پادکست صوتی "انواع سود در معاملات ارز های دیجیتال"
- 05:09 1403-09-28
- زمان مطالعه: 8 دقیقه
انواع سود در معاملات ارزهای دیجیتال را در این مقاله قراره برای شما توضیح بدیم. معاملات در بازار های سهام از سالیان پیش بوده و یک راه کسب درامد از طریق موبایل و کامپیوتر است. ترید یا معامله در بازار های سهام با توجه به شرایط کشور ها سود های خوبی به معامله گران میده ولی بازار همیشه صعودی نیست و نمیشه گفت که همیشه سود هست و باید بطور منطقی یک بازار را تحلیل کرد و به عکس هیچ بازاری هم همیشه نزولی نیست و با توجه به دانش باید در زمان های ریزش اقدام خرید کرد و در هنگام افزایش قیمت سهام با فروش آن بتوان سود کرد. شرایط اقتصادی، تورم، و درگیری های داخلی و خارجی کشور های بزرگ تاثیر مستقیم بروی قیمت سهام دارد. یک معامله گر موفق همیشه خبر های جهان را در نظر میگیرد و بای توجه به استراتژی خود و مدیریت سرمایه در نقطه مناسب اقدام و به خرید یا فروش میشه و به کسب درآمد از ارزهای دیجیتال بپردازه.
بازار های سهام در روز های تعطیل هفته باز نبوده و نمی توان در این روز ها معامله کرد که یکی از معایب این بازار هست ولی معاملات فقط در بازار های سهام نیست و با ظهور ارز های دیجیتال افراد تریدر و معامله گر در این بازار ها هم معامله میکنن. بازار ارز های دیجیتال مثل بازار های سهام نبوده و در کل هفته بدون در نظر گرفتن تعطیلی در 24 ساعت شبانه روز باز است و هر زمان میشه معامله کرد. این بازار نوپا هم از خبر های داخلی و خارجی قدرت های بزرگ مستثنا نبوده و هر خبر بد یا خوبی از طرف دولت های بزرگ بر روی ارزهای دیجیتال نیز تاثیر میگذارد.
معاملات ارزهای دیجیتال
در هر بازاری باید قبل از معامله باید از سطح اگاهی خود نسبت به بازاری که قرار است معامله کنیم باخبر شویم و اگر نیاز به اموزش باشد حتما باید اموزش دید و با اطلاع کامل از شرایط معامله در بازار، استراژی، مدیریت سرمایه و تسلط به احساسات اقدام به معامله کرد. ابتدایی ترین موضوع شناخت بازار هست که بازار برای معامله چه چیزی هست. معامله ارزهای دیجیتال یک بازار برا خرید و فروش ارز های مجازی هست و از سال 2009 بر پایه بلاک چین راه اندازی شده است. اولین ارزدیجیتال جهان بیت کوین نام دارد و در طی 11 سال ارزهای دیگری هم اضافه شده که هر کدام ویژگی ها و عملکرد های خاصی دارن و اولین هدف آن ها بهبود نقص های بیت کوین است. معاملات بازار های ارزهای دیجیتال چند روش مختلف ترید دارد و همین موضوع یکی از مزیت ها و وِیژگی های این بازار هست و محبوبیت بیشتری نسبت به سایر بازار ها در بین کاربران دارد.
انواع سود در معاملات ارز های دیجیتال
همانطور که در بالا اشاره کردیم بازار ارزهای دیجیتال رو های مختلف و جذابی برای معامله و ترید دارد. برای استفاده از این روش ها باید از طریق صرافی های معتبر انلاین اقدام کرد. اولین نیاز هر فرد برای استفاده از این روش ها دانش کافی در این حوزه است و معامله گر باید با توجه به روند بازار و خبر های جهان یک ارز را تحلیل تکنیکالی کرده و سپس با رعایت استراتژی شخصی، معامله خود را شروع کند.
1. کسب سود با روش هولد کردن
یک از روش های معامله در بازار های ارزدیجیتال هولد کردن است. هول به معنی نگهداشتن برای بلند مدت است و افرادی هستن که وقت کافی برای معامله و تحلیل بازار از نطر تکنیکالی و فاندامنتالی نداشته ولی با کمک و راهنمایی گرفتن از افراد متخصص اقدام به خرید و نگهداری برای بلند مدت میکنن. این روش یکی از روش های معامله هست که در بلند مدت سود خوبی به هولدر ها میده، چون این بازار تقریبا بازار نوپایی هست و خیلی راه برای پیشرفت داشته و مطمعنا در بلند مدت سود خواهد داشت. البته باید به ارزی که قرار است خرید کرده و هولد کنین دقت بیشتری داشت و ارزی رو که پشتوانه قوی از نظر سرمایه و تیم فنی دارد، خرید کرد تا در بلند مدت هیچ مشکلی پیش نیاد. برای درک این مطلب به قیمت بیت کوین در سال 2009 نگاه کنیم. در ابتدای راه اندازی بیت کوین ارزش چندانی نداشت و در طی 11 سال قیمت آن فراز و نشیب هایی داشته و امروز قیمت آن چند ده هزار دلار است. کسانی که از ابتدای راه اندازی بیت کوین خریداری و هولد کردن الان به سود خیلی خوبی رسیدن.
