پادکست صوتی "سرمایه گذاران سازمانی و خرید ارز دیجیتال (دلایل خرید بیت کوین توسط سرمایه گذاران سازمانی)"
- 20:08 1403-08-30
- زمان مطالعه: 7 دقیقه
سرمایه گذاران سازمانی و خرید ارز دیجیتال موضوعی هست که می خواهیم در موردش صحبت کنیم. ارز دیجیتال بیت کوین در اولین سال هایی که بوجود اومده بود، به عنوان یک کلاهبرداری شناخته میشد. در ابتدا تنها تعدادی از علاقه مندان به حوزه تکنولوژی بیت کوین رو خریداری میکردن که بیشتر این افراد رو جوان های اهل ریسک و کنجکاو تشکیل میدادن. اما این روزا قضیه فرق کرده و از 9 تا 99 سال بیت کوین و ارزهای دیجیتال رو میشناسن و حداقل یه بار اسمش رو شنیدن و یا اقدام به سرمایه گذاری ارز دیجیتال و خرید رمز ارزها کردن.
پذیرش رمز ارزها بین عامه مردم و گسترش شرکت های ارز دیجیتالی باعث شده که بازار کریپتوکارنسی ها جدیت بیشتری رو پیدا کنه. ارزهای دیجیتال در حال رشد میتونن سود های نجومی و غیرقابل پیشبینی ای رو به سرمایه گذارانشون بدن و بیشتر از هر دارایی دیگه ای رشد کنن. همین موضوع باعث شده که سرمایه گذاران سازمانی هم به سرمایه گذاری در بازار ارزهای دیجیتال روی بیارن.
تو این مطلب از مقالات سیگنال ارز دیجیتال قصد داریم که در مورد شرکت سرمایه گذاری در بیت کوین و ارزهای دیجیتال صحبت کنیم و به معرفی سبد ارز دیجیتال این شرکت ها و اهمیت رمز ارزهایی که روشون سرمایه گذاری کردن، بپردازیم. تا انتهای این مقاله با ما همراه باشین تا با زاویه های مختلف سرمایه گذاری شرکت ها و سرمایه گذاران سازمانی روی ارزهای دیجیتال، گفتگو کنیم. توصیه میکنیم مقاله سرمایه گذاری ارزهای دیجیتال و انواع آن را هم حتما مطالعه کنین.
به چه کسی سرمایه گذار سازمانی گفته میشود؟
افرادی که در بازار ارزهای دیجیتال فعالیت دارن و به سرمایه گذاری ارزهای دیجیتال میپردازند و این حوزه رو برای سرمایه گذاری انتخاب کردن، با هم دیگه متفاوت هستن. اصولا در بازارهای مالی، سرمایه گذار سازمانی به فرد یا نهادی گفته میشه که روی اوراق بهادار با اهدافی خاص و با حجم نسبتا بالا، سرمایه گذاری میکنه. این دسته از سرمایه گذاران به دنبال راهی برای کاهش هزینه کلی در معاملاتشون هستن. توصیه می کنیم مقاله الزامات سرمایه گذاری در بازار ارز دیجیتال رو هم مطالعه نمایید.
سرمایه گذارهای شخصی هم بخش دیگه ای از افراد فعال در بازارهای مالی هستن که برای خرید اوراق بهادر از کارگزار های مربوط به اون بازار استفاده میکنن. بزرگترین وجه تمایز بین سرمایه گذاران سازمانی و شخصی اینه که، سرمایه گذارهای سازمانی معمولا از دارایی افراد دیگه برای معامله و سرمایه گذاری در بازارهای مالی استفاده میکنن. در صورتی که با بازار بورس تهران اشنا باشین، میتونیم این افراد رو معادل با حقوقی های این بازار بدونیم.
سرمایه گذاران سازمانی و خرید ارز دیجیتال
همانطور که میدونین ارزهای دیجیتال به یکی از محبوبترین بازارهای مالی تبدیل شدن که ارز بیت کوین هم یکه تاز این بازار است. یکی از مهمترین ویزگی های Bitcoin عرضه محدود این رمز ارز می باشد و مجموعا 21 میلیون واحد از این ارز وجود داره؛ در حال حاضر از این تعداد بیش از 18.5 میلیون واحد استخراج شده است. همچنین جالبه بدونین که تخمین زده شده که 3 میلیون واحد از این 18.5 میلیون، گم شدن یا صاحبانشون امکان دسترسی به ارزهای خودشون رو از دست دادن.
در ابتدای ظهور بیت کوین، افراد زیادی با استفاده از روش های مختلف این رمز ارز رو بدست میاوردن؛ اما با توجه به اینکه هیچ کس نمیدونست کمتر از 15 سال بعد ارزش هر واحد بیت کوین به بیش از 68 هزار دلار میرسه، بیشتر این افراد از کلید های خصوصی خود به خوبی مراقبت نمیکردن. هم اکنون این افراد دیگه نمیتونن به بیت کوین های خودشون دسترسی داشته باشن.
