پادکست صوتی "برنامه ترید یا برنامه معاملاتی چیست؟"
- 13:11 1403-11-02
- زمان مطالعه: 6 دقیقه
با سلام و عرض احترام به همه ی دوستان و مخاطبین عزیز، بار دیگه در کنار شما هستیم با یک مقاله جذاب دیگه تحت عنوان، برنامه ترید یا برنامه معاملاتی چیست؟ در این مقاله قصد داریم ابتدا شما رو با مفهوم، برنامه معاملاتی چیست؟ اشنا کنیم سپس اطلاعات جامع و کاملی رو درباره ی روش نوشتن برنامه معاملاتی چگونه است؟ و داشتن یک برنامه معاملاتی چه ضرورتی دارد؟ در اختیارتون قرار بدیم. همانطور که می دونین، در بازارهای مالی همچون بازار ارز دیجیتال، شرایط پرنوسانی وجود داره که باید برای سرمایه خود تصمیم درستی بگیرین. بنابراین بهتره قبل از ورود به این بازار یا دریافت سیگنال ارز دیجیتال، هیجانات ناشی از ورود به بازار رو مدیریت کنین. داشتن یک استراتژی مناسب در بازار های معاملاتی بسیار تاثیرگذاره. پس داشتن یک برنامه ترید موفق، در انتخاب نقاط مناسب ورود و خروج در بازار، اهمیت بسیاری داره. در واقع با داشتن برنامه درست می تونیم در بازار مالی کسب درآمد داشته باشیم در ضمن، برنامه معاملاتی یک ابزار تصمیم گیری جامع برای فعالیت های معاملاتیه. برنامه معاملاتی حرفه ای، کمک می کنه که، معامله گر نظم بیشتری در تصمیمات مالی خودش داشته باشه و به طور هدفمند، توی مسیر پیشرفت قدم برداره. لطفا با ما همراه باشین
برنامه معاملاتی چیست؟
در این قسمت از مقاله، برنامه ترید یا برنامه معاملاتی چیست؟ قصد داریم شما رو با مفهوم برنامه معاملاتی چیست؟ اشنا کنیم. بهتره بدونین که، یک برنامه معاملاتی در واقع، شیوه عملکرد یک تریدر ارزهای دیجیتال یا معاملهگر رو در بطن سیستم تریدینگ مورد استفاده او در بازارهای مالی مختلف نشون میده. این طرح طی بازه های زمانی مختلف و معین به عنوان مثال، بازه های زمانی یک روزه مورد بررسی قرار می گیره. این برنامه ها، اسنادی کاملاً فکر شده و تحقیق شده هستش که، توسط معامله گر یا سرمایه گذار به عنوان نقشه راهی برای کارهایی که برای سودآوری از بازارها باید انجام بده نوشته می شه. برنامه ای که نوشته می شه و دنبال می شه. تغییر نمی کنه مگر اینکه مشخص بشه که کار نمی کنه.
به عبارت دیگه، منظور از برنامه معاملاتی، ابزاری هستن که، برای تصمیم گیری در زمینه فعالیت معاملاتی تریدر استفاده می شه. نوشتن تصمیمات پیش و پس از معامله نیز، بخشی از اصول معامله هست که به شما این امکان رو میده که چه زمانی و چه مقدار معامله انجام بدین این نکته رو هم فراموش نکنین که، یک برنامه ترید، تنها مختص خودشه. و در تهیه برنامه می تونه از برنامه فرد دیگری به عنوان یک طرح کلی استفاده کنه اما نگرشی که شما نسبت به ریسک و سرمایه خود دارین، ممکنه کاملا متفاوت با برنامه شخص دیگه باشه به بیان دیگر، یک برنامه معاملاتی نشان دهنده کاربرد بدون وقفه سیستم معاملاتی آن فرد هست.
