوالانچ چیست؟
در پاسخ به سوال شبکه آوالانچ چیست؟ می تونیم این جواب رو بدیم که شبکه آوالانچ نوعی پلتفرم جدید هست که توسط آزمایشگاه های Ava به وجود اومده و به کاربران این امکان رو میده تا به راحتی بلاک چین های چند منظوره و برنامه های غیر متمرکز یا Dapp های خودشون رو ایجاد کرده و عرضه کنند. همچنین شبکه Avalanche برای برطرف کردن بعضی از محدودیت های سیستم عامل های قدیمی بلاک چین مثل سرعت معامله های کم، تمرکز و مقیاس پذیری به وجود اومده هست.
به عبارت دیگه شبکه آوالانچ نوعی پلتفرم متن باز و غیر متمرکز هست که رمز ارز بومی این شبکه با نماد AVAX شناخته میشه و در بازار ارزهای دیجیتال در رتبه خوبی قرار داره. همچنین شبکه Avalanche یه پلتفرم برای راه اندازی برنامه های غیر متمرکز مالی و متن باز هست و توسعه دهنده هایی که بر روی شبکه آوالانچ فعالیت دارن، این امکان رو دارن تا برنامه های خودشون رو به صورت ایمن به وجود بیارن. علاوه بر این این شبکه قبلا با اسم AVA شناخته می شد و اولین قرارداد هوشمندی هست که می تونه تراکنش ها رو در کمتر از یه ثانیه تایید کنه.
شبکه آوالانچ نوعی اکوسیستم بلاک چین هست که برای عملکرد به عنوان یه شبکه ایمن، توزیع جهانی و غیر متمرکز طراحی شده. همچنین شبکه Avalanche توسط توسعه دهنده ها به عنوان پلتفرمی از پلتفرم ها شناخته میشه و به طور منحصر به فرد از سه بلاک چین مستقل برای ایجاد یه چارچوب قابل تعامل و بی اعتماد برای توسعه دهنده ها استفاده می کنه. بهتره بدونین که شبکه آوالانچ گزینه های پرداخت رو در قابل توکن AVAX فراهم می کنه. علاوه بر این شبکه اوالانچ برای برطرف کردن مشکلات مختلفی که امروزه در بیشتر شبکه های بلاک چین دیده میشه، به وجود اومده و با ارائه یه جایگزین مناسب برای شبکه هایی مثل اتریوم با متمرکز شدن مبارزه می کنه.
تاریخچه شبکه Avalanche:
همونطور که در ویدیوی معرفی شبکه آوالانچ نیز گفتیم؛ با توسعه بلاک چین این فناوری راه حل های جدیدی رو برای برطرف کردن مشکلات مقیاس پذیری، تعامل متقابل و کاربرد فراهم می کنه. بهتره بدونین که شبکه آوالانچ عملکرد منحصر به فرد و خاصی رو با کمک استفاده از 3 بلاک چین جدا در پروتکل خودش به کار گرفته هست. همچنین شبکه Avalacnche با استفاده از یک ارز دیجیتال بومی به اسم AVAX و تعدادی مکانیزم اجماع خودش رو سریع ترین پروتکل قرارداد هوشمند از نظر مدت زمان تا نهایی سازی در صنعت بلاک چین معرفی می کنه.
بهتره بدونین که شبکه آوالانچ توسط تیم کمپانی آوا لبز یا Ava Labs که شامل استاد دانشگاه کرنل امین گون سیرر و دانشجوهای دکترای رشته علوم کامپیوتر این داشنگاه به اسم های کوین سکینکی و ماوفن تد یین راه اندازی و عرضه بازار شد و توسنتن با توجه به ویژگی های خاص خودش، محبوبیت و جایگاهی خوبی رو در میان شبکه های انتقال ارز دیجیتال و بلاک چین ها به دست بیاره. همچنین وایت پیپر شبکه آوالانچ در سال 2018 عرضه شد. تیم توسعه دهنده این شبکه افراد باتجربه ای در زمینه کامپیوتر و بلاک چین هستن و وجود چنین تیمی باعث میشه تا این شبکه هر چه سریع تر توسعه و گسترش پیدا بکنه.