عطش سیری ناپذیری که در سرمایه گذاری ارز دیجیتال و فعالیت تو این حوزه وجود داره، ورود سرمایه گذاران سازمانی به این بازار، تورم منفی بیت کوین و بیشتر ارزهای دیجیتال، تعادلی در عرضه و تقاضا و موارد دیگه باعث رشد بالای ارزهای دیجیتال میشه. البته برای اینکه به بیشترین سود ممکن برسین باید به دنبال بهترین ارز برای سرمایه گذاری باشین که این کار تنها با درک بازار و آموزش اصولی امکان پذیره. مقاله انواع سرمایه گذاری ارزهای دیجیتال شما رو با سرمایه گذاری در این بازار بیشتر آشنا خواهد کرد.
سرمایه گذاران سازمانی مخالف ارزهای دیجیتال
در این بخش از مقاله سرمایه گذاران سازمانی و خرید ارز دیجیتال، نظر سازمان هایی که مخالف سرمایه گذاری در بازار کریپتوکارنسی ها هستن رو مطرح میکنیم. در بین سرمایه گذاران سازمانی تعدادی از اون ها طرفدار خرید بیت کوین و رمز ارزها و تعدادی دیگه مخالف اون هستن. این افراد استدلال ها و دلایل خاص خودشون رو دارن که در ادامه بعضی از اون ها رو مطرح میکنیم.
خرید ارز دیجیتال برای سرمایه گذاران سازمانی دشوار است!
اولین قدم برای ورود به دنیای ارزهای دیجیتال و سرمایه گذاری در این حوزه، اینه که ارزهای فیات خودتون رو به رمز ارز تبدیل کنین. خرید بیت کوین و ارزهای دیجیتال برای سرمایه گذاران شخصی بسیار راحت است و فرآیند اون شباهت بسیار زیادی رو به خرید اینترنتی یک کالا داره. اما سرمایه گذاران سازمانی برای تبدیل کردن حجم بالای ارزهای فیاتی که دارن، با مشکلات مختلفی روبرو هستن.
بازار ارزهای دیجیتال برای سرمایه گذاران سازمانی کوچک است!
درسته که تو سال های گذشته بازار ارزهای دیجیتال رشد خوبی رو تجربه کرده و تونسته خودش رو تا حدود زیادی ثابت کنه، اما همچنان در مقایسه با بازارهای سنتی و قدیمی، مثل یک قطره در برابر دریای بی کران است. بذارین با یه مثال بهتون توضیح بدیم تا بهتر درک کنین، ارز ین ژاپن بدون در نظر گرفتن اوراق خزانه و سپرده های آن، روزانه یک تریلیون دلار گردش مالی داره، این در حالیه که کل حجم بازار ارزهای دیجیتال هم یک تریلیون دلار است.
شرکت سرمایه گذار گرِی اسکیل اینوسمنت که به عنوان بزرگترین بنگاه معاملاتی ارزهای دیجیتال شناخته میشه، حدودا 3 میلیارد دلار در دارایی های دیجیتالی سرمایه گذاری کرده. این عدد در مقایسه با میزان سرمایه که سرمایه گذاران سازمانی سنتی که در بازار بورس و فارکس فعالیت دارن، بسیار ناچیز است. طبق آخرین آمار بیش از 42 تریلیون دلار سرمایه در سراسر جهان توسط این سرمایه گذاران سازمانی مدیریت میشه. مقاله سرمایه گذاری صبورانه چیست؟ اصول صحیح سرمایه گذاری بلندمدت در این بازار رو به شما یاد میده.
نقدشوندگی پایین
در بازار بورس نیویورک برای سرمایه گذاری در صندوق های سرمایه گذاری مشترک، محصولی به نام بکت طراحی شده. به کمک این پلتفرم سرمایه گذار ها میتونن با استفاده از کارگزاری های قانونی که به خرید و فروش سهام مشغول هستن، در این صندوق ها سرمایه گذاری کنن. این طرح برای سرمایه گذاری در بازار ارزهای دیجیتال هم مطرح شد که بسیاری از سرمایه گذاران کوچک رو هیجان زده کرد؛ اما به دلیل محدودیت هایی که وجود داشت، این طرح هیچ وقت عملی نشد.
از جمله این محدودیت ها میتونیم به تعداد کم کارگزاری های ارائه دهنده این خدمات، ساعات کاری محدود در کارگزاری ها و عدم استفاده از ارزهای دیجیتال در معاملات با لوریج یا اهرم اشاره کنیم. البته امکان تغییر قوانین صندوق های سرمایه گذاری وجود داره، اما سرمایه گذاری سرمایه گذارهای سازمانی، با این طرح منطقی نیست. این محدودیت رو میتونیم به عنوان یکی از مهمترین عواملی بدونیم که در مخافت سرمایه گذاران سازمانی برای خرید ارزهای دیجیتال، مطرح شده است. به خاطر این محدودیت، سرمایه گذارهای سازمانی حتی اگه بهترین رمز ارز برای سرمایه گذاری رو پیدا کنن، باز هم نمیتونن روی اون سرمایه گذاری کنن.