2. کسب سود با روش ترید کردن
برای درک بهتر ترید کردن باید اول با مفهوم تریدر آشنا بشیم تریدر یا معامله گر به کسی گفته میشه که در بازار های مالی به دنبال خرید و فروش سهام یا ارز هست. یکی از تفاوت اساسی بین تریدر و هولدر این است که هدف هولدر از خرید نگهداشتن برای بلند مدت هست ولی تریدر با توجه به موقیعت بازار در بازه زمانی کوتاه خرید و فروش میکنه و از نوسانات قیمتی استفاده کرده و در ریزش ها و صعود ها از این بازار سود میگیره. برخلاف افراد هولدر، فرد تریدر باید در حوزه تحلیل تکنیکال تخصص کافی را داشته باشه و با تحلیل های تکنیکالی و فاندامنتالی روند حرکتی بازار را تشخیص بده و بتونه سود کسب کنه.
یکی از راهای ترید کردن از طریق فاندامنتال یا همان اخبار هایی که به صورت مستقیم به یک ارز میاد یا خبرهایی که مربوط به اقتصاد و بحث های مالی در دنیا انجام میشه هست که با توجه به نوع خبر یک ارز یا همه ارزها نوساناتی را دارن و تریدر از این خبر استفاده کرده و در راستای حرکت روند بازار اقدام به باز کردن معامله میکنه. در این روش معامله باید خیلی محتاط بود و با بررسی کامل داده ها معامله ای باز کرد زیرا چون پامپ یا دامپ براساس یک خبر و به صورت هیجانی بود و ریسک بالایی دارد.
اسپات تریدینگ
بازار معامله اسپات بازاری هست که معامله درآن فورا انجام میشه و بیشتر افرادی که میخوان ارزی بخرن و هولد کنن از معاملات اسپات استفاده میکنن. تریدر ها هم از این اسپات تریدندیگ استفاده کرده و با توجه به دانش خودشون ارزی را میخرن و با افزایش قیمت، آن را میروشن.
قیمت فعلی یک ارز و یا دارایی به عنوان قیمت اسپات آن شناخته میشه و در معاملات اسپات این امکان هست که با سفارش گذاری در قمت مورد نظر برای شما به صورت خودکار خرید یا فروش کند این بازار بر خلاف معاملات فیوچر محدودیت برداشتن سرمایه شما را ندارد و وقتی شما یک ارزی را میخرین و قیمت آن نسبت به زمان خرید پایین تر میاد، ارز شما از بین نمیره فقط ارزش آن در همان لحظه کاهش یافته و با افزایش قیمت ارز مقدار سرمایه ای از شما کم شده بود بر میگرده و با ازایش بیشتر قیمت آن به شما سود هم میده. برای انجام معاملات در بازار اسپات، تریدر ها میتوانن از صرافی های آنلاین استفاده کنن. صرافی ها به دو صورت متمرکز و غیرمتمرکز بوده و از بهترین صرافی های متمرکز میشه از بایننس، کوین بیس و کراکن نام برد که ببیشترین معاملات در آن ها انجام میشه و با عضویت در این صرافی ها میتونین معامله کنید.صرافی های غیر متمرکز که به اختصار به آن DEX گفته میشه.
صرافی های غیرمتمرکز خدماتی که صرافی های متمرکز ارائه میدن را دارن ولی با این تفاوت که هویت فرد خریدار یا فروشنده مشخص نمیشه و نیاز به ایجاد حساب ندارد. در این روش معامله مستقیما از طریق کیف پول معامله گران و با استفاده از قراردادهای هوشمند انجام میشه.
3. کسب سود در معاملات فیوچرز
یکی از روش های معامله ارزهای دیجیتال، روش معامله فیوچرز هست. معاملات فیوچر همان طور که از اسمشون مشخصه معامله مربوط به آینده هست. ماهیت فیوچرز در بازار های ارزدیجیتال کمی متفاوت هست. هدف از این معامله خرید و فروش داریی نیست، بلکه کسب سود از روند قیمتی بازار هست. در این روش معامله گران بر اساس اطلاعات و پیشبینی های خود وارد معامله میشن.
یکی از امکانات معامله فیوچرز داشتن اهرم برای سود بیشتر هست بطوری معامله گران اگر از پیشبینی خود مطمئن باشن میتونن از اهرم استفاده کنن و قدرت خرید خود را بیشتر کرده و با مقدار سرمایه بیشتر وارد معامله بشن برای درک بیشتر فرض کنین شما 10 هزار دلار پول دارین و روی بیت کوین معامله باز کردین و اگر ارز بیت کوین 5 درصد افزایش قیمت داشته باشد مقدار سرمایه ای که وارد معامله کردیم هم 5 درصد افزایش می یابد. ولی اگر با استفاده از اهرم 3x به همان میزان سرمایه بیت کوین خریداری کنیم و بیت کوین 5 درصد رشد کند سرمایه شما 15 درصد رشد میکنه و اگر هم روند درست تحلیل نشده باشد و قیمت کاهش یابد مقدار سرمایه ما هم 15 درصد کاهش می یابد و باید در معاملات فیوچرز تحلیل به صورت دقیق انجام شود زیرا در معاملات فیوچرز به خاطر اهرمی که در معامله برای ما میده در عوض یک نقطه لیکویید برای معامله قرار میده و اگر پیشبینی ما درست نباشید و به نقطه لیکوییدی برخورد کند سرمایه ما را برداشت میکنه و به اصطلاح لیکویید خواهیم شد.