اقای گون سرر ید تجربه زیادی در حوزه تحقیقات رمزنگاری داره و شش سال قبل از انتشار وایپ پیپر ارز دیجیتال بیت کوین یه ارز مجازی همتا به همتا مفهومی رو طراحی کرده بود. او همچنین در راه حل های مقیاس پذیری بیت کوین و تحقیقات روی اتریوم قبل از هک DAO در سال 2016 شرکت داشته که نتیجه این تحقیق ها باث تاسیس آوا لبز در سال 2018 شد. شبکه Avalanche تیز تامین سرمایه خودش رو در فوریه سال 2019 تموم کرد و عرضه سکه اولیه AVAX در سال 2020 انجام شد و 42 میلیون دلار از این طریق به دست اومد. همچنین شما کاربر عزیز می تونین برای آشنایی با شبکه های دیگر در زمینه ارزهای دیجیتال مانند شبکه کاردانو به مقاله شبکه کاردانو چیست مراجعه کنید.
اهداف شبکه آوالانچ چیست؟
همونطور که در ویدیوی معرفی شبکه آوالانچ نیز گفتیم، با گسترش بازار ارزهای دیجیتال، شبکه های انتقال ارز دیجیتال یا بلاک چین زیادی به وجود اومدن و هر کدوم به دلیل داشتن اهداف و ویژگی های خاص خودشون، مورد استقبال و محبوبیت قرار گرفتن. شبکه Avalanche نیز اهداف زیادی داره. شاید مهم ترین اهداف شبکه آوالانچ حل مشکل مقیاس پذیری و سرعت بالای تایید تراکنش ها هست. در نتیجه افزایش سرعت تراکنش ها از اهداف اصلی شبکه آوالانچ هست که همین امر باعث شده تا مورد استقبال خیلی از افراد قرار بگیره.
بهتره بدونین که شبکه بیت کوین فقط 7 تراکنش در ثانیه رو پردازش و تایید می کنه، ولی این عدد برای شبکه آوالانچ 6500 تراکنش یعنی بیشتر از ویزا هست. همچنین شبکه های پر سرعت تری مثل پالیگان و سولانا نیز وجود دارن که باید شبکه آوالانچ سعی بکنه تا خودش رو به اون ها برسونه. نکته قابل توجه این هست که افزایش سرعت، تنها هدف شبکه آوالانچ نیست. در اصل شبکه Avalanche در عین مقیاس پذیری بالا امنیت و تمرکززدایی خودش رو به بهترین شیوه ممکن حفظ کرده. به عبارت دیگه برخلاف شبکه اتریوم و بیت کوین که فقط یه بلاک چین دارن، در شبکه آوالانچ اینجوری نیست.
نکته قابل توجه دیگه ای که وجود داره این هست که سرعت تایید تراکنش ها در شبکه اوالانچ کمتر از 1 ثانیه هست که در مقایسه با شبکه بیت کوین، خیلی متفاوت هست. همچنین یکی دیگه از اهداف شبکه اوالانچ پایین کردن هزینه تراکنش ها هست. بهتره بدونین که شبکه اوالانچ هر چقدر توکن AVAX از طریق کارمزد به دست بیاره، می سوزنه که این کار نیز باعث میشه هیچ وقت توکن های AVAX نتونه به سقف محدودیت تولید توکن برسه که با توجه به این موضوع میشه گفت عرضه این ارز دیجیتال به شدت کنترل میشه.
