پادکست صوتی "کلاهبرداری با پامپ و دامپ ارز دیجیتال چیست؟ (آشنایی با روش های تشخیص پامپ و دامپ)"
- 12:06 1403-06-20
- زمان مطالعه: 7 دقیقه
امروز قصد داریم بهتون توضیح بدیم که کلاهبرداری با پامپ و دامپ ارز دیجیتال چیست؟ و چطور عده ای سود جو با استفاده از این روش، دارایی های افراد ساده و کم تجربه رو به تاراج میبرن، این مطالب نکات مهم در استفاده از سیگنال ارز دیجیتال هستن باید توجه داشته باشین. با توجه به محبوبیتی که خرید ارزهای دیجیتال و سرمایه گذاری در اون ها توی سال های گذشته بین ایرانی ها و کل دنیا پیدا کرده، افراد سود جو و کلاهبردار زیادی تو این حوزه ورود کردن. با توجه به افزایش کلاهبرداری ارز دیجیتال تو یکی دو سال اخیر، تصمیم داریم که تو این مقاله یکی از محبوبترین روش های کلاهبردار ها یعنی دامپ و پامپ شت کوین ها و سایر ارزهای دیجیتال رو بهتون شرح بدیم.
متاسفانه در حال حاضر تعداد زیادی گروه پامپ و دامپ ارز دیجیتال در شبکه های اجتماعی مختلف وجود دارن که با دادن سیگنال های خرید در ساعت و زمان مشخصی، قیمت یک رمز ارز رو به شکل ناگهانی افزایش میدن. جالبه بدونین که این نوع کانال های پامپ ارز دیجیتال، در تمامی مواقع از پامپ شت کوین هایی استفاده میکنن که ارزش بازار یا مارکت کپ پایینی رو دارن.
Pump یا پامپ چیست؟
پامپ ارز دیجتال به رشدی گفته میشه که به خاطر ورود حجم زیادی از سرمایه به یک ارز دیجیتال، صورت میگیره. معمولا در دنیای کریپتوکارنسی ها پامپ وقتی انجام میشه که فرد یا افرادی با دارایی های کلانی که در دسترس دارن، شروع به خرید ارز دیجیتال میکنن؛ توجه داشته باشین این افراد معمولا در کف های قیمتی این کار رو انجام میدن تا شانسشون برای کسب سود بیشتر بشه.
با سرمایه گذاری گسترده ی این افراد روی یک ارز دیجیتال توجه بقیه ی سرمایه گذار ها هم به اون رمز ارز جلب میشه که این موضوع باعث خرید بیشتر و در نتیجه رشد قیمتی بیشتر برایاون رمز ارز میشه. از طرفی با وجود تبلیغات گسترده توسط افراد معروف و اینفلوئنسر ها در مورد اون رمز ارز، این رشد ادامه دار میشه و حباب قیمتی ارز دیجیتال هم بزرگتر میشه. به این پروسه و افزایش قیمت ناگهانی یک ارز دیجیتال به خاطر دستکاری یکسری افراد، پامپ قیمت ارز دیجیتال یا Pump گفته میشه. یکی از مهمترین مسائل در مورد سیگنال ارز دیجیتال توجه به نکات مهم در استفاده از سیگنال ارز دیجیتال است.
Dump یا دامپ چیست؟
در ادامه بررسی خواهیم کرد که دامپ یعنی چه؟، دامپ به زبان ساده وقتی هستش که قیمت ارز دیجیتال پامپ شده تو مدت زمان کوتاهی، ریزش شدیدی رو تجربه میکنه که این ریزش هم در نتیجه دستکاری در عرضه اتفاق می افته؛ در واقع وقتی که افراد سود جو و کلاهبرداری که با ایجاد تقاضای کاذب قیمت ارز دیجیتال رو پامپ کرده بودن، به سود مد نظرشون رسیدن، شروع به فروش دارایی های خودشون میکنن. در ابتدا اینکار خلل چندانی رو تو بازار بوجود نمیاره ولی بعد از مدتی افراد حرفه ای تر میتونن این افزایش عرضه رو تشخیص بدن. این باعث میشه که اون ها هم دارایی های خودشون رو نقد کنن.