روش نوشتن برنامه معاملاتی چگونه است؟
در این قسمت از مقاله، برنامه ترید یا برنامه معاملاتی چیست؟ قصد داریم به صورت کامل درباره این صحبت کنیم که، روش نوشتن برنامه معاملاتی چگونه است؟ شما می تونین، برای سرمایه گذاریتون یک برنامه ریزی دقیقی داشته باشین در واقع معاملهگرایی که برای رسیدن به موفقیت جدی هستن، باید یک برنامه منسجم و جامع رو برای معاملاتشون طراحی و اجرا کنن. این برنامه می تونه به تریدرهای بازارهای مختلف و به خصوص رمزارزها که نوسانات بالایی داره، کمک قابل توجهی بکنه. لطفا با ما همراه باشین تا تمام مواردی که باید در برنامه ریزی هاتون بهش دقت کنین براتون اموزش بدیم. شناخت انواع ترید در بازار ارزهای دیجیتال یکی از روش های موفقیت
۱- انگیزه خود را مشخص کنید
تعیین انگیزه شخصی از انجام معامله، و زمانی که می تونین برای معامله اختصاص بدین، یک قام مهم در ساخت برنامه معاملاتیه. از خودتون بپرسین چرا دوست دارین به یک تریدر تبدیل بشین و در این مسیر می خواین چه چیزی کسب کنین از همه ی این انگیزه های باطنیتون نوت برداری کنین. انگیزه یک میل باطنی و یک کشش یا محرک برای رسیدن به مقصده که کاملا شخصی، و از فردی به فرد دیگه می تونه متفاوت باشه.
۲- مقدار زمانی را که میتوانید به معامله اختصاص دهید تعیین کنید
فکر کنین که، چقدر زمان می تونین به فعالیت های معاملاتی خود اختصاص بدین. آیا می تونین وقتی در محل کارتون هستین معامله کنین؟ یا باید معاملات خود را در ساعات یا نیمه ی مشخصی از طول روز مدیریت کنین؟ اگه قصد دارین در طول روز، معاملات زیادی انجام بدین، بی تردید به زمان بیشتری نیاز خواهین داشت. اما هدفتون اینه که، یک دارایی رو برای مدت طولانی نگهدارین، می تونین زمان کمتری رو به معامله اختصاص بدین. و برای مدیریت ریسک خود از حد سود، حد ضرر و هشدارها استفاده کنین، در این صورت احتمالاً به ساعات زیادی، نیاز ندارین. وقت کافی جهت آماده سازی برای معاملات بسیار مهم هستش. فعالیت هایی از قبیل آموزش، تمرین راهبرد موردنظر و تحلیل بازار، بخشی از این آماده سازی ها به حساب میاد.
۳- اهداف خود را تعیین کنید
هدفی که برای تریدر بودن تعیین می کنین نباید فقط یک جمله ساده باشه؛ بلکه یک هدف معاملاتی هوشمند باید دارای جزئیات، قابل اندازهگیری، دست یافتنی، مرتبط و بر اساس یک بازه زمانی مشخصی باشه. برای نمونه، من قصد دارم ارزش کل سبد داراییهای خود را در بازه زمانی ۱۲ ماه آینده، ۱۵ درصد افزایش دهم. این هدف، یک هدف هوشمندی هستش. زیرا جزئیات مشخصه، می تونین میزان موفقیت خودتون رو اندازهگیری کنین، قابل دسترسه ، مرتبط با ترید بوده و چارچوب زمانی داره.
و در ضمن، باید تصمیم بگیرین که دوست دارین چه نوع معاملهگری باشین. سبک معاملاتی تون باید بر اساس شخصیت شما، رویکردی که نسبت به ریسک دارین و زمانی که می تونین برای ترید صرف کنید، طراحی بشه. ما چهار نوع سبک معاملاتی داریم از جمله؛ معاملهگری با استراتژی (Position trading)، معاملهگری با استراتژی نوسانگیری (Swing trading)، معاملهگری با استراتژی روزانه (Day trading) و معاملهگری با استراتژی تیغزنی (Scalping) حالا تصمیم گیری با شماست که کدام سبک رو با توجه به شخصیتتون انتخاب کنین.