ویژگی های شبکه آوالانچ چیست؟
در ابتدای ویدیوی معرفی شبکه Avalanche نیز گفتیم که بلاک چین های زیادی وجود داره و هر کدوم به دلیل داشتن ویژگی های خاص خودشون، تونستن مورد استقبال و محبوبیت قرار بگیرن. شبکه اوالانچ نیز ویژگی های خاص خودش رو داره که در این قسمت به بررسی ویژگی های شبکه آوالانچ می پردازیم.
• استفاده از تکنولوژی نوآورانه
یکی از ویژگی های شبکه آوالانچ، استفاده از تکنولوژی نوآورانه هست. بهتره بدونین که شبکه Avalanche بر اساس یه پروتکل اجماع خاص و نوآورانه به وجود اومده و این پلتفرم برای کارکرد قدرتمند در پردازش تراکنش ها و مقیاس پذیری، از امنیت و تمرکززدایی بسیار بالایی استفاده می کنه.
• تیم قدرتمند
یکی دیگه از ویژگی های شبکه آوالانچ، داشتن تیم قدرتمند هست. همونطور که گفتیم امین گان سیرر بنیانگذار این پروتکل هست که خالق اولین ارز دیجیتال استفاده کننده از الگوریتم اجماع اثبات کار به اسم Karma در سال 2003 هست. همچنین او پروفسور علوم کامپیوتر در دانشگاه کرنل آمریکا هست.
• رشد قدرتمند
یکی دیگه از ویژگی های شبکه آوالانچ، رشد قدرتمند اون هست. شبکه Avalanche تونسته خیلی سریع هزاران نفر رو در جامعه توسعه دهنده های خودش جذب بکنه. همچنین شبکه ازمایشی ارز دیجیتال AVAX تونست به رکورد بیش از هزار گره تایید کننده برسه.
سه شبکه اصلی آوالانچ کدام است؟
همونطور که در ویدیوی معرفی شبکه Avalanche نیز گفتیم، این پروتکل شامل یه شبکه اصلی هست که یکی از ویژگی های منحصر به فرد شبکه آوالانچ نیز محسوب میشه. در ادامه هر کدوم از این سه شبکه اصلی رو برای شما مورد بررسی قرار می دیم.
• زنجیره تبادل (X-Chain)
یکی از شبکه های اصلی پروتکل آوالانچ، زنجیره تبادل هست. این زنجیره برای ساخت و تبادل توکن Avax و بقیه ارزهای دیجیتال مورد استفاده قرار می گیره. همچنین کارمزد تراکنش ها نیز به صورت توکن Avax پرداخت میشه و این بلاک چین از پروتکل اجماع آوالانچ استفاده می کنه.
• زنجیره قرارداد (C-Chain)
یکی دیگه از شبکه های اصلی پروتکل آوالانچ، زنجیره قرارداد هست. این زنجیره جایی هست که توسعه دهنده ها این امکان رو دارن تا اسمارت کانترکت ها رو برای برنامه های غیر متمرکز یا Dapp های خودشون به وجود بیارن. همچنین این زنجیره چیزی شبیه به ماشین مجازی اتریوم رو راه اندازی می کنه که به کد نویس ها اجازه یمده تا Dapp های سازگار با این ماشین رو فورک کنند.
• زنجیره پلتفرم (P-Chain)
یکی دیگه از شبکه های اصلی پروتکل آوالانچ، زنجیره پلتفرم هست. این زنجیره ولیدیتورهای شبکه رو با هم هماهنگ می کنه و زیر شبکه های فعال رو رصد و امکان ایجاد زیر شبکه های جدید رو فراهم می کنه. همچنین زیرشبکه های مجموعه ای از اعتبارسنج هایی هستن که اجماع برای بلاک چین های سفارشی و شخصی سازی شده رو فراهم می کنند.
