- 22:10 1403-10-30
- زمان مطالعه: 4 دقیقه
دلایل نزول دیفای و راهکارهای مقابله با آن؛ آیا می خواهین تا اطلاعاتی در این زمینه به دست بیارین؟ اصلا می دونین منظور از دیفای(DeFi) چیست؟ چه چالش هایی در دیفای وجود داره؟ دیفای در آینده چجوری میشه؟ آیا در دیفای حباب ایجاد شده؟ نهادهای قانونی چه فکری درباره دیفای می کنند؟ سرنوشت کوین های دیفای چیست؟ دلایل نزول ارزش دیفای کدامند؟
یکی دیگراز مباحث مرتبط با آموزش ارز دیجیتال دیفای میباشد. همه ما در مورد امور مالی غیرمتمرکز یا دیفای و ارزهای دیجیتال این حوزه شنیدیم. بیشتر کاربران معتقد هستین که دیفای نوع جدیدی از ارزهای دیجیتال هست و میگن که سیستم دیفای(DeFi) شفاف و باز هست. اون ها به ما این امکان رو دادن تا پولدار بشیم و تحت نظارت هیچ دولت یا موسسه متمرکزی نباشیم و به راحتی وام هایی رو دریافت کنیم. البته توجه داشته باشین که دیفای نزول می کنه. به همین دلیل ما می خواهیم در این مطلب، توضیحاتی در مورد دلایل نزول دیفای بهتون ارائه کنیم، به بررسی چالش های دیفای بپردازیم و آینده امور مالی غیرمتمرکز رو مورد بررسی قرار بدیم.
آشنایی با امور مالی غیرمتمرکز
امور مالی غیرمتمرکز یا دیفای(DeFi) یکی از حوزه هایی هست که در دنیای شبکه های بلاک چینی به وجود اومده. در این بستر دیگه خبری از نهادهای متمرکزی مثل بانک مرکزی در دیفای نیستیم و امکانات به شکل غیرمتمرکز در اختیار کاربران قرار داده میشن. توسعه پروژه های دیفای و قابلیت کسب درآمد از اون ها یکی از دلایلی هست که باعث میشه تا دیفای مورد استقبال کاربران زیادی قرار بگیره و محبوبیت زیادی به دست بیاره. در این حوزه شما واسه وام گرفتن نیاز نیست ضامن داشته باشین، نیاز نیست احراز هویت انجام بدین و همچنین در مدت کوتاهی امکانات خودتون رو دریافت کنین.
مقاله پیشنهادی: می خواهید از دیفای وام بگیرید؟ 3 تهدیدی که باید بدانید!
آیا در DeFi حباب ایجاد شده است؟
امور مالی غیرمتمرکز یا دیفای می تونه دوباره انفجار ICO رو در سال 2017 تکرار کنه. این مسئله باعث میشه تا سرمایه گذاران دارایی های خودشون رو بدون هیچ مسئولیتی با هدف زودتر پولدار شدن روی دیفای سرمایه گذاری کنند. پروژه های دیفای واسه چه چیزی به کار برده میشن؟ اول از همه اون ها ارائه یا دریافت وام رو بهبود میدن و همچنین بعضی از صرافی های ارز دیجیتال رو واسه پرداخت فراهم می کنند. نکته قابل توجه این هست که پلتفرم های دیفای به هیچ شخص ثالث، بانک یا واسطه ای متکی نیستن.
سرمایه گذاران در دیفای نقش افرادی رو بازی می کنند که نقدینگی پروتکل ها رو بیشتر می کنند. از اونجایی که سرمایه گذاران نمی تونن رمزارزهای دیفای رو معامله کنند، روی این توکن ها سرمایه گذاری می کنند تا سود زیادی به دست بیارن. این فرایند عرضه رمز ارزهای موجود واسه معامله رو کاهش میده. در اصل، تولید محصول مالی روی پروژه های دیفای(DeFi) باعث بزرگ تر شدن حباب میشه.