مخالف دولت ها با ارزهای دیجیتال و عدم پذیرش آن ها
یکی از مهمترین ویژگی ها و مزیت هایی که ارزهای دیجیتال دارن، ماهیت غیرمتمرکز این دارایی هاست. اما همین ویژگی به عنوان اصلی ترین دلیل عدم پذیرش ارزهای دیجیتال توسط دولت ها، مطرح شده است. در واقع پذیرش ارزهای دیجیتال توسط دولت ها به معنی نابودی ارزهای فیات اون کشور خواهد بود که کنترل دولت در اقتصاد و سیاست رو به شدت کاهش میده. به همین خاطر کاملا طبیعیه که دولت ها مخالف ارزهای دیجیتال باشن و در برابر پذیرش کریپتوکارنسی ها مقاومت کنن.
در سال 2019 کمیسیون معاملات آتی کالای ایالات متحده آمریکا، که ریاست اون به عهده جی کریستوفر کارلو بود، اعتراف کرد که برای سرکوب بازار رو به رشد رمز ارزها و از بین بردن اون، از سال 2017 از کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC) و شورای ملی اقتصاد این کشور، مشاوره گرفته و راهکار خواسته است. همچنین تو همون سال یکی از اعضای کنگره آمریکا به نام برد شرمن، از هم ردیفان خودش درخواست اعلام ممنوعیت برای ارزها دیجیتال رو کرد.
معرفی بزرگترین سرمایه گذاران سازمانی
• شرکت وان (one)
اگه به شکل تخصصی دنیای ارزهای دیجیتال رو دنبال کنین، به احتمال زیاد شرکت Block.one رو میشناسین. این کمپانی 10 میلیارد دلار رو برای سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال رو اختصاص داده که عدد قابل توجهیه. البته باید به این نکته توجه داشته باشین که این شرکت از سال 2019 درگیر یه مسئله حقوقی شده که مربوط به ICO یا عرضه اولیه ارز دیجیتال ایاس بوده.
برخی از سرمایه گذاران در عرضه اولیه ارز ایاس ادعا میکنن که این شرکت با دادن وعده ها و ادعا های پوچ و بی اساس، اون ها رو برای خرید این رمز ارز فریب داده است. البته این شرکت ترجیح داده که با پرداخت غرامت به این افراد، تمرکز اصلی خودش رو به سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال و توسعه ایاس اختصاص بده.
• کمپانی مایکرو استراتژی (MicroStrategy)
این شرکت مالک بیش از 92 هزار واحد بیت کوین است که ارزش اون ها بیش از 2 میلیارد دلار ارزیابی شده. همچنین این کمپانی قصد داره که با فروش سهام خودش، بیت کوین های بیشتری رو خریداری کنه. این شرکت یک شعبه ی دیگه به اسم Microstrategy LLC داره که وظیفه اون نگهداری از دارایی های دیجیتالی این شرکت است.
• شرکت گری اسکیل (Grayscale Bitcoin Trust)
شرکت سرمایه گذاری گری اسکیل به عنوان یکی از بزرگترین شرکت های سرمایه گذاری تو حوزه ارزهای دیجیتال شناخته میشه که بیش از 14 میلیارد دلار سرمایه خودش رو به ارز دیجیتال بیت کوین اختصاص داده. در حال حاضر این شرکت بیش از 650 هزار بیت کوین رو تو سبد سرمایه گذاری خودش داره. البته شرکت گری اسکیل روی رمز ارزهای مختلفی سرمایه گذاری کرده و یک سبد متنوع ارز دیجیتال رو برای کمتر کردن ضرر و ریسک های خودش و بدست آوردن بیشترین بازدهی، تشکیل داده. در ادامه به معرفی سبد ارز دیجیتال این کمپانی میپردازیم و شما رو با ارزهایی که این شرکت روی اون ها سرمایه گذاری کرده آشنا میکنیم.
جمع بندی
سرمایه گذاران سازمانی و خرید ارز دیجیتال توسط آن ها میتونه نوید دهنده ی افزایش محبوبیت و مقبولیت ارزهای دیجیتال در سراسر دنیا باشه. به این ترتیب شرکت های معتبر ارز دیجیتال میتونن بیشتر از قبل رشد کنن و به جایگاهی که لایق اون هستن برسن. تو این مقاله در مورد سرمایه گذار های سازمانی با شما صحبت کردیم. امیدواریم که این مطلب براتون مفید واقع بشه و بتونین ازش برای سرمایه گذاری در بازار ارزهای دیجیتال استفاده کنین.
قطعا اونایی که رو ارزهای دیجیتال سرمایه گذاری میکنن میدونن در بلند مدت سود خوبی نصیبشون میشه