امنیت شبکه آوالانچ چگونه است؟
همونطور که در ویدیوی معرفی شبکه Avalanche نیز گفتیم، توکن Avax در زنجیره مبادله معامله میشه که از مکانیسم اجماع اوالانچ خودش پیروی می کنه. همچنین برخلاف الگوریتم اثبات کار یا اثبات سهام، مکانیزم اجماع شبکه آوالانچ رهبر نداره که تراکنش ها رو پردازش کنه و توسط بقیه افراد تایید میشن. ولی در مقابل همه نودها یا اعتبارسنج ها با استفاده از یه پروتکل گراف غیر گردشی معاملات رو پردازش و تایید می کنند. بنابراین معامله ها به صورت همزمان پردازش میشن و نظرسنجی تصادفی اعتبارسنج ها از درستی معاملات با اطمینان آماری اطمینان میده.
فرایند استیک:
ساختار رمز ارز Avalanche پیچیده نیست و فرایند استیکینگ اون نسبت به بقیه پلتفرم های بلاک چینی شفاف تر هست. همچنین در این شبکه برای تبدیل شدن به یه نود تایید کننده لازمه تا اقدام به خرید حداقل 2000 واحد توکن Avax و استیک کردن اون کنین. علاوه بر این، همه کاربرانی که از سیستم عامل های ویندوز، مک، لینوکس و بقیه زیرساخت های ابری استفاده می کنند، این امکان رو دارن تا به گروه تایید کننده اوالانچ تبدیل بشن. نکته قابل توجه این هست که در مکانیزم پروتکل آوالانچ با توجه به میزان رشد سیستم تغییر می کنه. برای مثال در اولین سال از فعالیت این شبکه نرخ پاداش بین 7 تا 12 درصد از مقدار ارز دیجیتال اوالانچ هست. شما می تونین برای آشنایی بیشتر در مورد فرایند استیکینگ در پلتفرم استریوم به مقاله ی استریوم چیست در سایت ارزسنج مراجعه کنید.
جمع بندی و نتیجه:
ما سعی کردیم در ویدیوی معرفی شبکه Avalanche، اطلاعاتی در مورد شبکه اوالانچ، اهداف شبکه اوالانچ، ویژگی های شبکه اوالانچ و شبکه های اصلی پروتکل اوالانچ برای شما ارائه کنیم. همونطور که گفتیم، شبکه آوالانچ نوعی پلتفرم جدید هست که توسط آزمایشگاه های Ava به وجود اومده و به کاربران این امکان رو میده تا به راحتی بلاک چین های چند منظوره و برنامه های غیر متمرکز یا Dapp های خودشون رو ایجاد کرده و عرضه کنند. همچنین اگه می خواهین اطلاعاتی بیشتری در مورد این شبکه به دست بیارین، توصیه می کنیم تا ویدیوی معرفی شبکه Avalanche رو مشاهده کنین.
-
تعداد دروس : 1
-
پشتیبانی : دارد
-
مدت : 14 دقیقه
-
سطح : مقدماتی
-
نوع : ویدئو
-
پیشنیاز : ندارد
سخن مدرس
6 سال پیش که وارد بازار ارزهای دیجیتال شدم منبع فارسی کاملی برای آموزش ارزهای دیجیتال وجود نداشت. در منابع خارجی نیز منابع جامع کم بود. با مشقت فراوان و با تجاربی که گاه رایگان هم نبود، دانش اندکی اندوخته ام که در این سایت به اشتراک گذاشته ام. امیدوارم با مشاهده مطالب و آموزش های ارزسنج بتوانید در بازار ارزهای دیجیتال فعالیت نمایید.
دوره جامع ارز دیجیتال (جادوی رمز ارزها)
نظرات کاربران در مورد شبکه آوالانچ چیست؟ (ویدیوی بررسی کامل بلاک چین Avalanche)
-
واقعا کامل و عالی مثل همیشه👍👍👍👌
اوالانچ جز شبکه های هستش که پیشرفت های زیادی کرده و امید هستش در آینده نزدیک پلتفرم های جدیدی رو وارد اکوسیستم خودش بکنه.