بررسی دلایل نزول ارزش دیفای
همونطور که گفتیم، دیفای یا امور مالی غیرمتمرکز یکی از پایه های مهم در بازار ارزهای دیجیتال هست که به ایجاد سیستم مالی بدون واسطه برای تبادل رمز ارزها می پردازه. مثل فناوری های دیگه، دیفای هم با مشکلات و چالش هایی روبرو هست، از جمله نزول قیمت دیفای و رمز ارزهای مرتبط با اون. دلایل مختلفی واسه نزول دیفای وجود داره. در ادامه برخی از دلایل نزول دیفای رو بررسی می کنیم:
مقاله پیشنهادی: سی دیفای(CeDeFi) چیست و چه مزایایی دارد؟
• نوسانات بازار
یکی از دلایل نزول دیفای و نزول قیمت رمز ارزهای مرتبط با امور مالی غیرمتمرکز، نوسانات بازار هست. بهتره بدونین بازار ارزهای دیجیتال معمولا با نوسانات و تغییرات قیمتی شدیدی روبرو هست و دیفای یا امور مالی غیرمتنرکز هم از این قاعده مستثنی نیست. تغییرات قیمت رمز ارزها می تونه ناشی از تغییرات در میزان عرضه و تقاضا، تحولات رقابتی، اخبار و رویدادهای جهانی و..... باشن.
• مشکلات و ایرادات فنی
مشکلات و ایرادات فنی هم یکی دیگه از دلایل نزول قیمت دیفای(DeFi) هست. به دلیل ماهیت سخت و پیچیده فنی امور مالی غیرمتمرکز و رمز ارزهای مرتبط با این حوزه، مشکلات و چالش ای فنی احتمالی می تونه از رشد و گسترش این تکنولوژی جلوگیری کنه. بعضی از مشکلات معمول شامل مشکلات امنیتی، ایردارات شبکه، مشکلات در مکانیزم تبادل دارایی ها و.... هستن.
• اتفاقاتی مانند هک
یکی دیگه از دلایل نزول قیمت توکن های مرتبط با امور مالی غیرمتمرکز یا دیفای، اتفاقات و رویدادهایی مثل هک هست. توجه داشته باشین که رویدادهایی مثل هک، سرقت دارایی ها و یا برخورد با سایر مشکلات امنیت می تونه به کاهش اعتماد کاربران و سرمایه گذاران به دیفای و تاثیر منفی روی قیمت ارزهای دیجیتال مرتبط با پروژه های دیفای(DeFi) باعث بشه. بنابراین، این اتفاقات دست به دست هم داده و باعث نزول دیفای میشن.
• تحولات سیاسی و قانونی
تغییرات سیاسی و قانونی هم یکی دیگه از دلایل نزول ارزش دیفای(DeFi) هست. بهتره بدونین تغییرات در قوانین و مقررات می تونه به تغییرات قیمتی یا نوسانات شدید و کاهش ثبات بازار رمز ارزها باعث بشه. هرچقدر تغییرات قیمتی ارزهای دیجیتال بیشتر باشه و مقررات روز به روز تغییر کنند، دیفای نزول می کنه. به طور کلی، نزول دیفای به دلیل ترکیبی از این عوامل مختلف ممکن هست رخ بده. با این وجود، باید بدونین که این تغییرات قیمت طبیعی هستن و ممکنه در بازار رمز ارزها یا کریپتوکارنسی ها رخ بده.
مقاله پیشنهادی: 5 روش تشخیص کلاهبرداری در پروژه های دیفای
جمع بندی و نتیجه:
ما خواستیم در این مطلب، توضیحاتی در مورد دلایل نزول دیفای بهتون ارائه کنیم، به بررسی چالش های دیفای بپردازیم و آینده امور مالی غیرمتمرکز رو مورد بررسی قرار بدیم. همونطور که گفتیم، امور مالی غیرمتمرکز یا دیفای(DeFi) با استفاده از قراردادهای هوشمند و توکن های قابل معاوضه، امکانات و قابلیت های زیادی رو واسه کاربران و سرمایه گذاران ارائه می کنه و از محدودیت های بانکی و سایر واسطه ها به دور هست. دیفای با وجود مزیت های فوق العاده ای که به همراه داره، مشکلات و چالش هایی هم داره که باعث میشه تا قیمت توکن های مرتبط با پروژه های دیفای ریزش کنند.
نظرات کاربران در مورد دلایل نزول دیفای و راهکارهای مقابله با آن کدامند؟