4. کسب سود با روش استیک کردن
از روش های دیگر معامله در بازار ارز دیجیتال استیک کردن است. استیک کردن یا استیکینگ به معنی دریافت سود در مقابل نگهداری یک ارزدیجیتال در مکانی مشخص مانند کیف پول یا صرافی است. روش استیکینگ دو روش است که یکی در کیف پول بوده که استیکینگ سرد نام دارد و دومین روش استیک کردن در صرافی های انلاین ارزدیجیتال است. روش دوم خودش به دو صورت Locked و Flexible قابل انجام هست.
استیکینگ سرد(Cold Staking)
برای نگهداری ارزهای دیجیتال باید از یک سیستم نرم افزاری و یا سخت افزاری بنام کیف پول استفاده کنیم. استیکینگ سرد به معنی نگهداری یک ارز در یک کیف پول سرد است. منظور از کیف پول سرد، یک کیف پولی است که برای دسترسی به ارزهای دیجیتال داخل آن نیاز به اینترنت نباشد و بصورت افلاین انجام شود. این کیف پول امنیت بیشتری داشته و میتوان ارزدیجیتال را برای استیک در این کیف پول ها استفاده کرد.
استیکینگ قفل شده(Locked Staking)
این روش استیک به این شرایط است که ارزدیجیتال به کیف پول صرافی انتقال داده میشه و صرافی با هدف پشتیبانی از شبکه بلاک چین درصدی از مبلغ سرمایه گذاشته شده را به عنوان سود پرداخت میکنه. این سرمایه برای مدت مشخصی که به ارزدیجیتال بستگی دارد در صرافی قفل میشه و بعد از اتمام زمان قفل شده میتوان سرمایه خود را همراه با سود برداشت.یکی از بزرگترین صرافی هایی که این روش استیکینگ را دارد صرافی بایننس هست که بخاطر برخی مشکلاتی تحریمی کشور ایران در لیست تحریم این صرافی میباشد.
استیکینگ انعطاف پذیر(Flexible Staking)
این روش هم تقریبا شبیه به استیکینگ قفل شده است ولی با این تفاوت که در یک کیف پول نرم افزاری نگهداری میشه و نیاز به قفل شدن سرمایه در کیف پول را نداره. هدف این کیف ها برای پشتیبانی عملیات شبکه ای بلاک چین است. یکی دیگر از ویژگی های این روش استیکینگ، اینه که با سرمایه ای که استیک کردین میتونین ترید هم انجام بدین ولی سود این روش نسبت به روش استیکینگ قفل شده کمتر هست و صرافی باننس از این روش استیکینگ پشتیبانی میکنه.
5. کسب سود با گرفتن سیگینال برای خرید و فروش از فردی دیگر
طبق مطالب گفته شده باید به پیچیدگی های معامله ارزدیجیتال پی برده باشین. برای معامله در بازار های ارزدیجیتال باید مهارت و دانش تخصصی در این حوزه داشته باشین تا بتونین سود کنین. برخی افراد دوست دارن در این بازار ها معامله کنن اما شرایط مناسب و وقت کافی برای یادگیری ندارن. برخی تریدر ها که کسب و کارشون از طریق ترید کردن هست اقدام به پیشنهاد برای خرید و فروش می کنن تا این افراد که وقت کافی ندارن بتونن کسب سود کنن. البته این کار را رایگان انجام نداده و طبق توافق بین خودشان این پیشنهاد ها داده میشه.
نقطه اصلی این پیشنهاد این است که فرد تریدر متناسب با شرایط و استراتژی خودش پیشنهاد خرید یا فروش را داده و اون فردی که سیگینال را دریافت میکند باید برای خودش یک استراتژی معامله داشته و با مدیریت سرمایه اقدام به باز کردن معامله بکند.
کلام آخر
ما در این مقاله سعی کردیم روش های معامله ارزدیجیتال را به زبان ساده برای شما اماده کنیم. فعالیت در بازار رمز ارزها بیش از هر چیز به شناخت کامل از بازار و انواع ارزهای دیجیتال نیاز دارد و برای اینکه بتوانید در این بازار به سود مناسبی دست پیدا کنید، باید سنجیده و با دانش کامل وارد معاملات رمز ارزها شوید. برای شروع فعالیت در این بازار میتوانید از راهنماییهای کارشناس ارز دیجیتال استفاده کنید.
نظرات کاربران در مورد انواع سود در معاملات ارز های دیجیتال