در نتیجه ی افزایش تقاضا، قیمت ارز دیجیتال ریزش میکنه. در چنین حالتی افراد ساده و کم تجربه ای که فریب تبلیغات گسترده ی افراد کلاهبردار رو خورده بودن، بیشترین ضررها رو متحمل میشن. به این پروسه دامپ یا Dump ارز دیجیتال گفته میشه. جالبه بدونین که ارز پامپ و دامپ شده، نمیتونه مجددا اعتماد عمومی رو جلب کنه و به همین دلیل تو بیشتر مواقع این رمز ارزها به طور کامل از بازار حذف میشن. یک از سئالات مهم در مورد پامپ و دامپ ارزهای دیجیتال این است که پامپ و دامپ چگونه ایجاد می شود؟
پامپ و دامپ در کدام بازارهای مالی رخ میدهد؟
تمامی بازار های مالی ممکنه که دچار پامپ و دامپ بشن و این روش کلاهبرداری، شیوه جدیدی به حساب نمیاد. اما نکته مهمی که در مورد تفاوت پامپ و دامپ در بازار های مختلف وجود داره اینه که میزان احتمال وقوع این نوسانات، در بازارهای مختلف با هم فرق داره. برای مثال در بازار هایی مثل فارکس که مارکت کپ قابل توجهی رو دارن، احتمال پامپ و دامپ قیمت کمتر هستش. از طرفی در بازار ارزهای دیجیتال این نوع از کلاهبرداری ها بیشتر رخ میده. به همین دلیل تو بازار رمز ارزها باید حواستون رو حسابی جمع کنید.
درسته که بازار در یکی دو سال گذشته مورد استقبال سرمایه گذارها قرار گرفته و تونسته که به بستری مناسب برای کسب درآمد تبدیل بشه؛ با این حال همچنان در مقایسه با سایر بازارهای مالی، بسیار کوچک است، به همین دلیل هم پتانسیل پامپ و دامپ قیمت ارزهای دیجیتال بسیار بالاست. به همین دلیل تریدرهای ارز دیجیتال باید بیشتر از فعالان سایر بازارهای مالی حواسشون رو جمع کنن. در ادامه با ما همراه باشین که با روش های تشخیص این نوع از کلاهبرداری ارز دیجیتال بیشتر، آشنا بشین.
روش های تشخیص کلاهبرداری پامپ و دامپ
در ادامه مقاله کلاهبرداری با پامپ و دامپ ارز دیجیتال چیست؟، قصد داریم که راه های تشخیص یک کلاهبرداری پامپ و دامپ ارز دیجیتال رو بهتون توضیح بدیم. توجه به هر کدوم از نکاتی که در ادامه بهشون اشاره میکنیم، میتونه بهتون کمک کنه تا در دام چنین کلاهبرداری های گرفتار نشین. همچنین میزان ضررهای احتمالی شما رو هم کاهش میده و کمک میکنه که سرمایه گذاری های موفق با احتمال سود بالا رو تجربه کنین.
پامپ ودامپ ارز دیجیتال فرآیندی هستش که طبق اون سعش میشه با استفاده از توصیه هایی که بر اساس اطلاعات غلط، اغراق آمیر و یا گمراه کننده، قیمت یک رمز ارز افزایش پیدا کنه. به همین دلیل در صورتی که با تبلیغات برای یک ارز و یا افزایش قیمت ناگهانی اون مواجه شدین، بهتره قبل از خرید چنین ارز دیجیتالی، در مورد اون کمی تحقیق کنین. پیشنهاد ما در این مورد اینه که حتما سوابق معاملاتی اون رمز ارز رو مورد بررسی قرار بدین و در صورتی که رشد های ناگهانی و بی دلیلی رو در سوابق اون دیدین، با نهایت احتیاط وارد معامله بشین.
به طور کلی باید گفت که شانس شما برای تشخیص صد درصد یک پروژه پامپ و دامپ چندان زیاد نیست ولی با توجه به یک سری ملاک ها میتونین از سرمایه گذاری در رمز ارزهایی که احتمالا برای کلاهبرداری با پامپ و دامپ مورد استفاده قرار میگیرن، جلوگیری کنین. پیشنهاد میدیم قبل از خرید یک ارز دیجیتال به فاکتور های زیر توجه ویژه ای داشته باشین:
1. ایجاد وقایعی که خبر های زیادی دارن
2. افزایش ناگهانی آمار و حجم خرید ارز دیجیتال
3. تبلیغات گسترده برای سرمایه گذاری در یک ارز دیجیتال در شبکه های اجتماعی
4. منتشر کردن خبر های دروغین و کاذب در مورد اون رمز ارز
تاثیر اینفلوئنسر ها و افراد معروف در پروژه های پامپ و دامپ ارز دیجیتال
با توجه به گسترش شبکه های اجتماعی تبلیغات کار بسیار ساده و راحتی شده. اینفلوئنسر مارکتینگ یکی از روش های بسیار محبوب تبلیغاتی در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی هستش که کار رو برای کلاهبردار ها ساده کرده. در این نوع از تبلیغات دو حالت مختلف وجود داره که در ادامه مقاله کلاهبرداری با پامپ و دامپ ارز دیجیتال چیست؟، به شکل مفصل در مورد هر کدوم از اون ها صحبت میکنیم.