۴- یک نسبت سود به ریسک (risk-reward) انتخاب کنید
قبل از اینکه وارد معامله بشین، مشخص کنین که آماده پذیرش چه میزان ریسک هستین و این موضوع رو برای هر معامله و استراتژی معاملاتی کلی خودتون در نظر داشته باشین. تعیین محدودهی ریسک، مقوله ای پراهمیتی هست. قیمت ها در بازار ارز دیجیتال به طور مداوم در نوسان هست و حتی امن ترین ابزارهای مالی نیز با درجه ای از ریسک همراهه. برخی از معاملهگران تازه کار ترجیح میدن برای آشنایی با فضا، با ریسک کم تری مواجه بشن. در حالی که برخی دیگر به امید کسب سود بیشتر، به دنبال ریسک بیشتر هستن. این امر، کاملاً بستگی به دیدگاه و شخصیت شما داره. برای تعیین نسبت ریسک به سود، مقدار سرمایه ای که در ریسک قرار میدین رو با سود احتمالی که انتظار دارین مقایسه کنین. برای مثال، اگر ۱۰۰ دلارتون را در معامله ای ریسک کردین و سود بالقوه ۴۰۰ دلار باشه، نسبت سود به زیان یک بر چهار (۱:۴) هست. لطفا توجه داشته باشین که، ریسک تون رو می تونین با حد ضررها کنترل کنین.
داشتن یک برنامه معاملاتی چه ضرورتی دارد؟
شاید این سوال براتون پیش بیاد که، داشتن یک برنامه معاملاتی چه ضرورتی دارد؟ ما در این قسمت از مقاله سعی کردیم به این سوال شما پاسخ بدیم. همانطور که می دونین، تصمیمگیری در مورد شیوه سرمایهگذاری و اضطراب حاصل از فعالیت در عرصه امور مالی، از جمله عوامل مهمی هستش که تریدرها و سرمایهگذاران این عرصه را مستلزم ساخت یک تریدینگ پلن می کنه. Trading Plan یا برنامه معاملاتی، یک برنامه یا طرح معاملاتی مورد استفاده در نظم دهی به روال کار و تصمیمگیری معاملهگران، طی ترید کردن در بازار هست. به عبارت دقیق تر، هر تریدر برای انجام معامله در بازار ارز دیجیتال نیاز به یک برنامه معاملاتی داره تا بتونه تصمیم منطقی در بازار ارز دیجیتال بگیره. برای ایجاد برنامه، باید تصمیمات را از ذهن خارج کرده و بر روی یک کاغذ نوشت. تا زمانی که یک برنامه منظمی نداشته باشین، تصمیم گیری های شما می تونه در هر لحظه درگیر احساسات شده و تغییر کنه. یک برنامه دقیق می تونه شما رو از تصمیم گیری های احساسی منع کنه. برنامه معاملاتی مزیت هایی داره که در زیر به طور خلاصه به چند نمونه اشاره کردیم.
• ترید آسان تر:
تمام برنامه ریزی ها، از قبل اماده شده و شما می تونین طبق عوامل و برنامه ریزی از قبل مشخص شده، ترید کنین.
• اهداف واقع گرایانه تر:
شما پیش تر از حد سود و ضرر خود باخبرین. به این مفهوم که، شما می تونین احساساتتون رو از فرایند تصمیم گیری معاملاتی خود تفکیک کنین و در ضمن با استفاده از برنامه ترید، می تونین با آگاهی کاملتری نسبت به وضعیت معامله خود در بازار قدم بردارین و در این شرایط می تونین بهتر مدیریت کنین.
• معاملات منظم تر:
با پایبندی منظم به برنامه خود، می تونین متوجه بشین که چرا برخی معاملات کارساز هستش و برخی دیگر نه.
جمع بندی و نتیجه گیری
در مقاله حاضر تحت عنوان، برنامه ترید یا برنامه معاملاتی چیست؟ تلاش کردیم اطلاعات مفیدی رو در اختیارتون قرار بدیم. در نهایت باید بگیم که، شما می تونین از طریق پرسش و پاسخ هایی که برای ایجاد برنامه های معاملاتی در ذهنتون وجود داره، برنامه ایده آلی تهیه کنین. با یک برنامه منظم می تونین نقشه راه مشخصی متناسب با شرایط منحصر به فردی که دارین، ایجاد کنین به عبارت دیگه، یک برنامه معاملاتی، تاثیر زیادی بر روی سیستم معاملاتی مبتنی بر اصول روزانه شما میزاره و موجب اجرای منظم این روال می شه.
نظرات کاربران در مورد برنامه ترید یا برنامه معاملاتی چیست؟