در حالت اول فرد کلاهبردار خودش یک چهره شناخته شده و معروف تو شبکه های اجتماعی هستش که مخاطب های خودش رو به خرید یک ارز دیجیتال ترغیب میکنه. حالت دوم هم به این شکل هستش که فرد کلاهبردار با پیشنهاد های مالی وسوسه انگیز خودش، افراد سرشناسی از جمله اینفلوئنسر ها، بازیگران، ورزشکار ها و خواننده ها و. . . رو دعوت مبکنه تا پروژه اش رو تبلیغ کنن. معمولا در این حالت فرد تبلیغ کننده، اطلاعی در مورد کلاهبرداری بودن پروژه نداره؛ البته گاهی اوقات افراد با وجود آگاهی نسبت به این موضوع، اقدام به تبلیغ پروژه میکنن.
سیگنال پامپ چیست؟
حالا که به خوبی میدونین پامپ و دامپ یعنی چه؟ و کلاهبرداری با پامپ و دامپ ارز دیجیتال چیست؟ بهتره کمی در مورد کانال های سیگنال دهی تلگرام برای Pump و Dump ارزهای دیجیتال صحبت کنیم. احتمالا شما هم شنیدین که در شبکه های اجتماعی کانال و گروه هایی وجود دارن که سیگنال پامپ ارز دیجیتال صادر میکنن. این کانال ها معمولا اعضای زیادی رو هم دارن، که بیشتر اون ها به امید سودهای بالا در این کانال ها عضو شدن؛ غافل از اینکه ضررهای زیادی قراره بهشون وارد بشه.
این کانال ها معمولا چند ادمین مختلف دارن که روز و ساعت مشخصی رو برای معرفی ارز دیجیتال مورد نظرشون و ارائه سیگنال پامپ شت کوین، انتخاب میکنن و از تمامی اعضا میخوان که تو اون لحظه اقدام به خرید رمز ارز کنن. این در حالی هستش که خودشون از قبل ارز دیجیتال مورد نظر رو خریداری کردن و منتظر هستن تا با افزایش قیمت اون ها رو به فروش برسونن. به محض این که سیگنال صادر شد و اعضا شروع به خرید اون ارز کردن، این افراد دارایی های خودشون رو به فروش میرسونن.
با توجه به این توضیحات باید بگیم که استفاده از این نوع سیگنال ها بسیار خطرناک هستش. گاهی اوقات فاصله ی بین پامپ و دامپ اون رمز ارز کمتر از یک دقیقه هستش و به همین خاطر فرصت کافی برای شناسایی میزان حجم عرضه و تقاضای ارزهای دیجیتال وجود نداره. همین موضوع هم باعث شده که خیلی از فعالان بازار ارزهای دیجیتال استفاده از این روش رو به عنوان نوعی کلاهبرداری ارز دیجیتال بدونن. پیشنهاد مابه شما اینه که به جای گروه پامپ و دامپ ارز دیجیتال به دنبال آموزش و یادگیری روش های تحلیل برای شناسایی فرصت های مناسب خرید ارزهای برتر بازار باشید.
جمع بندی و نتیجه:
در این مطلب بهتون شرح دادیم که کلاهبرداری با پامپ و دامپ ارز دیجیتال چیست؟ و به چه روشی انجام میشه؟ همچنین اطلاعاتی رو در مورد روش های تشخیص کلاهبرداری پامپ و دامپ به شما ارائه کردیم. توجه داشته باشین که بازار ارزهای دیجیتال به تنهایی یک حوزه بسیار پر ریسک برای سرمایه گذاری هستن و استفاده از سیگنال پامپ ارز دیجیتال، ریسک سرمایه گذاری در این حوزه رو چندین برابر میکنه. به همین دلیل هیچ وقت به دنبال کانال پامپ ارز دیجیتال و پروژه های این چنینی نباشید.
مقاله مفیدی بود. ممنون از اطلاع رسانی هایی که در مورد کلاهبرداری های ارز دیجیتال انجام میدین.